Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Aniu zachwycajace te fotki róz,powojników,oj slicznosci nam tu pokazujesz ,ze aż by sie chcialo miec te wszystkie wspanialosci u siebie,no bialego ostrogowca to na pewno nie odpuszczę muszę go mieć 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, doskonale Cię rozumie, ja też w ciągłym niedoczasie
Fotki ogrodowe 

- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Aniu, piękne różyczki pokazujesz, aż buźka sama się ślini na widok 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu - Ty wiesz jak mnie zachwycić
Poproszę o więcej

Poproszę o więcej

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, ostatnio wszyscy mają mało czasu. Kurczy się, czy co?
A ogród nic sobie z upływu czasu nie robi i pięknie kwitnie.
Nie martw się, że wszystko szybciej przekwitnie. Myślę, że po prostu bedzie dłuższe kwitnienie/.
Kupiłas kolejne hosty
Ja już nie mam gdzie sadzić.
Chciałabym, żeby moje roślinki sie rozrosły, żeby tworzyły kolory, ale i tak nie mają na to miejsca
A ogród nic sobie z upływu czasu nie robi i pięknie kwitnie.
Nie martw się, że wszystko szybciej przekwitnie. Myślę, że po prostu bedzie dłuższe kwitnienie/.
Kupiłas kolejne hosty

Ja już nie mam gdzie sadzić.
Chciałabym, żeby moje roślinki sie rozrosły, żeby tworzyły kolory, ale i tak nie mają na to miejsca
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Aniu, jak sprawuje się twój Kaiser? Zawiązuje nowe pąki? Mój zakwitł jednym kwiatem, przekwitł i na razie cisza. Ciekawa jestem, czy na tym jednym kwiatuszku zakończy sezon, czy jest jeszcze szansa na kolejne kwiaty.
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu pędzisz jak pendolino
A ogród razem z Tobą, pięknie wszystko Ci kwitnie. Co za funkię miałaś na zdjęciu w torbie, taka z największym liściem żółtym w środku a niebieskim na brzegu? Co do dyptamu to chyba prawda, że parzy. Kiedyś miałem te pęcherze choć może winię go niepotrzebnie bo to może przywiało podczas burzy pyłki z barszczu Sosnowskiego, w każdym razie coś było w wodzie na kwiatkach po burzy bo je podwiązywałem i takie nacieki z pęcherzami mi wyrosły . Ale dyptam mam do dziś i pięknie kwitnie i już więcej nie parzył.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Odpowiem potem .. ogrodowe tylko zostawiam

Trytoma jedna przekwita inne rozkwitają

jeszcze piwonijki

Do tej białej piwonii mam duży sentyment,
To piwonia ,która jeszcze była w rodzinnym ogrodzie przy domu mojej babi jak była młoda dziewczyną., potem była u mniej w ogrodzie,a teraz od kilku lat jest w moim

orliki a raczej już resztki

Hosta Millennium

Trytoma jedna przekwita inne rozkwitają

jeszcze piwonijki

Do tej białej piwonii mam duży sentyment,

To piwonia ,która jeszcze była w rodzinnym ogrodzie przy domu mojej babi jak była młoda dziewczyną., potem była u mniej w ogrodzie,a teraz od kilku lat jest w moim

orliki a raczej już resztki

Hosta Millennium

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
, dawno mnie nie było i miałam co do nadrobienia. Kolejny ogród do którego wracam z miłą chcecią, bardzo lubię tutaj zaglądac.
Cieszę się że perukowiec będzie kwitł. Wiem jak to jaet jak pierwszy raz coś zakwita. Niestety ale mój preukoweic i w tym roku nie obdaruje mnie peruczkami. Przemarzł i nie wiem co z nim zrobić czy wykopać i posazić w inne miejsce czy zostawić, moze kiedys zakwitnie. Cóż....
Również i mi się wydaje że to choroba grzybowa może Topsinem potraktować. I to najlepiej chociaż dwa razy, bo szkoda takie piękne krzaczki szkoda byłoby żeby chorowały.
Podziwiam za każdym razem jak wchodzę Twoje hosty ale okazy.
Pozdrawiam serdecznie

Cieszę się że perukowiec będzie kwitł. Wiem jak to jaet jak pierwszy raz coś zakwita. Niestety ale mój preukoweic i w tym roku nie obdaruje mnie peruczkami. Przemarzł i nie wiem co z nim zrobić czy wykopać i posazić w inne miejsce czy zostawić, moze kiedys zakwitnie. Cóż....
Również i mi się wydaje że to choroba grzybowa może Topsinem potraktować. I to najlepiej chociaż dwa razy, bo szkoda takie piękne krzaczki szkoda byłoby żeby chorowały.
Podziwiam za każdym razem jak wchodzę Twoje hosty ale okazy.

Pozdrawiam serdecznie

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Hihi oj tak zdecydowanie i u mnie forum jest wylęgarnią chciejstw. O 97% roślin, które mam teraz u siebie dowiedziałam się właśnie stąd. O 2% wiedziałam wcześniej, a ten 1% to chciejstwa własne
Co to czerwone na pierwszej fotce? Anemon jakiś? poraża aż tym kolorem!

Co to czerwone na pierwszej fotce? Anemon jakiś? poraża aż tym kolorem!
- anabuko1
Witajcie niedzielnie
dziś jak na niedzielę,wolny dzień,chłodno i pochmurno ,szkoda
misiaczekm-Piotrze Powojniki to moja ostnia miłośc.Ciągle jest mi ich mało
ElwiRóz nie mam tak dużo jak inni ale trochę mam (ok 30) Naparstnice w tym roku szleją. porosły wielagchne,Bczki od rana do nocy tam buszuja w nich,fajny to widok
Gożdziki bardzo lubię.Nasionka będę zbierała, bo jeszcze wysieję w nowym miejscu,Ale jak chcesz to i tobie mogę przesłać.Sprzedawać to ja nie będę
Gosia123A Witaj.I dziękuję za miłe słowa. Każdy czas jest piękny niepowtarzalny,ogrody czarują nas swoim kwiecie, tylko,żeby cieplej było .
usa1276-UluWitaj .Wiesz,co się spodoba to się ciągnie do ogrodu i tak pózniej wychodzi co się ma.
Marzenko06 Dziękuję za miłe słowa. Z ostrogowcami to mój experyment.Pierszy raz je mam.mam nadzieję,że przezimują.
tesia39-Teresko Witaj kochana .W jednym klubie zagonionych,zapracowanych.cóz taki czas, Ale na ogród zawsze jest czas.Ostanio na TV nie mam cxzasu,i nawet nie wiem co się w świecie dzieje
Ale to nic.Mój świat to teraz moja działka
piortkowice-Patrycjo Dziękuję, Ale piękne rózyczki to dopiero będą
e-babcia-Jadziu Witaj .To kwiaty ,roślinki zachwycają,ja tylko je pokazuję co mam
Margo2-Gosiu Witaj kochana,dawno Cię u mnie nie było. .To chyba tak, niby dni długie,a czasu notorycznie brak.
Tak mam kojene,nowe hosty,których miało w ogóle nie być.Nowa rabata powwstała
Znowu kawałek trawnika zniknął ,a mi pracy przybyło.
Gosiu wszystko się rozośnie,zobaczysz, Będzie pięknie.Co ja gadam,Ty masz juz pieknie
byna-Grażynko Kaiser przekwita,a nowych paków nie widać.ale gdzieś wyczytałam,że on nie powtarza kwinienia.Szkoda
Ale rosną pędy,czyli roślinka ma się dobrze
Darmokot-Michale Witaj.to chyba zycie mi ostanio pędzi, a ja ciągle gonię za nim
Chyba masz na myśli Great Expectations ??To było od dawna moje marzenie ja mieć.I w końcu mam
Na dyptam będę uważać i na pewno go się nie pozbędę ,bo bardzo mi się podoba.Rodzinkę tylko ostrzegłam, przed dotykaniem go w uplne dni.barszczu Sosnowskiego nie znam
Sylwia85 Dziękuję za miłe słowa.Lubię swój ogród i stram się aby w nim było ładnie i zawsze kwitnąco.U Ciebie też jest pięknie i lubię tam zagladać.
perukowiec też mi trochę podmarzł w ubiegłych latach,trochę nie jest za ładny,to znaczy za gęsty.Ale kwitnie.I to cieszy też.
Hosty rosna sobie bezproblemowo.Nowe są i nowa ratka też..a miało ich nie być
Steasi-Paulinko Tak to już jest ,że pod wpływem Foru nasze chciejstwa są zawsze nie uleczone,Co juz mamy ,to nowe się pojawiają
A ten czerwony tak to anamoek.One mają takie żywe ,ładne kolorki.

Kronenburg

Goldilocks

Alladyn w towarzystwie szałwi "Ostfriesland"

mr lincoln

Carina

naparstnice szaleją

misiaczekm-Piotrze Powojniki to moja ostnia miłośc.Ciągle jest mi ich mało
ElwiRóz nie mam tak dużo jak inni ale trochę mam (ok 30) Naparstnice w tym roku szleją. porosły wielagchne,Bczki od rana do nocy tam buszuja w nich,fajny to widok

Gożdziki bardzo lubię.Nasionka będę zbierała, bo jeszcze wysieję w nowym miejscu,Ale jak chcesz to i tobie mogę przesłać.Sprzedawać to ja nie będę

Gosia123A Witaj.I dziękuję za miłe słowa. Każdy czas jest piękny niepowtarzalny,ogrody czarują nas swoim kwiecie, tylko,żeby cieplej było .
usa1276-UluWitaj .Wiesz,co się spodoba to się ciągnie do ogrodu i tak pózniej wychodzi co się ma.
Marzenko06 Dziękuję za miłe słowa. Z ostrogowcami to mój experyment.Pierszy raz je mam.mam nadzieję,że przezimują.
tesia39-Teresko Witaj kochana .W jednym klubie zagonionych,zapracowanych.cóz taki czas, Ale na ogród zawsze jest czas.Ostanio na TV nie mam cxzasu,i nawet nie wiem co się w świecie dzieje

piortkowice-Patrycjo Dziękuję, Ale piękne rózyczki to dopiero będą

e-babcia-Jadziu Witaj .To kwiaty ,roślinki zachwycają,ja tylko je pokazuję co mam

Margo2-Gosiu Witaj kochana,dawno Cię u mnie nie było. .To chyba tak, niby dni długie,a czasu notorycznie brak.

byna-Grażynko Kaiser przekwita,a nowych paków nie widać.ale gdzieś wyczytałam,że on nie powtarza kwinienia.Szkoda

Darmokot-Michale Witaj.to chyba zycie mi ostanio pędzi, a ja ciągle gonię za nim

Sylwia85 Dziękuję za miłe słowa.Lubię swój ogród i stram się aby w nim było ładnie i zawsze kwitnąco.U Ciebie też jest pięknie i lubię tam zagladać.
perukowiec też mi trochę podmarzł w ubiegłych latach,trochę nie jest za ładny,to znaczy za gęsty.Ale kwitnie.I to cieszy też.
Hosty rosna sobie bezproblemowo.Nowe są i nowa ratka też..a miało ich nie być

Steasi-Paulinko Tak to już jest ,że pod wpływem Foru nasze chciejstwa są zawsze nie uleczone,Co juz mamy ,to nowe się pojawiają

A ten czerwony tak to anamoek.One mają takie żywe ,ładne kolorki.

Kronenburg

Goldilocks

Alladyn w towarzystwie szałwi "Ostfriesland"

mr lincoln

Carina

naparstnice szaleją

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie też zimno bo tylko 11 stopni.
Szaleja nie tylko naparstnice, różyczki też masz pięknie ukwiecone.
Zdjęcie z zaroszoną pajęczynką super.
A co będzie się pięło po tej drewnianej kratce ?
Szaleja nie tylko naparstnice, różyczki też masz pięknie ukwiecone.

Zdjęcie z zaroszoną pajęczynką super.

A co będzie się pięło po tej drewnianej kratce ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Zimno i ,wieje ale różyce masz piękne Aniu a naparstnice ooo o hostach nie wspominam bo pamiętam je jeszcze z pierwszej części .Piękne zdjęcia .Pozdrawiam. 

- anabuko1
Grażynko Witaj
Jakoś nieudany weekend.Zimno,szro,buro,nijako.
Różyczki moje zaczynają,z u tęsknieniem czekam na kwitnienia tych kilku nowych.Zawqsze co nowe bardziej absobruje,prawda ??
Przy tej drewnianej kratce- pergoli,z obu stron jest posadzona róza czerwona pienna.Z jednej strony północno- wschodniej trochę podmarła.a ta druga pieknie kwitnie i rośnie.Może jeszcze 2 - 3 latka to i zakryje całą krateczkę,fajnie bybyło
becia123-Beatko Witaj . Dziękuje za miłe słowa
Naparstnice wyjatkowo duże w tym roku porosły.róze zaczynają u mnie swój piekny czas.A hostki,wiadomo, stara,pierwsza miłoścć.Nowe kilka też mam

Jakoś nieudany weekend.Zimno,szro,buro,nijako.
Różyczki moje zaczynają,z u tęsknieniem czekam na kwitnienia tych kilku nowych.Zawqsze co nowe bardziej absobruje,prawda ??
Przy tej drewnianej kratce- pergoli,z obu stron jest posadzona róza czerwona pienna.Z jednej strony północno- wschodniej trochę podmarła.a ta druga pieknie kwitnie i rośnie.Może jeszcze 2 - 3 latka to i zakryje całą krateczkę,fajnie bybyło

becia123-Beatko Witaj . Dziękuje za miłe słowa

Naparstnice wyjatkowo duże w tym roku porosły.róze zaczynają u mnie swój piekny czas.A hostki,wiadomo, stara,pierwsza miłoścć.Nowe kilka też mam

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Aniu w niedzielne popołudnie. U mnie też chłodniej,ale wolę taką pogodę niż te nie do zniesienia upały.
Narzekasz na brak czasu. To jest problem ogrodników w sezonie. Zawsze jest coś do zrobienia. Mnie też go brakuje , bo jeszcze pracuję zawodowo.
A co do ogrodu jak zawsze cudne pokazujesz fotki. Ogrom roślin i w dodatku pięknych.
Urzekła mnie Twoja ,babcina piwonia. Cudna.
Narzekasz na brak czasu. To jest problem ogrodników w sezonie. Zawsze jest coś do zrobienia. Mnie też go brakuje , bo jeszcze pracuję zawodowo.
A co do ogrodu jak zawsze cudne pokazujesz fotki. Ogrom roślin i w dodatku pięknych.

Urzekła mnie Twoja ,babcina piwonia. Cudna.