Papryka do gruntu. Część 5
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 5
Irek6820
Pokazujesz jak wstydliwa panna jeden najniższy listek. Pokaż cały krzak.
Pokazujesz jak wstydliwa panna jeden najniższy listek. Pokaż cały krzak.
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Ale właśnie z górą wszystko okej tylko te listki które są położone najniżej robią się jakieś takie nie takie
Nawet już zaczęła kwitnąć i ma pierwsze owoce 

- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To skasuj te dolne uszkodzone liście.Może dotykały gruntu,bądź wiatr je poszarpał.Po ich usunięciu będziesz widział ,czy zmiany negatywne postępują,czy papryka rośnie spokojnie.

Rzepko, jaka to odmiana tej papryki czerwonej z pierwszego zdjęcia? Bo różne odmiany się różnie przebarwiają. Moje zeszłoroczne jakieś skrzyżowane jalapeno pinata wyglądało podobnie, było najpierw jasno żółte, potem nagle dostało takich fioletowych cieni/rumieńców aż w końcu doszło do czerwonego koloru. Chyba jeszcze przez pomarańczowy - ale już nie pamiętam.
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Jest to papryka Urzej z tegorocznej Akcji, początkowo myślałam że pomyliłam nasionka i będzie fioletowa, teraz jednak mam już owocki na fioletowej Nokturn i są zupełnie inne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Coś te moje papryki biedne , co im trzeba ???

zakupiłam nawóz npk 5-6-10 przyjdzie we wtorek , podleje mam nadzieje że będzie lepiej , tylko niech może ktoś powie czy ten nawóz sie nada , czy może coś innego im brakuje

zakupiłam nawóz npk 5-6-10 przyjdzie we wtorek , podleje mam nadzieje że będzie lepiej , tylko niech może ktoś powie czy ten nawóz sie nada , czy może coś innego im brakuje
Pozdrawiam Kamilla
To samo co pomidory- Kamilo
Nawóz świetny. W sam raz pod pomidory i paprykę, a i pod ogórki też. Tylko nie posypowo !
Czy Ty aby nie za mało podlewasz te swoje rośliny ?. Nigdzie nie widzę śladów wilgotnej gleby.
Nawóz świetny. W sam raz pod pomidory i paprykę, a i pod ogórki też. Tylko nie posypowo !
Czy Ty aby nie za mało podlewasz te swoje rośliny ?. Nigdzie nie widzę śladów wilgotnej gleby.
Podlewam tak jak pomidory, teraz od dwóch dni pada. Ten nawóz jest sypkich, wiec rozumiem ze mam go rozpuścić w konewce i dopiero podlewać?? Tylko nie za bardzo wiem ile tego na 1l wody. Jak przyjdzie nawóz to podam dokładny skład.
Pozdrawiam Kamilla
Mam 6 papryk Hungarian Black, wszystkie w tych samych warunkach. Cztery mają ciemnawe liście, mocno fioletowe kwiaty i czarne jak smoła młode owocki. A dwie mają zielone liście bez ciemnawego odcienia, kwiatki białe z kilkoma fioletowymi plamkami i młode owoce zielone. Zupełnie jakby brakowało im barwnika. Poza tym wyglądają identycznie i wszystkie są z tego samego źródła. Skąd takie coś może się brać?
pozdrawiam
Ewa
Ewa
A może to nie jest ta sama odmiana? Ja kupiłam nasiona czerwonej Peperoncino i jedna jest ciemno-fioletowa.

Papryczki rosną pod ścianą tunelu osłonięte daszkiem. W zimne deszczowe dni opuszczam ścianki z folii i rosną sobie jak pod folią. Teraz od kilku dni pada, więc rosną sobie w towarzystwie papryk w donicach. Pod tym samym daszkiem są też pomidory gruntowe, które wkrótce będą dosięgać daszku i trzeba go będzie zdemontować, albo podwyższyć.

Papryczki rosną pod ścianą tunelu osłonięte daszkiem. W zimne deszczowe dni opuszczam ścianki z folii i rosną sobie jak pod folią. Teraz od kilku dni pada, więc rosną sobie w towarzystwie papryk w donicach. Pod tym samym daszkiem są też pomidory gruntowe, które wkrótce będą dosięgać daszku i trzeba go będzie zdemontować, albo podwyższyć.