Witajcie
I tak zleciał tydzień i pracowita Niedziela. Z potrzeby zmian dziś przestawiałam szafki kuchenne, zmieniając całkiem układ.
Szafki stare, ,ale chciałam wypróbować nowe zmieszczenie, teraz wiem ,że lepsze.
Można zacząć zbierać na remont i nowe na wymiar.
Nowiny tygodnia
Mam znowu 4 koty,3 dorosłe + jeden mały. Udało mi się oddać do adopcji czarnego małego oraz mojej siostrze Matkę "Małą"
oraz jej trzykolorową
córkę.
Ze starej brygady został Kubuś ,Gruby,Misty oraz maluszek który miał Fuksa bo jedna taka parka się rozmyśliła i został po
błaganiach mojego syna.
Nazywa się dlatego "Fuks"
A w ogrodzie posadziłam 4 agresty na pniu,2 porzeczki na pniu,3 borówki,2 drzewa-wiśnię Lucynę i papierówkę.
Inne rośliny zadołowałam.
Z róż kupiłam tylko Chopina i Glorie Dei
Tych bez nazwy nie liczę.
Podobno róż z żółtym się gryzie, ale dla mnie ta róża wygląda zjawiskowo-bynajmniej na foto.
Co do planów, planuje tutaj gdzie rosną rododendrony, zrobić różankę z róż czerwonych i w tych odcieniach.
Róże w tym kolorze musze usunąć ze skarpy bo nie pasują do reszty, o żółtych i pomarańczowych nie wspomnę.
Rododendony i hortensje powędrują na rabatę przy oczku, wzdłuż rowu,jak i parę nowych
Ta rabata wymaga wyjęcia ok 100 mleczy które się tam ostro zakorzeniły, a i tak nie podoba mi si ,że tam mało się na nie dzieje
w lipcu, sierpniu kiedy głównie tam się wtedy siedzi.
Mąż cały week był ,w sumie to jeszcze jest w pracy, a dzieci chore więc w ogrodzie byłam tylko po drewno, nakarmić zwierzyniec
oraz pstryknąć choć jedna fotkę
Miskancik z tych co nie kwitną tylko rosną
Dalie już się nadają do wykopania
taka ciekawostka
a tak mój M dba o moją du.......szę
a ja z kolei dbam o dzieci aby się nie nudziły
pozdrawiam was j trochę bardziej nieobecna
-- 26 paź 2014, o 21:05 --
iwona0042 pisze:drewutnia pisze:Asiu pisałam wcześniej,że to Azalie tak się wybarwiają.
Dostałam żurawinę bo się napaliłam na nalewki i sosy.Ale usłyszałam,że to wybredna roślina i wcale tak chętnie nie owocuje

Czy ktoś ma ją i ma odmienne zdanie?
Ewciu żurawina musi być posadzona na podwyższeniu, , ziemia musi być torfowa, z dodatkiem piasku i żwiru, dobrze przepuszczalna, u mnie sprawdza się posadzona na górce, znaczy na lekkim podwyższeniu, posadzona jak pisałam i obsypana korą i trocinami

Dzięki Iwonko, na razie jest zadołowana, ale zrobi jak piszesz