Mediolobivia, trochę Aylostera, no i różne chwasty - czarny
- brombiel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mediolobivia, trochę Aylostera, no i różne chwasty - czarny
Tak...ciekawe jaki kwiat będzie w przyszłym sezonie...może więcej płatków dwukolorowych będzie 

- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Te hybrydy to producent chyba w samym nawozie trzyma. U mnie przesadzone w substrat z minimalną ilością próchnicy, nawozu nic nie dostały, a porosły jak głupie. Mam nadzieję, że na przyszły rok już ze wzrostem przystopują. Acz nadwyżkowe odrosty przydadzą się do odzyskania kasy za te koszty przesyłki

Starsze siewki prawie już upłynniłem, do lata myślę, że się wszystkiego pozbędę. Tutaj natomiast te młodsze. Prawo-góra jedynea obecnie kuwetka z siewkami zeszłorocznymi - to już raczej same nadwyżki, bo to resztki z niedawno powypikowanych do jakichś 50 piąteczek (straszny nieurodzaj był w tym zeszłym roku, no i plagi). Reszta to tegoroczniaki. U góry trzy kuwetki ajlosterek. Niektóre to przegięły pałkę ze wzrostem ;). Wiosną trza pikować, tylko najpierw trza starsze rośliny przesadzić z piątek do siódemek bo się piąteczki skończyły. Cztery dolne kuwetki to mediolobiwki z czego dwie to są nowości, a dwie zbiory z moich nasion.

Starsze siewki prawie już upłynniłem, do lata myślę, że się wszystkiego pozbędę. Tutaj natomiast te młodsze. Prawo-góra jedynea obecnie kuwetka z siewkami zeszłorocznymi - to już raczej same nadwyżki, bo to resztki z niedawno powypikowanych do jakichś 50 piąteczek (straszny nieurodzaj był w tym zeszłym roku, no i plagi). Reszta to tegoroczniaki. U góry trzy kuwetki ajlosterek. Niektóre to przegięły pałkę ze wzrostem ;). Wiosną trza pikować, tylko najpierw trza starsze rośliny przesadzić z piątek do siódemek bo się piąteczki skończyły. Cztery dolne kuwetki to mediolobiwki z czego dwie to są nowości, a dwie zbiory z moich nasion.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie to piękne widoki - normalnie raj dla oczy. Bo to przecież same rebucjowate i medio rarytasy!
Pisałem wcześniej, przypominam teraz bo troszkę nie bez kozery o tym piszę - jestem niektórymi bardzo zainteresowany!
A ja odrostów od tych naszym angielskich hybrydek nie odrywam i nie zamierzam - takie większe kępy mi się po prostu bardziej podobają.

Pisałem wcześniej, przypominam teraz bo troszkę nie bez kozery o tym piszę - jestem niektórymi bardzo zainteresowany!

A ja odrostów od tych naszym angielskich hybrydek nie odrywam i nie zamierzam - takie większe kępy mi się po prostu bardziej podobają.
- przemo1413
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
U mnie angliki też z odrostami szaleją 

- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Czyli na wiosnę szykuje się sporo pracy...ale "bez pracy nie ma kołaczy"...a taką pracę to nawet chętnie się wykonuje 

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Jak się ma gdzie to wszystko upchać, to po co się ograniczać 

- gracesz
- 500p
- Od: 28 sie 2013, o 14:11
Ależ cieszą takie wyniki wysiewów
i pikowanie niestraszne... jak się patrzy na takie pełne kuwetki 

- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Ale widoki,
a mnie ciągle nie po drodze 

- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
Jak nie wiesz co zrobić z nadwyżkami to już wiesz- przeskoczę przez Przemszę i jestem

- czarny
Ograniczać się jednak wolę. Dziesięć metrów kwadratowych medio/ajlo to jest maks. Nie zamierzam 2 ton żwiru kupować ;) A pikowanie pikowaniem, gorzej z nazwówkami. Będą ze 2 dni produkcji. O ile Jaśko pozwoli ;)

A to myślę, że ostatecznie ostatni rebucjowaty kwiatek w tym roku. Roślinki powoli się zasuszają i jak przyjdą pierwsze przymrozki będą gotowe do zimowania w piwnicy.

A to myślę, że ostatecznie ostatni rebucjowaty kwiatek w tym roku. Roślinki powoli się zasuszają i jak przyjdą pierwsze przymrozki będą gotowe do zimowania w piwnicy.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Jeden kwiatuszek (na rebucji) jesieni nie czyni.
Miejmy nadzieję na następne ciepłe i słonecznie dni - wtedy takich widoków będzie jeszcze więcej. Ot, u mnie też wciąż jakieś kaktusy - w tym rebucjowate - dokwitają.

Miejmy nadzieję na następne ciepłe i słonecznie dni - wtedy takich widoków będzie jeszcze więcej. Ot, u mnie też wciąż jakieś kaktusy - w tym rebucjowate - dokwitają.

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Wiesz co, Marku...? Ile razy oglądam Twoje zbiorówki, tyle razy cieplutko mi się robi, bo uwielbiam ten ład, porządek, te roślinki poukładane...Dla mnie to po prostu Twoja wizytówka i wzór. Super 

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Ja myslę, że już za chwilę to on Ci chętnie pomoże podpisywać, a i wkładać w 'odpowiednie' miejscaczarny pisze:gorzej z nazwówkami. Będą ze 2 dni produkcji. O ile Jaśko pozwoli ;)

- czarny
Wiosną nie ma problemu, o ile Jaśko pozwoli ;) Acz nadwyżek takich do pójścia w świat nie ma już za dużo. Bo te pokazywane parę postów wyżej to najwcześniej 2016r.mrooofka pisze:Jak nie wiesz co zrobić z nadwyżkami to już wiesz- przeskoczę przez Przemszę i jestem![]()
![]()
W tym roku już na kwiaty nie liczę, bo i rośliny zasuszone i w końcu muszą przymrozki przyjść. Ale w przyszłym roku znowu zakwitnie jakieś 30 pozycji więcej, a te co już kwitły dadzą jeszcze więcej kwiatów, więc będzie dobrze ;)hen_s pisze:Jeden kwiatuszek (na rebucji) jesieni nie czyni.![]()
No na zdjęciu próbka z tego, jak to będzie w siódemkach wyglądać. Ale chyba trochę mniej efektownie to wygląda niż w piąteczkach... Nie zmienia to faktu, że przez zimę trzeba przesadzić jakieś 200 doniczek z piąteczek do siódemek. A następnie do zwolnionych piąteczek swieżutkie sieweczki ;)piasek pustyni pisze:Wiesz co, Marku...? Ile razy oglądam Twoje zbiorówki, tyle razy cieplutko mi się robi, bo uwielbiam ten ład, porządek, te roślinki poukładane...Dla mnie to po prostu Twoja wizytówka i wzór. Super
No więc trzeba będzie po dokładną dokumentację fotograficzną tac robić, bo choć jako tako ogarniam swoje rośliny, to jak mam z dziesięć różnych numerków orurensisów, to nijak nie dałoby rady obczaić która jest która ;)onectica pisze:Ja myslę, że już za chwilę to on Ci chętnie pomoże podpisywać, a i wkładać w 'odpowiednie' miejscaczarny pisze:gorzej z nazwówkami. Będą ze 2 dni produkcji. O ile Jaśko pozwoli ;)
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Ostatni kwiatuszek ale cudowny ma kolor