Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
Na rany, ale nie wiem czy na zakłucia świetna jest cebula, kiedyś miałam przygodę z kotem i moja weterynarz poradziła mi przykładać plasterek, to jak ręką odjąć.
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lucynko , od razu życzę zdrówka szczególnie dla kciuka
Twój sąsiad sam takie figury tworzy? Trochę mi tylko nie pasuje ta goła panna do pracujących gospodarzy
Niech się wypada , wychłodzi ,odpoczywaj kochana ,abyś miała siły na później. Już coraz więcej roślin z ziemi wychodzi, mimo ,że dookoła jeszcze szaro. Nie da się ukryć ,że to już wiosna ; wystarczy trochę słoneczka , ciepełka i wszystko się rozwinie
Twój sąsiad sam takie figury tworzy? Trochę mi tylko nie pasuje ta goła panna do pracujących gospodarzy

Niech się wypada , wychłodzi ,odpoczywaj kochana ,abyś miała siły na później. Już coraz więcej roślin z ziemi wychodzi, mimo ,że dookoła jeszcze szaro. Nie da się ukryć ,że to już wiosna ; wystarczy trochę słoneczka , ciepełka i wszystko się rozwinie

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko- gdybyś Ty wiedziała, czym ja ten palec okładałam, usiadłabyś z wrażenia. Nie będę się chwalić, bo pomogła dopiero maść z antybiotykiem polecona przez lekarza.
Beatko- tak jest, mój znajomy sam tworzy takie i inne figury i figurki. Nie wszystko jednak zgadza się pokazywać szerzej. To, co pokazałam na zdjęciu, to jest para : ona przyszła do studni po wodę, on jej pomaga , jednocześnie podrywając dziewczynę.
Natomiast naga panna siedzi nad 'stawem (oczkiem wodnym )' i zwabia chętnych ........ Bardzo podobała się panom , zresztą mnie także, gdy miała kolory zgodne z naturą. W ubiegłym roku pomalował ją złocistą farbą i trochę straciła na urodzie, niestety.
A gościu jeszcze maluje obrazy, ale one mnie, delikatnie mówiąc, nie zachwycają.

Beatko- tak jest, mój znajomy sam tworzy takie i inne figury i figurki. Nie wszystko jednak zgadza się pokazywać szerzej. To, co pokazałam na zdjęciu, to jest para : ona przyszła do studni po wodę, on jej pomaga , jednocześnie podrywając dziewczynę.
Natomiast naga panna siedzi nad 'stawem (oczkiem wodnym )' i zwabia chętnych ........ Bardzo podobała się panom , zresztą mnie także, gdy miała kolory zgodne z naturą. W ubiegłym roku pomalował ją złocistą farbą i trochę straciła na urodzie, niestety.

A gościu jeszcze maluje obrazy, ale one mnie, delikatnie mówiąc, nie zachwycają.

- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
No to ja jeszcze bardziej jestem ciekawa tego gościa. Właśnie dziewczyna nad oczkiem zachwyciła mnie
Złotą farbą - mówisz ...........
Ma gość fantazję
Dobrze Lucynko, że kciuk Ci się leczy
. W końcu to właśnie on odróżnia nas ...........
A święta ......... eeee tam, święta, święta i po świętach. Jajka do koszyczka włożysz lewą ręką. I dobrze.

Złotą farbą - mówisz ...........

Dobrze Lucynko, że kciuk Ci się leczy

A święta ......... eeee tam, święta, święta i po świętach. Jajka do koszyczka włożysz lewą ręką. I dobrze.

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Lucynko - tak pomysłowy sąsiad przydałby mi się na co dzień
Wiosnę też masz piękną

Wiosnę też masz piękną

-
- 500p
Ja chyba się domyślam ;)...
-
Masz rację, Mariolka, lewą reką do prawego ucha sięgam, to i jajka do koszyka wsadzę.A szynkę kupię już uwędzoną i jaja przy szynce będą.
Jadziu - też bym chciała kogoś tak uzdolnionego mieć pod ręką. Ale cóż : jak się nie ma , co się chce, co się ma , to się je.
Iwonko, a czego Ty się domyślasz ? Może oni chcieliby jedynie popatrzeć sobie..........

Jadziu - też bym chciała kogoś tak uzdolnionego mieć pod ręką. Ale cóż : jak się nie ma , co się chce, co się ma , to się je.

Iwonko, a czego Ty się domyślasz ? Może oni chcieliby jedynie popatrzeć sobie..........
-
- 500p
Ja o leczeniu Twojego palca myślałam ;)...
-
To Ci powiem, Iwonko, że pewnie dobrze myślałaś bądź byłaś blisko. 

-
- 500p
Oczywiście nikomu nie życzę, ale jakby jakie rany, a zwłaszcza po kocich pazurkach pamiętajcie o cebuli ;).
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Przyszłam zobaczyć co tam z Twoim palcem i czytam, że to zakłucie.
Ostatnio gdzie ingdziej o tym dyskutowaliśmy.
Nie mozna takich rzeczy lekceważyć i faktycznie udac sie do lekarza. chyba, że ma sie takową maśc w domu.
Dobrze, że już Ci lepiej
Ostatnio gdzie ingdziej o tym dyskutowaliśmy.
Nie mozna takich rzeczy lekceważyć i faktycznie udac sie do lekarza. chyba, że ma sie takową maśc w domu.
Dobrze, że już Ci lepiej
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Lucynko, wracaj do formy. Z takimi rzeczami nie ma żartów. Wiosna u Ciebie coraz piękniejsza. A znajomy ma wyobraźnię... uśmiałam się i zachwyciłam jego pracą.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Lucynko no gdzie te doniczki z kaliami. Mam kilka i chciałam porównać z Twoimi, bo również pierwszy rok sama sadziłam
Pozdrawiam Ela
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Lucynko ...dobrze, że z palcem ok. Nie ma żartów z takimi sprawami. Moja teściowa przed laty straciła część palca.
Zakuła się w palec podczas zbierania ziemniaków, zrobił się zastrzał, zaniedbała to i skończyło się jak wyżej....
Zakuła się w palec podczas zbierania ziemniaków, zrobił się zastrzał, zaniedbała to i skończyło się jak wyżej....
-
Iwonko - też mi się kołacze w mózgownicy, że cebula jest dobra na takie przypadki. Wydaje mi się, że moja babcia na coś cebulę stosowała, ale nie mam pojęcia na co.
Dzięki za przypomnienie jej zastosowania. Może komuś jeszcze przyda się ta wiedza.
Gosiu, Madziu, Marysiu :
Dziękuję, kochane.
Palec żyje, dłoń żyje, ręka żyje i ja też już całkiem dobrze sobie żyję.
Oto moje kalle. Zastanawiam się, czy nie dałam im zbyt małych doniczek.

To może jeszcze fragment okna zachodniego (całego nie udało mi się objąć )

Dzięki za przypomnienie jej zastosowania. Może komuś jeszcze przyda się ta wiedza.

Gosiu, Madziu, Marysiu :
Dziękuję, kochane.

Oto moje kalle. Zastanawiam się, czy nie dałam im zbyt małych doniczek.

To może jeszcze fragment okna zachodniego (całego nie udało mi się objąć )