Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

No i fajnie, i kolejne piękne wiosenne zdjęcia, ja kawkę odpiję już chyba w niedziele bo na reszcie wodę nam odkręcają ;:108
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryniu, Twój wypad na działeczkę zaowocował pięknymi fotkami a roślinki na nich mają świetnie podkreślony kolor. ;:138 ;:138
Dzisiaj u mnie niebo zaciągnięte chmurami i wygląda jak by deszcz chciał lunąć za chwilę.
Udanego weekendu ze słoneczkiem życzę i owocnego relaksu. ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iwonko dziękuję! ;:196 U mnie woda popłynie w kranach chyba tradycyjnie dopiero na majowy weekend... ;:oj Chociaż...mamy nowy zarząd więc może będzie inaczej . Wypić kawkę to nie problem tylko wodę przywożę w kanisterku z domu .A woda wiadomo , potrzebna na działce do różnych celów ale cóż..trzeba sobie radzić.
Stasiu i Tobie dzięki serdeczne ! ;:196 U mnie też dzisiaj ranek mglisty ale mam nadzieję na poprawę pogody póki co wybieram się zaraz na ryneczek... :heja

Wprawdzie we wszystkich wątkach widoki podobne i ja też nikogo nie zaskoczę ;:7 ale parę fotek aktualnych jeszcze dorzucę...dla tych,którzy lubią oglądać...

Obrazek

Obrazek
mój ulubieniec - mech :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu zdjęcia Twoje są takie piękne, że nawet rośliny wypiękniały ;:215 , no i znowu powiedz co to na pierwszym zdjęciu się wykluwa?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ;:180 to pospólstwo ;:oj ...kokorycz pusta (Corydalis cava) na fotce.U nas dzisiaj chłodno , słońca nie ma ani na lekarstwo ... ;:131 z działkowania nici... Nuda ale może zabiorę się za pikowanie sałaty i pomidorów...Żeby czasu nie mitrężyć na darmo ! Szykuję się na jutro . A po niedzieli temp. ;:oj nawet 24 st.C u mnie :shock: ... :heja

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu byłam i kolorkami oczy nasyciłam. ;:215 U mnie dziś pada. Dzień wolny a do ogrodu nie mogę wyjść. Jeszcze w dodatku zimno się zrobiło. A z aparatem choć wyjdę na chwilę. Może co nowego zakwitło. ;:108
Pikowania i mnie jeszcze nie koniec. Selery mam jeszcze do przepikowania,ale malutkie jeszcze.
To bierzmy się do tego pikowania. Uwielbiam to robić. :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widziałam temperatury po niedzieli ;:oj , oby się sprawdziły ;:215 już mamy wodę, kawka odpita, pobawiłam się w ziemi trochę, ale musiałam wracać do domciu, M zaraz będzie, a nie lubi jak mnie nie ma, kiedy wraca z pracy, jutro jadę z nim na cały dzień, mam nadzieję, mówisz kokorycz, no w życiu bym nie zgadła, pięknie pokazałaś ją ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu, ja również zaliczam się do tych odwiedzających Twój ogród, którym szczególnie podobają się robione przez Ciebie zdjęcia. ;:138 ;:138 ;:138
Każdy najmniejszy fragmencik natury na Twoich fotografiach każe siebie podziwiać. ;:108
Więc podziwiam. ;:433
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu,Iwonko,Lucynko miło,że zaglądacie do mnie , dzięki m.in. Wam jeszcze tutaj istnieję ... ;:131 Dzielę się z Wami fotkami z mojego ogrodu ale chyba coraz bardziej z przyzwyczajenia... Kupę lat już tutaj trwam! :) U mnie zawsze sami swoi , na palcach można wyliczyć , a większość tylko się ;:204 .Ale tak się dzieje w większości wątków i jakoś tak beznadziejnie się robi jak dla mnie... :| Wiele miłych osób już oficjalnie zniknęło ...czy powrócą tutaj? Pewnie wracają incognito ...O czymś to świadczy ... taka moja refleksja...Część się rozproszyła po innych forach...Coraz bardziej smętnie się robi ;:222 ...No dość...I tak tego nikt nie czyta... Lepiej fotek jeszcze parę na osłodę gorzkich słów dla moich stałych odbiorców tych co jeszcze jawnie i cichaczem tutaj przychodzą...Bez Was wątek by się nie kręcił ... :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu ja zawsze wszystko czytam. Dawaj nowe fotki . Z przyjemnością je oglądnę.
Nie smut-aj się. Wszystko zapracowane w ogrodzie i siedzą też też na innych forach. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu oj tam ,oj tam między bajki włożyć tę teorię ...akurat na brak " oglądalności" nie narzekam ! ;:185 Regularnie raczej stała rzesza oglądaczy znaczy bezimiennie swoje wejście do wątku..Ale , czy to takie ważne... ;:224 Ostatecznie nikt nikogo nigdzie nie zatrzymuje...nic na siłę!

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu jak to nikt tego nie czyta....owszem czyta. A zdjęcia robisz takie że mało gdzie takie można oglądać...Z najmniejszej roślinki zrobisz piękną fotograficzną opowieść... ;:180
I żeby w głowie ci nie było uciekać z tego FO....
Co do różaneczników ja mam dwa posadzone od strony południowej i to w samym słońcu.
I owszem bardzo to słonko pali im liście. Latem muszę je osłaniać .....parasolami. W porze letniej łatwo do mnie trafić....tylko powiem tam gdzie parasole rozłożone.I już wszystko wiadomo. ;:306
Dwa z zeszłego roku mam w wejściu w półcieniu i ciekawa jestem ich pierwszego kwitnienia...I na tym koniec cienistych zaułków...Więc dobrze zrobiłam że się na nie nie skusiłam. Ale to jeszcze nic nie powiedziane że wytrwam w tym.... ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu nadrabiam zaległości. :) Biedronkowe rododendrony wiele ogrodniczek chwali, ja też. Miło mieć pod oknem małe cebulowe, codziennie można się cieszyć kolorami. ;:215 Kwiaty piękne, na rarytasach się nie znam, ale nie podziwiać takich zdjęć, ;:oj to niemożliwe. ;:108 Zawilec i przylaszczka proste, a jakie piękne. ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu każda z nas pozostanie więc przy swoim zdaniu odnośnie różaneczników tak będzie najlepiej :)
Za pochwałę zdjęć, odwiedziny i miłe słowa serdecznie dziękuję ;:196 ale nie jestem tutaj po to tylko aby je pokazywać i oczekiwać na oklaski :oops: Znam inne odpowiednie miejsca w sieci na takie prezentacje ...A ja mimo wszystko bardziej ogrodomaniaczką jestem niż fotografem ... ;:131
Soniu miło, że mnie odwiedzasz regularnie ;:196 względem zdjęć to serdecznie dziękuję za uznanie ;:180 a reszta j/w :?

Słowa , które napisałam nie były kierowane do tych , którzy mnie odwiedzają i dobrym słowem obdarzają !
Jakoś nie trafiły jak dotąd w cel... ;:306 A ja całkiem niepotrzebnie się wywnętrzyłam ;:219 bo ogólnie chandra mną terepie...ale troszkę mi ulżyło ! :D

Wybieram się na działkę, wyjazd mam ' nagrany ' :heja ;:3 pięknie już przyświeca ale na noc rośliny z balkonu zabrałam do mieszkania teraz trzeba będzie je wystawić , chatę z lekka ogarnąć i ;:71

Miłego ogrodowania wszystkim życzę bo aura dzisiaj nam będzie sprzyjać oby tylko weny nie zabrakło ! :D

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu i wywnętrzyć się trzeba od czasu do czasu...
Od razu lżej się robi na duszy. ;:108
Miłego ogrodowania ci życzę. ;:196
Ja załatwię sprawę pracowniczo zarobkową i też zamierzam się przyłączyć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”