Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Post »

Aniu zachwycajace te fotki róz,powojników,oj slicznosci nam tu pokazujesz ,ze aż by sie chcialo miec te wszystkie wspanialosci u siebie,no bialego ostrogowca to na pewno nie odpuszczę muszę go mieć :uszy
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, doskonale Cię rozumie, ja też w ciągłym niedoczasie ;:108 Fotki ogrodowe ;:215
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Aniu, piękne różyczki pokazujesz, aż buźka sama się ślini na widok ;:306
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu - Ty wiesz jak mnie zachwycić ;:138
Poproszę o więcej :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ostatnio wszyscy mają mało czasu. Kurczy się, czy co?
A ogród nic sobie z upływu czasu nie robi i pięknie kwitnie.
Nie martw się, że wszystko szybciej przekwitnie. Myślę, że po prostu bedzie dłuższe kwitnienie/.
Kupiłas kolejne hosty :shock:
Ja już nie mam gdzie sadzić.
Chciałabym, żeby moje roślinki sie rozrosły, żeby tworzyły kolory, ale i tak nie mają na to miejsca
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Aniu, jak sprawuje się twój Kaiser? Zawiązuje nowe pąki? Mój zakwitł jednym kwiatem, przekwitł i na razie cisza. Ciekawa jestem, czy na tym jednym kwiatuszku zakończy sezon, czy jest jeszcze szansa na kolejne kwiaty.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu pędzisz jak pendolino ;:oj A ogród razem z Tobą, pięknie wszystko Ci kwitnie. Co za funkię miałaś na zdjęciu w torbie, taka z największym liściem żółtym w środku a niebieskim na brzegu? Co do dyptamu to chyba prawda, że parzy. Kiedyś miałem te pęcherze choć może winię go niepotrzebnie bo to może przywiało podczas burzy pyłki z barszczu Sosnowskiego, w każdym razie coś było w wodzie na kwiatkach po burzy bo je podwiązywałem i takie nacieki z pęcherzami mi wyrosły . Ale dyptam mam do dziś i pięknie kwitnie i już więcej nie parzył.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Odpowiem potem .. ogrodowe tylko zostawiam :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Trytoma jedna przekwita inne rozkwitają
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
jeszcze piwonijki
Obrazek

Do tej białej piwonii mam duży sentyment, ;:167
To piwonia ,która jeszcze była w rodzinnym ogrodzie przy domu mojej babi jak była młoda dziewczyną., potem była u mniej w ogrodzie,a teraz od kilku lat jest w moim
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

orliki a raczej już resztki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hosta Millennium
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit , dawno mnie nie było i miałam co do nadrobienia. Kolejny ogród do którego wracam z miłą chcecią, bardzo lubię tutaj zaglądac.
Cieszę się że perukowiec będzie kwitł. Wiem jak to jaet jak pierwszy raz coś zakwita. Niestety ale mój preukoweic i w tym roku nie obdaruje mnie peruczkami. Przemarzł i nie wiem co z nim zrobić czy wykopać i posazić w inne miejsce czy zostawić, moze kiedys zakwitnie. Cóż....
Również i mi się wydaje że to choroba grzybowa może Topsinem potraktować. I to najlepiej chociaż dwa razy, bo szkoda takie piękne krzaczki szkoda byłoby żeby chorowały.
Podziwiam za każdym razem jak wchodzę Twoje hosty ale okazy. ;:215
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Hihi oj tak zdecydowanie i u mnie forum jest wylęgarnią chciejstw. O 97% roślin, które mam teraz u siebie dowiedziałam się właśnie stąd. O 2% wiedziałam wcześniej, a ten 1% to chciejstwa własne :D
Co to czerwone na pierwszej fotce? Anemon jakiś? poraża aż tym kolorem!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie niedzielnie ;:cm dziś jak na niedzielę,wolny dzień,chłodno i pochmurno ,szkoda
:cry:
misiaczekm-Piotrze Powojniki to moja ostnia miłośc.Ciągle jest mi ich mało
ElwiRóz nie mam tak dużo jak inni ale trochę mam (ok 30) Naparstnice w tym roku szleją. porosły wielagchne,Bczki od rana do nocy tam buszuja w nich,fajny to widok ;:108
Gożdziki bardzo lubię.Nasionka będę zbierała, bo jeszcze wysieję w nowym miejscu,Ale jak chcesz to i tobie mogę przesłać.Sprzedawać to ja nie będę ;:173

Gosia123A Witaj.I dziękuję za miłe słowa. Każdy czas jest piękny niepowtarzalny,ogrody czarują nas swoim kwiecie, tylko,żeby cieplej było .

usa1276-UluWitaj .Wiesz,co się spodoba to się ciągnie do ogrodu i tak pózniej wychodzi co się ma.

Marzenko06 Dziękuję za miłe słowa. Z ostrogowcami to mój experyment.Pierszy raz je mam.mam nadzieję,że przezimują.

tesia39-Teresko Witaj kochana .W jednym klubie zagonionych,zapracowanych.cóz taki czas, Ale na ogród zawsze jest czas.Ostanio na TV nie mam cxzasu,i nawet nie wiem co się w świecie dzieje :roll: Ale to nic.Mój świat to teraz moja działka ;:108

piortkowice-Patrycjo Dziękuję, Ale piękne rózyczki to dopiero będą ;:108

e-babcia-Jadziu Witaj .To kwiaty ,roślinki zachwycają,ja tylko je pokazuję co mam ;:173

Margo2-Gosiu Witaj kochana,dawno Cię u mnie nie było. .To chyba tak, niby dni długie,a czasu notorycznie brak. :roll: Tak mam kojene,nowe hosty,których miało w ogóle nie być.Nowa rabata powwstała ;:7 Znowu kawałek trawnika zniknął ,a mi pracy przybyło.:( Gosiu wszystko się rozośnie,zobaczysz, Będzie pięknie.Co ja gadam,Ty masz juz pieknie ;:215

byna-Grażynko Kaiser przekwita,a nowych paków nie widać.ale gdzieś wyczytałam,że on nie powtarza kwinienia.Szkoda :cry: Ale rosną pędy,czyli roślinka ma się dobrze :wink:

Darmokot-Michale Witaj.to chyba zycie mi ostanio pędzi, a ja ciągle gonię za nim ;:219 Chyba masz na myśli Great Expectations ??To było od dawna moje marzenie ja mieć.I w końcu mam :heja Na dyptam będę uważać i na pewno go się nie pozbędę ,bo bardzo mi się podoba.Rodzinkę tylko ostrzegłam, przed dotykaniem go w uplne dni.barszczu Sosnowskiego nie znam

Sylwia85 Dziękuję za miłe słowa.Lubię swój ogród i stram się aby w nim było ładnie i zawsze kwitnąco.U Ciebie też jest pięknie i lubię tam zagladać.
perukowiec też mi trochę podmarzł w ubiegłych latach,trochę nie jest za ładny,to znaczy za gęsty.Ale kwitnie.I to cieszy też.
Hosty rosna sobie bezproblemowo.Nowe są i nowa ratka też..a miało ich nie być ;:7

Steasi-Paulinko Tak to już jest ,że pod wpływem Foru nasze chciejstwa są zawsze nie uleczone,Co juz mamy ,to nowe się pojawiają ;:7
A ten czerwony tak to anamoek.One mają takie żywe ,ładne kolorki. ;:333

Obrazek
Kronenburg
Obrazek
Goldilocks
Obrazek
Alladyn w towarzystwie szałwi "Ostfriesland"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
mr lincoln
Obrazek
Carina
Obrazek
naparstnice szaleją
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też zimno bo tylko 11 stopni.
Szaleja nie tylko naparstnice, różyczki też masz pięknie ukwiecone. ;:138
Zdjęcie z zaroszoną pajęczynką super. ;:215
A co będzie się pięło po tej drewnianej kratce ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Zimno i ,wieje ale różyce masz piękne Aniu a naparstnice ooo o hostach nie wspominam bo pamiętam je jeszcze z pierwszej części .Piękne zdjęcia .Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko Witaj ;:196
Jakoś nieudany weekend.Zimno,szro,buro,nijako.
Różyczki moje zaczynają,z u tęsknieniem czekam na kwitnienia tych kilku nowych.Zawqsze co nowe bardziej absobruje,prawda ??
Przy tej drewnianej kratce- pergoli,z obu stron jest posadzona róza czerwona pienna.Z jednej strony północno- wschodniej trochę podmarła.a ta druga pieknie kwitnie i rośnie.Może jeszcze 2 - 3 latka to i zakryje całą krateczkę,fajnie bybyło ;:108

becia123-Beatko Witaj . Dziękuje za miłe słowa ;:196
Naparstnice wyjatkowo duże w tym roku porosły.róze zaczynają u mnie swój piekny czas.A hostki,wiadomo, stara,pierwsza miłoścć.Nowe kilka też mam ;:138
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Aniu w niedzielne popołudnie. U mnie też chłodniej,ale wolę taką pogodę niż te nie do zniesienia upały.
Narzekasz na brak czasu. To jest problem ogrodników w sezonie. Zawsze jest coś do zrobienia. Mnie też go brakuje , bo jeszcze pracuję zawodowo.
A co do ogrodu jak zawsze cudne pokazujesz fotki. Ogrom roślin i w dodatku pięknych. ;:138
Urzekła mnie Twoja ,babcina piwonia. Cudna. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”