Witajcie
To był bardzo upalny tydzień w moim rejonie
Dobrze,że w środę i czwartek przyszły lekkie burze,przelało, więc z konewką biegałam tylko, żeby podlać przesadzone rośliny i wsadzone nowe liliowce, bo zamówiłam małą przesyłkę gdy naoglądałam się u Was pięknie kwitnących, niech się rozrastają i pokazują kwiaty w przyszłym sezonie
Elwi niestety nie znam nazwy tego przetacznika,jest dość wysoki i pełno na nim pszczółek

Elwi PW
Jeżówki[oprócz tej zwykłej, która rośnie nic jej się nie dzieje] mam dopiero od zeszłej jesieni, tą zimę przetrzymały i bardzo ładnie kwitną oto one;
DOUBLE SCOOP RASPBERY
BUBBLE GUM
SWAN WHITE
Basiu własnie te sprawdzone są super, ja teraz podziwiam Boscobel u mnie nowinka sadziłam jesienią, ciągle produkuje nowe pączki pięknie wygląda i ślicznie pachnie

oto ona
Krysiu jak miło,że wpadłaś do mnie wirtualnie, jest tak dużo tutaj wątków,że czasu brakuje aby wszystkie przeglądać tym bardziej jest mi bardzo miło
Chemię w ogrodzie używam bardzo bardzo rzadko, bo sąsiedzi obok mojej działki mają pszczoły, a ja jestem miłośnikiem pożytecznych owadów

Pozdrawiam

Dla Ciebie Budleja z gościem;
Dorotko 
ten krwawnik przez chwilę tylko jest taki różowy, później robi się biały, jeśli będziesz chciała to prześlę Ci sadzonkę. Moje rabaty trochę zarosły i niektóre rośliny wymagają podziału, niestety było za upalnie, nie zrobiłam wszystkiego, szkoda było mi roślin, mamy też problem z wodą i trzeba oszczędzać, więc o podlewaniu z węża nie ma mowy

Dorotko dla Ciebie moja żółta NN;
Beatko boćki mają u sąsiada gniazdo, a ten co u nas na dachu siadywał to obserwował swoje pociech, a jest ich az trzy i po prostu nie mieścił się z nimi w gnieździe,więc z naszego dachu miał wszystko na oku

dla Ciebie hortensja;
Soniu może Twoje przetaczniki mają za sucho, albo ziemia im nie służy, z moimi nie mam problemu, ale u mnie w tym sezonie nie mogę narzekać na brak opadów, bo chociaż nie są one bardzo obfite to regularne, a deszczyk a podlewanie wodą z wodociągu to jest duża różnica dla roślin

Dla Ciebie powojnik Rhapsody