Wszystko o pomidorach cz. 9
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 9
Przepraszam teraz wstawiłem prawidłowe zdjęcie już dojrzewających.Pomidor smaczny duży,dużo
pod folia bez problemu.Na balkonie były pewne kłopoty z wiązaniem drugiego grona w wysokiej temperaturze,później wrócił do normy.Dość smaczny,miał kilka kwiatów staśmionych,a ogólnie kwiaty b.duże.

pod folia bez problemu.Na balkonie były pewne kłopoty z wiązaniem drugiego grona w wysokiej temperaturze,później wrócił do normy.Dość smaczny,miał kilka kwiatów staśmionych,a ogólnie kwiaty b.duże.

- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Legina, ładne pomidorki, ale to nie Berkeley Tie-Dye, być może jego mamusią był BTD, ale się przekrzyżował, bo prawidłowy BTD powinien być zieloną zebrą z malinowo-czerwonymi paskami i zielono-malinowym marmurkiem w środku.
Pozdrawiam, Dorota
- legina
- 1000p
Cantati dziękuję za uwagę i spostrzegawczość ,niestety znów pomyłka
to jest Malinowy Olbrzym,a co gorsza nie moge wstawić zdjęcia BTD.

- cantati
Hmmm
U mnie Berkeley Tie-Dye wyglądał tak:

Nie mogę znaleźć zdjęcia przekroju, ale w środku był zielony z malinowym marmurkiem, coś jak Ananas Noir (Pineapple Black) lub Kozulkowa K/25 Zielona Zebra z Malinowym Rumieńcem:
Jego brat, Pink Berkeley Tie-Dye, z kolei wyglądał tak:

Nie mogę znaleźć zdjęcia przekroju, ale w środku był zielony z malinowym marmurkiem, coś jak Ananas Noir (Pineapple Black) lub Kozulkowa K/25 Zielona Zebra z Malinowym Rumieńcem:

Jego brat, Pink Berkeley Tie-Dye, z kolei wyglądał tak:

Pozdrawiam, Dorota
- legina
- 1000p
Z pewnością o tym pomidorku wiesz więcej niż ja.Być może masz rację,że jednak "mamuśka" załapała się z innym pomidorkiem i ja mam tego skutki.Różnice są duże.Moje nasionka nie były kupowane,dostałem je po znajomości.Chciałem zaszpanować a tu ZONK.

- legina
- 1000p
Pokazany przeze mnie jest w fazie dojrzewania.Jak wyglądał dojrzały nie wiem,bo wcześniej kilkanascie zerwałem,a pozostałe zjadła rodzinka,jak mnie nie było w domu przez 2 tygodnie.
W każdym razie tak mnie jak i rodzinie smakował.

W każdym razie tak mnie jak i rodzinie smakował.

- cantati
To zdjęcie R. Kraft zrobił w 2006 roku, z tego co wiem. BTD został wyselekcjonowany z krzyżówki Beauty King z nieznaną odmianą, krzyżówki, która pojawiła się wśród roślin wysianych przez Bradley'a Gates'a w roku 1999 lub 2000 w Wild Boar Farms. To było pokolenie F2. Jeśli R. Kraft miał go u siebie w 2006, to nie było jeszcze ustalone. Z tej linii wyselekcjonowano jeszcze Pink Berkeley Tie-Dye, Berkeley Tie-Dye Heart i Red Berkeley Tye-Dye. W kolejnych latach uprawy z Jego nasion doszło więc u Was do rozszczepienia, bardzo fajnego i plennego jak widać na załączonych przez Leginę fotkach 

Pozdrawiam, Dorota
- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
A ja dalej nie wiem,czy go sadzić na balkonie, czy nie i dlaczego.
Dorota
Ja nasiona dostałem w 2011 roku, więc wg wszelkich znaków, była to już odmiana ustalona. Zresztą, siałem je przez kolejne 4 lata i cały czas były to takie same owoce.
Biotit
Ja Ci powiem siej, ale to Ty będziesz koło niego chodził. Jeśli się czujesz na siłach - siej
Ja nasiona dostałem w 2011 roku, więc wg wszelkich znaków, była to już odmiana ustalona. Zresztą, siałem je przez kolejne 4 lata i cały czas były to takie same owoce.
Biotit
Ja Ci powiem siej, ale to Ty będziesz koło niego chodził. Jeśli się czujesz na siłach - siej