Witam gorąco w zimnym maju,szkoda że zimno a mogło być tak pięknie,dobrze chociaż że kwitnące w ogrodach poprawiają humor
Violu anemony mam w dwóch kępkach , z jednej kwitną pięknie a druga same listki ,nie wiem dlaczego , może na drugi rok zakwitną i Ty też poczekaj , dzięki za pochwałę rabatki kamiennej
Bogusiu ślimory w tym roku zjadły mi już dwie lilie i nawet wlazły do doniczki z kwiatkiem skalniaczkiem , nic z niego nie zostawiły, jestem bezwzględna i karmię je niebieskimi granulkami,chyba jak większość na forum ,bo widzę na zdjęciach

winniczek u mnie jak na razie jest mało
Kasiulka warzywka rosną ale dzisiaj tak zimno że musiałam pookrywać włókniną bo boję się żeby nie zmarzły a w namiocie foliowym zapaliłam świeczki bo tam gorsza sprawa posadzone są pomidory i papryki,mam nadzieję że dadzą radę
Alu cieszę się że podobają Ci się moje kwiatki i warzywka,
wiązówka nie wyszła u mnie ,jesteś kochana ale to może kłopot dla Ciebie , drugi raz będziesz wysyłać
Elu szpinak wysiałam pierwszy raz tak na próbę na początku marca i sama jestem zaskoczona urodzajem ,
kwitnące w dalszym ciągu tulipanki
Sylko jak spędzasz majówkę ,jeszcze wczoraj troszkę porobiłam na działce ale dzisiaj straszne zimnisko i nie szło nic robić ,posiedzieliśmy w altance w ciepełku przy kawce,
u mnie tych białych zawilców co roku jest coraz to więcej ,przesadzam je na inne rabaty,
lecz te kolorowe jak je wsadziłam w dwóch kępkach tak są
Krzysiu cebulka to jest dymka , bardzo wcześnie posadzona, na przemian z marchewką dobrze na siebie wpływają , chwastów u mnie też nie brakuje ,akurat te zagonki były po aktualnej kontroli
Ivonko anemony mam drugi rok , kto wie czy w następnym jeszcze będą b:wit
Marysiu fajnie że rabatka podoba Ci się , jest na razie bezproblemowa wszystkie roślinki oprócz chwastów rosną ,pod spód dałam włókninę,
anemony na razie trzymają się u mnie,jak się rozrosną to masz ode mnie w prezencie
Teresko cebulki anemonów pomieszałam i mam teraz taką kolorową plamę na rabacie,
dzięki za kamienną rabatkę
Ewuniu dzięki ,w tym roku nie obejrzeliśmy się i zrobiło się dookoła zielono i kolorowo, teraz tylko musimy przeczekać ten zimny okres
Iwonko cudowny okres tylko teraz dlaczego taki zimny brr
Marysiu dziękuję ,od czterech lat jestem ogrodniczką i nie mogę się przyzwyczaić że to ja nią jestem,wcześniej nie interesowały mnie sprawy roślin i kwiatów,dziwiłam się mojej siostrze zapalonej i ze stażem ogrodniczce jak tak może ciągle o tym ogrodzie mówić,teraz już się nie dziwię
w moim ogrodzie zamieszkał od dzisiaj taki gościu