Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Małgoś ... łzy mi stanęły w oczach jak zobaczyłam Twojego Kokoska ;:167 ;:145

....jak córki wrócą z wakacji to będzie radocha...zobaczą drugiego Kokosa , ciekawe czy też taki ancymon ?

Piękne są te przetaczniki .. ja mam malutkie bo siałam w tym roku :)

Cynia cudowna - mój róż ;:167 ... ja mam nakrapiane i też mnie zachwycają .

Nie wiem co się stało z moimi liatrami , miałam piękne ze 20 sztuk... w tym roku nic nie wyszło myślę sobie ,że to sprawka nornic .

Floksa mam różowego ale widzę ,że fiolet jest też bardzo piękny i muszę takiego mieć i białego też :)
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosia, a co to za odmiana przetacznika, cudny jest i taki dorodny, posadziłabym oczywiście. Gruby z Kokosem obłędni ;:167 .

Ps. Już wiem, poszperałam w necie, to chyba długolistny :tan
Pozdrawiam, Iwona.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Różowa cynia ma piękne tło w postaci powojnika. Przetaczniki faktycznie krasnoludkowe-wyraźnie widzę czapkę i brodę :wink: O liatrach kłosowych muszę koniecznie poczytać.
Gruby i Kokos ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Te spojrzenia psich oczku ;:167
Przetacznikowe krasnoludki ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

U mnie nadal klimat podzwrotnikowy. Kontynentalny skrajnie suchy ;:155

Aniu - Oczywiście, nie ma problemu, ale przypomnij się kochana. Ja mam dobrą pamięć, ale krótką. ;:196

Marysiu - Białego i różowego mam, dziękuję. A nasionka posiej teraz, jesienią już będą do gruntu. A jak nie wyjdzie, to wiosną dokończymy rozmowę w temacie różowych margerytek. :wit

Jagoda - Strasznie się zawstydziłam Twoim postem. ;:171 Nie jestem przyzwyczajona do komplementowania. Dziękuję i miło mi, że tak mnie widzisz.
Ja mam i psy i koty. Do kotów mam szczególny sentyment, są niezwykłe. Pieski są fajnymi towarzyszami, ale wymagają więcej uwagi i czasu. Koty są bardziej samodzielne. :wit Wyjeżdżając na 2-3 dni, wiem że sobie doskonale poradzą. Z psami gorzej...muszę zawsze prosić moją teściową o opiekę. Nigdy nie odmawia, ale to zawsze dla niej dodatkowy obowiązek.

Violka - Kokos z całej ferajny jest najbardziej leniwy i taki mazgajowaty. Najwięcej śpi i jest taki mały gapcio. Być może temperament mu się wyrobi, ale i tak jest przesłodki. I już ma nową panią ;:174 Za 4 tygodnie najpóźniej będzie mieszkał w nowym domku.
Przetaczniki mam pierwszy rok. Śliczne są, prawda? Muszę jeszcze koniecznie zdobyć przetacznik christa. Jest śliczny.A liatra rośnie u mnie od dawna i nie miałam z nią problemów. Może rzeczywiście coś Ci ją zjadło?
Floksy są niezawodne i teraz jest ich czas. Koniecznie muszę zdobyć jeszcze czerwonego i takiego przypominającego landrynki :D . Fioletowego będę dziabać, to Ci dziabnę, ale z białym nie wiem bo jest jeszcze mały, ale..może już jesienią da radę. :wit

Iwonka - Zadałaś mi bardzo trudne pytanie i na szczęście sama sobie odpowiedziałaś. To moja pięta Achillesowa. Z tymi nazwami ;:223 Ale że chcę przetacznik christę to zapamiętałam, bo nazwa wdzięczna i roślinka piękna. Przetaczniki mam od Marty Koziorożec.Ona to dopiero ma wypasione byliny. Polecam. Wszystkie rośliny od Marty są zdrowe i ślicznie się rozrastają.

Edytko - Liatry są bezproblemowe. I zwabiają mnóstwo motyli. :wit

Aga - Można się zakochać, co? ;:196

I lecę do Was. A jutro piąteczek, kochany piątunio. :wit
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe czy Kokos już zostanie Kokosem ...bo może nowa Pani zmieni mu imię ;:202
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Violka, Kokos musi zostać Kokosem. Nie innej opcji. Przynajmniej będę się starała. Imię idealnie pasuje do niego.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No musi .. nie ma innej opcji .. absolutnie ;:173
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

ale wiecie ludzie mają swoje guściki ciekawe na jakich właścicieli trafi, najlepiej powiedzieć, że reaguje już na imię i wtedy nie zmienią :D
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Hej hej - ja tam jestem pewna, że imię zostanie - skoro pasuje, psiak reaguje, to niby czemu mieliby zmienic. A poza tym jestem pewna, że twoje psy wędrują do mądrych ludzi...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Podejrzewam, że już taki zostanie np nasz Karmel od razu miał adhd i już taki pozostał Tak samo mój kot Filemon od razu był najbardziej śmiały ze wszystkich i taki lubiący mizianie. Jego brat Tygrysek bojąca ciamajda i taki pozostał.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta czerwona jeżówka podoba mnie się!
Kosmos możesz przysłać, ale tylko przy okazji, bo paczka nasion w sklepie chyba taniej kosztuje, jak znaczek ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Małgosiu :wit Jakie piękne widoczki twoich kwiatków , nie wspomnę o szczeniaczkach są przeurocze ;:215 ;:215 kiedy ja swoje kwiaty zobaczę ?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu cudnie wyglądają kwitnące liatry, takie fajne czuprynki mają, moje jeszcze w pąkach, tak myślę, bo od niedzieli ogrodu nie widziałam. Przetaczniki w Twoim ogrodzie ładnie wyglądają, a ja swoich nie lubię za to okropne wykładanie, a wiązać roślin nie lubię. ;:185 No, ale jako kolekcjonerka się ich nie pozbędę. ;:306
Pieski przeurocze. ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie po staremu, czyli upały. Podlałam ogród,i jestem wolna :D

Violka - Będę bardzo mocno prosiła nową właścicielkę aby zostawiła imię Kokosowi, bo to prawdziwy Kokos. :D A szkoda go będzie, bo śliczny diabełek, i ma niebieskie ślipka. :D

Anita - Imię Tygrys dla ciamajdy, to niezła zmyłka. Twój Karmel robi wrażenie. ;:333

Miłka - Ale moje nasiona są bezcenne :wink: I jeszcze kosmos siarkowy Ci dorzucę, jak się bawić w kosmosową rewolucję to na maxa. :D

Marysiu - Dawno nie zaglądałaś ;:196 . Jak zdrówko? Czas szybko zleci i zapomnisz o bólu i niedogodnościach. Tylko pech niesamowity, że latem. ;:185 A kto Ci ogarnia ogród?

Tereniu - Kolekcjonerzy mają ciężko z pozbywaniem się swoich skarbów. :D Wiem coś o tym. Ja na razie mam niewielką kępkę przetaczników, więc podwiązywać nie trzeba. Myślałam już o takich gotowych podporach...nie wiem jak one się fachowo nazywają. Jak mi się pokładały margaretki, to je wiązałam ale potem odmłodziłam kępę i już się nie kładą. :wit

Dzisiejszy zakup. No się zakochałam w jeżówkach. Wjechałam do ogrodniczego, bo koleżanka mnie prosiła o zakup preparatu do kompostownika, a wyszłam z nową zdobyczą. I proszę o nazwanie mojego kwiatuszka, bo ja sobie postanowiłam solennie, że będę uczyła się nazw moich roślin. Zapiszę sobie i wbiję do głowy.

Obrazek

Łąka kwietna na kopcu. Warto to powtórzyć.

Obrazek

Kwiatki na łące

Obrazek

Liatry dalej zwabiają motyle

Obrazek

Tajemne przejście na skróty...lubię to miejsce, bo stworzyło się przez przypadek. To część ogrodu tak zwana gospodarcza, ale dlaczego gospodarcze zaplecza nie mogą być tajemnicze.

Obrazek

Zaczyna kwitnąć jakaś poczochrana dalia.

Obrazek

Żeby poruszać się po moim warzywniaczku należy przejść przez specjalne szkolenie.

Obrazek

A tu widać, że zbiory warzyw postępują. Sałatę zostawiłam, może uda mi się zebrać nasionka.

Obrazek

Kwitnące doniczkowce...nawet wśród donic musiał się zrobić busz :D

Obrazek

Obrazek

I zaczynają owocować moje ulubione jesienne pomponiki, czyli miechunka. Nie wiem skąd się wzięła w moim ogrodzie, ale ją lubię. Wiem, rozrasta się niemiłosiernie, ale póki co daję radę ją ogarniać. A jesienią rozdaję wśród znajomych bukiety pomarańczowych bukietów.

Obrazek

Kto mnie pokocha ;:167

Obrazek

:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”