U mnie po staremu, czyli upały. Podlałam ogród,i jestem wolna
Violka - Będę bardzo mocno prosiła nową właścicielkę aby zostawiła imię Kokosowi, bo to prawdziwy Kokos.

A szkoda go będzie, bo śliczny diabełek, i ma niebieskie ślipka.
Anita - Imię Tygrys dla ciamajdy, to niezła zmyłka. Twój Karmel robi wrażenie.
Miłka - Ale moje nasiona są bezcenne

I jeszcze kosmos siarkowy Ci dorzucę, jak się bawić w kosmosową rewolucję to na maxa.
Marysiu - Dawno nie zaglądałaś

. Jak zdrówko? Czas szybko zleci i zapomnisz o bólu i niedogodnościach. Tylko pech niesamowity, że latem.

A kto Ci ogarnia ogród?
Tereniu - Kolekcjonerzy mają ciężko z pozbywaniem się swoich skarbów.

Wiem coś o tym. Ja na razie mam niewielką kępkę przetaczników, więc podwiązywać nie trzeba. Myślałam już o takich gotowych podporach...nie wiem jak one się fachowo nazywają. Jak mi się pokładały margaretki, to je wiązałam ale potem odmłodziłam kępę i już się nie kładą.
Dzisiejszy zakup. No się zakochałam w jeżówkach. Wjechałam do ogrodniczego, bo koleżanka mnie prosiła o zakup preparatu do kompostownika, a wyszłam z nową zdobyczą. I proszę o nazwanie mojego kwiatuszka, bo ja sobie postanowiłam solennie, że będę uczyła się nazw moich roślin. Zapiszę sobie i wbiję do głowy.
Łąka kwietna na kopcu. Warto to powtórzyć.
Kwiatki na łące
Liatry dalej zwabiają motyle
Tajemne przejście na skróty...lubię to miejsce, bo stworzyło się przez przypadek. To część ogrodu tak zwana gospodarcza, ale dlaczego gospodarcze zaplecza nie mogą być tajemnicze.
Zaczyna kwitnąć jakaś poczochrana dalia.
Żeby poruszać się po moim warzywniaczku należy przejść przez specjalne szkolenie.
A tu widać, że zbiory warzyw postępują. Sałatę zostawiłam, może uda mi się zebrać nasionka.
Kwitnące doniczkowce...nawet wśród donic musiał się zrobić busz
I zaczynają owocować moje ulubione jesienne pomponiki, czyli miechunka. Nie wiem skąd się wzięła w moim ogrodzie, ale ją lubię. Wiem, rozrasta się niemiłosiernie, ale póki co daję radę ją ogarniać. A jesienią rozdaję wśród znajomych bukiety pomarańczowych bukietów.
Kto mnie pokocha