Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Grażynko ale cudnie u Ciebie ta kamienna rabatka super ;:215 anemonki kolorowe piękne ja w tamtym roku posadziłam kilka zakwitł jeden w tym roku znów posadziłam ale ich nie widzę. Pewnie dam sobie z nimi spokój. ;:108
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko skoro mówisz że fajnie Ci przezimowały to muszę sobie jakieś kolorowe sprawić ;:108
Kamienna rabatka bardzo urokliwa ;:138
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Jakie już duże warzywa u Ciebie :tan
Śliczne fotki kwitnących ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale pięknie warzywka porosły ;:215 anemonki śliczne, no cudna wiosna, cudny maj ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Grażynko, ale czyściutkie wypielone jarzynki, brawa dla ogrodniczki ;:63
I kwiatuszki śliczne ;:215
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Uwielbiam niebieski kolor w ogrodzie więc wychwalam orliki, piękne są :heja
Warzywniczek czyściutki prima sort ;:63
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Grażynko-oszałamiające zawilce. Te czerwone i niebieskie są obłędne. A rabatka z butem-urocza. Pięknie, wesoło się prezentuje. Jej ile szpinaku. Ja jakoś nie mogę się do niego przekonać, pomimo że jest tyle przepisów. Swoją drogą jadłam tylko z mrożonki i ta papka była obrzydliwa, więc może czas na zakup świeżego. Powiedz-co z niego robisz?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witam gorąco w zimnym maju,szkoda że zimno a mogło być tak pięknie,dobrze chociaż że kwitnące w ogrodach poprawiają humor ;:31

Violu anemony mam w dwóch kępkach , z jednej kwitną pięknie a druga same listki ,nie wiem dlaczego , może na drugi rok zakwitną i Ty też poczekaj , dzięki za pochwałę rabatki kamiennej ;:196

Bogusiu ślimory w tym roku zjadły mi już dwie lilie i nawet wlazły do doniczki z kwiatkiem skalniaczkiem , nic z niego nie zostawiły, jestem bezwzględna i karmię je niebieskimi granulkami,chyba jak większość na forum ,bo widzę na zdjęciach ;:108 winniczek u mnie jak na razie jest mało :wit

Kasiulka warzywka rosną ale dzisiaj tak zimno że musiałam pookrywać włókniną bo boję się żeby nie zmarzły a w namiocie foliowym zapaliłam świeczki bo tam gorsza sprawa posadzone są pomidory i papryki,mam nadzieję że dadzą radę :wit

Alu cieszę się że podobają Ci się moje kwiatki i warzywka, ;:180
wiązówka nie wyszła u mnie ,jesteś kochana ale to może kłopot dla Ciebie , drugi raz będziesz wysyłać :wink:

Elu szpinak wysiałam pierwszy raz tak na próbę na początku marca i sama jestem zaskoczona urodzajem , ;:oj
kwitnące w dalszym ciągu tulipanki

Obrazek

Sylko jak spędzasz majówkę ,jeszcze wczoraj troszkę porobiłam na działce ale dzisiaj straszne zimnisko i nie szło nic robić ,posiedzieliśmy w altance w ciepełku przy kawce,
u mnie tych białych zawilców co roku jest coraz to więcej ,przesadzam je na inne rabaty,
lecz te kolorowe jak je wsadziłam w dwóch kępkach tak są :wit

Krzysiu cebulka to jest dymka , bardzo wcześnie posadzona, na przemian z marchewką dobrze na siebie wpływają , chwastów u mnie też nie brakuje ,akurat te zagonki były po aktualnej kontroli :wit

Ivonko anemony mam drugi rok , kto wie czy w następnym jeszcze będą b:wit

Marysiu fajnie że rabatka podoba Ci się , jest na razie bezproblemowa wszystkie roślinki oprócz chwastów rosną ,pod spód dałam włókninę,
anemony na razie trzymają się u mnie,jak się rozrosną to masz ode mnie w prezencie :wit

Teresko cebulki anemonów pomieszałam i mam teraz taką kolorową plamę na rabacie,
dzięki za kamienną rabatkę :wit

Ewuniu dzięki ,w tym roku nie obejrzeliśmy się i zrobiło się dookoła zielono i kolorowo, teraz tylko musimy przeczekać ten zimny okres :wit

Iwonko cudowny okres tylko teraz dlaczego taki zimny brr :wit

Marysiu dziękuję ,od czterech lat jestem ogrodniczką i nie mogę się przyzwyczaić że to ja nią jestem,wcześniej nie interesowały mnie sprawy roślin i kwiatów,dziwiłam się mojej siostrze zapalonej i ze stażem ogrodniczce jak tak może ciągle o tym ogrodzie mówić,teraz już się nie dziwię ;:306

w moim ogrodzie zamieszkał od dzisiaj taki gościu :D

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Grażynko roślinki śliczne. Bardzo zauroczyły mnie Twoje zawilce. W tamtym roku miałam również niebieskie ale chyba nie przetrwały.
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Grażynko,ogródek warzywny taki czyściutki ,aż miło patrzeć a najpiękniejszy to Twój przyjaciel na fotelu ,z dumnie podniesioną głową,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Aniu w warzywniczku mąż robi grządki ,ja sieję i pielę , on grabi ścieżki ,role podzielone ;:306
dzięki serdeczne za pochwałę orlików , w zeszłym roku były różno kolorowe ,w tym na razie kwitną niebieskie :wit

Andziu dzięki za pochwały,zawilce mają swój urok , w zeszłym roku kwitły bardzo długo , na rabatkę grysową ciężkich worków trochę się nadźwigałam w zeszłym roku ale w tym roku jestem zadowolona z efektów :wit

Nikusku zawilce są ładne ale jakieś kapryśne ,tak jak dziewczyny piszą jak chcą to kwitną jak nie chcą to nie kwitną albo zanikają,ja mam szczęście są ze mną od dwóch lat :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Martusiu warzywka jak na razie ładne , wszystkie nasiona miałam dobre ,kupowałam przez internet, firma nazywa się Legutko,mogę polecać bo naprawdę pięknie powschodziły ,
martwią mnie tylko te zimne noce,może to już przyspieszeni ogrodnicy,
przyjaciela kotka kupiłam dzisiaj po drodze na działkę ,tak jakby czekał na mnie ;:306
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Co do warzywek to Was podziwiam. Miałam taki eksperyment z grządkami ( 2 lub 3 letni) ale się poddałam. Tym bardziej podziwiam innych. Kot uroczy. ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Grażynko i będzie cały czas siedział we fotelu,czy pójdzie pod krzaczek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Moniuwarzywnik u nas chyba zawsze będzie ,nie wyobrażam sobie inaczej ,chyba że sił braknie , kotek trochę kontuzjowany w łapkę ale i tak mi podoba się :wit

Martusiu fotelik jest dla wnuków , ciekawe co zrobią jak zobaczą ,pewnie będzie musiał pójść pod krzaczek ;:65
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”