Witam jestem tutaj pierwszy raz i mam nadzieję, że nie ostatni choc czasu by odwiedzac wszystkie galerie niestety często brakuje.
Oglądałam fotki jak kupiliście działkę i teraz..duża przemiana bardzo mi się podoba
ja również w zeszłym roku na jesień kupiłam działkę, własciwie nie mam przy niej dużo prac ale wiadomo każdy robi po swojemu więc trochę pozmieniamy
pozdrawiam
IWONKO we Świętochłowicach je kupowałam . Te facet ma dosyć fajny wybór nasionek i sadzonek . Jak się rozciepli pojadę tam po iglczka ,którego widziałam . Zobacz tez moze w Kauflandzie też mają tam duzy wybór nasion .
bratki myślałam wysiać jakoś teraz- bo gdzieś wyczytałam że wtedy będą latem. Jak się wysiewa jesienią to ponoć są wiosną. Jeszcze bratków nigdy nie miałam, zobaczymy
Witaj Onko! - p Lucyna jest entuzjastką i kolekcjonerką pięknych roślin .Można je zobaczyć w fotosiku .A ja myślałam że tam na południu kraju
macie większy dostęp do roślinnych nowości .Na nasze targi ogrodnicze przyjeżdzają wystawcy także i z waszych rejonów Niemożliwe aby w
Twojej okolicy nie było takich imprez.
pozdrawiam
Iwonko bardzo dawno do Ciebie nie zaglądałam ale w zimie nie ma co oglądać a mówić o tym samym to nie ciekawe.Podobała mi się jednak u ciebie piękna jesień.Lubię piękne jesienne kolory chociaż jesieni specjalnie nie.No ale cóż trzeba się pogodzić z każdą porą roku jeśli nie mamy na to wpływu.
Witam w pięknym ogrodzie
Przejrzałam Twoje zdjęcia i doszłam do wniosku, że w cudzych ogrodach przemiany następują szybciej i rośliny zdecydowanie lepiej rosną .
Altanę masz super, a ja szukam właśnie fachowca do remontu mojej ruiny.
aha, Netto znajduje się naprzeciwko bramy kopalni Centrum. Sklep typu Biedronka.
Witaj Iwonka.Piekna lilijka. Zima nie odpuszcza. sama widziałaś ile mam zakupów do wkopania i ani rusz. Kurcze różyce sie budzą, musze je do piwnicy wynieść.
Iwonka jeśli masz ochotę to z przyjemnością wyślę Ci nasionka gazanii. mam ich całe mnóstwo,wiec dla mnie nie ma żadnego problemu. Wysiełam w lutym na próbę -4dni i juz były na wierzchu. Podaj adresa na pw.
Pozdrówka
Iwonka,przyszłam zameldować że niecierpek rosnie jak na drożdżach.
Zaczyna wypuszczać listki właściwe...
Mimo wszystko siewki sa bardzo malutkie,poczekam z pikowaniem bo aż się boje tego ruszać
A twój niecierpek wyszedł?
Witajcie kochane! ja jestem znów miesiące całe od działkowania..... tzn jeździłam znów na nartkach i zapomniałam o bożym świecei i może uda mi się jeszcze wyskoczyć na 3 dni w góry , było by super.....
nawet nie przypuszczałam że to może mnie tak uzależnić i wciągnąć ;-)
dzęki temu nie będą mi się tak dłużyć zimy.
co do niecierpka to klilka sztuk mi dopiero kiełkuje, ale przez te narty zapomniałam o nich i mam nadzieje że ich nie przesuszyłam
Ja też Lamio tak wcześnie nie pikowałam