Witam wszystkich wieczorową porą i zapraszam do mojego ogródka

Na początek pokażę ogród warzywny, linia pod pomidorki już położona. Patyki wbiję za kilka dni i już w połowie maja będą posadzone pomidory.
z bliska tak to wygląda, linia będzie w tym roku praktycznie na całym polu warzywnym
Martusiu malinki od Ciebie <3 już zaczynają szaleć, czy Ty to widzisz ? W tamtym roku założyłam im linie nawadniające, piękne były owoce i bardzo dużo

Jeszcze mam w zamrażarce, a prawie codziennie zjadamy po pudełku to wyobraź sobie ile miałam.
Chrzan Variegata - mały był przez dwa lata, w końcu ruszył

kiepskie zdjęcie, ale ładnie jest ubarwiony
Troszkę moich drzewek i krzewów
głóg dwuszyjkowy
Pauls Scarlet
tawlina jarzębolistna, bez czarny Black Beauty
Kamil oglądając Twój ogród, widzę i czuję jak bardzo to kochasz

Fajnie mieć kolegę ogrodnika
Klon Grossera ( cynamonowy), dalej rośnie śliwa ozdobna
modrzew szczepiony
rdest
Justynka witaj Kochana, warzyw i owoców u mnie co roku nie może zabraknąć. Robię bardzo dużo przetworów, nawet pyszne dżemy arbuzowo malinowe
Czekam na moje kochane obuwiki, jeden już ma pączek
rutewka Black Stockings
Aguś ogórków wysiałam sobie 10 sztuk, żeby mieć już wcześniej na śniadanka i mizerię

resztę wsieje do gruntu. Kukurydzy nie sieję w tym roku, coś mi ona nie wychodzi, a szkoda mi miejsca.
Do gruntu posadziłam już na kwietne łąki, zatrwiany, nieśmiertelniki reszta, po niedzieli
http://www.fotosik.pl/
kapusty ozdobne
fiołki rogate wysiane w lutym
http://www.fotosik.pl/
Beatko , siłę mam tylko dlatego, że to robię i się nakręcam

Mam jeszcze dużo do zrobienia, życie ucieka, na co czekać... trzeba robić wszystko
Płomień afryki -wysiany w lutym
Aniu dziękuję

tulipany są piękne i dosadzam je każdego roku, bo prawda jest taka że one wymarzają - te holenderskie odmiany. Czytałam gdzieś na forum, że można je wykopywać w czerwcu, osuszać i ponownie wkopać w listopadzie. Ja już tego nie ogarnę .. za dużo zabawy, gdzie to suszyć itd..
Dobranoc wszystkim, dziękuję za odwiedzanie mnie