Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Martusiu i ja wpadłam do Ciebie z wizytą. Muszę skopiować u siebie hosty podsadzane żurawkami pięknie wyglądają.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoja rabata z brzozą, żółtawym iglakiem i funkiami jest przepiękna i wysmakowana ;:333 . Żadnego przepychu czy naćkania. Tylko się uczyć ;:108 !
Mój sadziec od Ciebie też kwitł :D . Nie ścięłam mu od razu kwiatostanów i nawet trochę przybrązowiałe są ozdobą :uszy . Fajna roślinka! Tylko nie był tak wysoki, jak na tych ostatnich fotkach. Może ten mój to niższa odmiana?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Cudnie, czy tam może na jednym zdjęciu biały przetacznik był? :wink:
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dyniowisko mnie rozwaliło :shock: toż to połowę ogrodu by mi zajęło, raz pozwoliłam sobie na taki eksperyment to wiem co mówię ;:224 Najgorsze, że posadziłam samowolkę z zamiarem zlikwidowania w razie ogromnych przyrostów, a jak to cudo zaczęło rosnąć to teściowie już nie dali usunąć, bo szkoda. Chyba nie muszę dodawać jak zachwycony był mąż przy koszeniu ;:306
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś a co to za krzew z takimi szychami na ósmym zdjęciu ? ;:oj
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Martuś,
mistrzowskie rabaty ;:108
Cyprysik nutkajski - pięknie rośnie i nadaje dostojeństwa całości. Bardzo go lubię.
Szkarłatka - fantastyczna. Kiedy moja będzie tak wyglądać :roll:
Języczka, której u mnie się nawet nie udało zakwitnąć, bo jest przysmakiem wstrętnych, paskudnych, nienajedzonych ślimorów.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
tomek250611
100p
100p
Od: 29 gru 2009, o 14:43

Post »

Marto :wit Przyszedłem i ja zajrzeć do Twojego ogrodu.
No i jak już wszedłem, to nie mogłem się oderwać, więc przejrzałem cały wątek :)
Pięknie i kolorowo u Ciebie, cały sezon coś kwitnie. Można tylko podziękować za to, że dzielisz się z nami tak pięknymi widokami. ;:168
pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Grażynko - kogra, roślinka o którą pytasz to szkarłatka amerykańska a jak przekwitnie to kwiatostany są w kolorze jeżyn moim zdaniem, najładniej wówczas wygląda. Piękna roślina ponoć trująca:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dzięki ;:180 Ewka.
Zapomniałam już o tej ciekawej roślinie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś wcale się nie dziwie że się męczysz taki ogród obejść to trzeba czasu. ;:215 ;:215
Teraz taka pogoda ciśnienie niskie i źle się czujemy. ;:222 bardzo cudne zaś widoczki, sadziec rewelacyjnie wygląda i ciekawe czy moja naparstnica w tym roku pokaże kwiatki. ;:215
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nacieszyć oczy letnimi widoczkami to tylko u Ciebie Martusiu,przyjemnie ,kolorowo, bardzo duża różnorodność roślin,zawsze wychodzę zadowolona ;:65 :D
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Jak miło widzieć tyle gości w ogrodzie,dziękuję ,że jesteście w tym ogrodzie, nie taki malutki to wszystkich spokojnie pomieści ;:180

Kasiu,ja nie lubię tych gryzoni i kretów,ile oni narobią szkód w ogrodzie ,wszyscy tylko na gotowe przychodzą ,tyle łąk koło mnie i nieużytków ,to tam im nie pasuje,tylko smakołyków chcą ;przychodzą jak do Wierzynka ,dobrej nocki życzę :wit ;:168

Marysiu,część dyń poszło na kompost bo jak przejeść koło 200 dyń,kota niestety nie ma strasznie mi bez niego źle,muszę na wiosnę jakiegoś przygarnąć,pozdrawiam i buziaki zostawiam :wit ;:196

Beatko,u mnie odśnieżają panowie ,więc ja mogę sobie spokojnie jechać ,mnie najbardziej dłuży się luty,przedtem często patrzyłam bez sensu w okno i marzyłam o wiośnie,teraz mogę chociaż oglądać ogrody na forum,pozdrawiam i byle do wiosny ;:168

Soniu,Cleome takie duże rośnie jak jest wcześniej wysiane w domu ,bo jak się wysieje w gruncie ,to jest malutkie i nie zdąży pokazać co potrafi,mnie tez lepiej przeżyć zimę razem z Wami ,ja dopiero pod koniec miesiąca wysieję Cleome,miłej nocki i buziaczki ;:196

Tereniu,tych starszych hortensji nie mam dużo,ale młodzików trochę jest :tan dziękuję za miłe słowa ,to tak krzepi,pięknych snów życzę i buziaczki ;:196

Aniu miło ,że jesteś i jeszcze milej ,że ogród może być inspiracją ,pozdrawiam :wit

Moniczko,dużo jest różnych zakątków w ogrodzie ,jedne z burzą kwiatów ,inne spokojniejsze,wyciszające,Twój sadziec też będzie wyższy w tym roku,bo to ten sam ,każda roślina po przesadzeniu,jest trochę niższa ,bardzo się cieszę ,że podoba się mój ogród ,to taka motywacja do dalszego działania, :lol: :wit

Ewciu,był biały przetacznik wysoki około160 cm ,na poprzednich stronach był średni około 60 cm ;:168

Sabinko,było koło 200 dyń ,podobno od przybytku głowa nie boli,ale już nie było komu rozdawać ,więc trochę poszło na kompost,one rosną ta takiej górce,którą usypałam na skalniak ,wyrzucana jest na tą górkę trawa z koszenia ,żeby nie rosły chwasty ,na razie skalniaka nie ma ,ale są dynie,na żyznej ziemi :uszy dynie oczywiście też zjechały z górki na trawnik i też nie można było tam kosić :roll: dobrej nocki życzę ;:19
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu witaj :wit
I pewnie znowu będę się powtarzać ale nic nie poradzę. Prześlicznie i kolorowo. Takie widoki w pochmurny i ciężki dzień jak najbardziej wskazane. Dziękuję. ;:196
Już się nie mogę doczekać nowego sezonu u Ciebie. A różyczki ;:215 ( krasnoludki ;:167 ;:167 ;:167 ) śnią mi się po nocach. Pozdrawiam serdecznie. :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Grażynko,to szkarłatka,ale widzę Ewcia już mnie zastąpiła i szybciutko odpowiedziała,fajnie ,że są takie dobre duszki ;:168

Mireczko,dziękuję,nie wiem co powiedzieć na tyle pochwał ,u mnie języczki rosną w różnych miejscach ,te co rosną w słońcu to w ogóle ślimaki nie dotykają ,a część jest w cieniu ,to liście były troszkę podgryzione,ale kwitły,szkarłatka szybko Ci urośnie ,już w tym roku powinna być duża,każda roślina przesadzona musi mieć czas na przystosowanie się ,dobre ukorzenienie,dopiero potem rośnie i pięknie kwitnie ,pozdrawiam :wit ;:168

Tomku,witam w skromnych progach i dziękuję za tyle miłych słów,ogród rzeczywiście tak jest pomyślany ,żeby cały rok (oprócz zimy)cieszył kwiatuszkami,pozdrawiam i zapraszam znowu na spacerek :wit ;:168

Ewciu,dzięki za odpowiedź,zawsze szybciej :lol: pozdrawiam :wit ;:168

Grażynko,każdemu zdarzy się coś przeoczyć ;:196

Kasiu,dzisiaj też obeszłam dookrywałam jeszcze róże ,tak na wszelki wypadek,podobno ciśnienie bardzo niekorzystne,jak naparstnica narosła w kępę to na pewno zakwitnie,,buziaki dla Ciebie ;:196

Grażynko,gracha dziękuję , miło tak czytać,bo jak się jest zadowolonym to już połowa sukcesu,pięknych snów ;:19 ;:168

Sylwio,fajnie że podoba sie ogród ,to znaczy ,że warto w nim pracować ,w nowym sezonie też będą nowe kwiatuszki ,rabatki i zakątki,a w dotychczasowych zakątkach różne zmiany pozdrawiam i duża buźka dla Ciebie ;:79
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Ogród to już dobrze znam i nie raz już zachwyt wyrażałam ...ale to DYNIOWISKO !!!!!!!.. A mnie sie marzą ziemniaki ..
ale gdzie ? ...ochh ....ale marzyc można
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”