Ogród Gosi 12
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi 12
Gosiu,podejrzałam u ciebie przy róży ładny krwawnik.Rośnie ci bezproblemowo?Ja 2 lata temu zamówiłam 3 kolory u p.Marka,jest jeden i to bardzo lichutki.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dzisiaj przeszłam się po ogródku, ale nie było miło, bo wiatr niezbyt przyjemny. Śniegu jeszcze sporo, ale w dwóch miejscach zauważyłam ranniki.
Na razie nie robiłam zdjęć, bo jeszcze zwinięte. Ale się cieszę. Teraz już łatwiej będzie je przenieść w inne miejsce
Teresko
Aga, wiem, co lubisz
Ewo, róże są zachłanne. Jak już zaczynasz sadzenie, to chcą żeby było ich jak najwięcej
Trzeba uważąć, bo mogą zawładnąć duszą.
Maryniu, różyczkowo, bo to czerwiec. Narobiłam tyle zdjęć, że do wiosny spokojnie wystarczy szczególnie, że chyba wiosna tuż tuż. U mnie dzisiaj niestety słoneczka nie było i wieje nieprzyjemny wiatr
Maju, liczę na jego kwitnienie. Dzisiaj oglądałam rózyczki. Eden wygląda bardzo dobrze. Nie będę nic obcinała. Niech kwitnie na całej długości
Ewo, miło mi, że chcesz zaglądać
Marto, u mnie tak samo niezbyt miła pogoda. Chyba jest spadek ciśnienia, bo ledwo żyję. Ciekawe co nowego kupisz
Aniu, nie liczyłam prawdę mówiąc na taki krzaczek Edena. Jestem z niego bardzo zadowolona.
Ewa, u mnie pogoda też się zepsuła. Najgorszy jest wiatr. Dzisiaj niezbyt miło chodziło mi się po ogródku.
Małgosiu, to też krwawnik od p. Marka. Rósł ładnie do czasu, kiedy go przesadziłam. Niestety po tym zanikł. Ciekawe, czy na zawsze. W razie czego dokupiłam kolejne

Leonardo

Grussa an Aachen

Jazz
Muzykanci

nn

Teresko

Aga, wiem, co lubisz

Ewo, róże są zachłanne. Jak już zaczynasz sadzenie, to chcą żeby było ich jak najwięcej

Trzeba uważąć, bo mogą zawładnąć duszą.
Maryniu, różyczkowo, bo to czerwiec. Narobiłam tyle zdjęć, że do wiosny spokojnie wystarczy szczególnie, że chyba wiosna tuż tuż. U mnie dzisiaj niestety słoneczka nie było i wieje nieprzyjemny wiatr
Maju, liczę na jego kwitnienie. Dzisiaj oglądałam rózyczki. Eden wygląda bardzo dobrze. Nie będę nic obcinała. Niech kwitnie na całej długości
Ewo, miło mi, że chcesz zaglądać

Marto, u mnie tak samo niezbyt miła pogoda. Chyba jest spadek ciśnienia, bo ledwo żyję. Ciekawe co nowego kupisz

Aniu, nie liczyłam prawdę mówiąc na taki krzaczek Edena. Jestem z niego bardzo zadowolona.

Ewa, u mnie pogoda też się zepsuła. Najgorszy jest wiatr. Dzisiaj niezbyt miło chodziło mi się po ogródku.
Małgosiu, to też krwawnik od p. Marka. Rósł ładnie do czasu, kiedy go przesadziłam. Niestety po tym zanikł. Ciekawe, czy na zawsze. W razie czego dokupiłam kolejne

Leonardo

Grussa an Aachen

Jazz

Muzykanci

nn

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Gosiu piękne te Twoje letnie rabaty jak ja już tęsknię za wiosną .
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu- wszystko piekne u Ciebie i okazałe jak zawsze.
Fajne stwierdzenie-" róże są zachłanne " to prawda.Sama planuje po cichu dokupić kilka nowych
Pozdrawiam
Fajne stwierdzenie-" róże są zachłanne " to prawda.Sama planuje po cichu dokupić kilka nowych

Pozdrawiam

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Gosiu co jest na przedostatnim zdjęciu ???? takie niebieściutkie

- Margo2
Geniu, ja już też zaczynam tęsknić, szczególnie, że zima w tym roku łaskawa. Rośliny przetrwały rewelacyjnie. Nawet patagońska.
Oglądałam przed chwilą długoterminową. Zimy nie widać. W dodatku na początku marca zapowiadają dodatnie temperatury nawet w nocy. W tym roku natura nam wynagrodziła poprzedni rok
Jadziu, ja już dawno zauważyłam, że różę takie są. Ja wcale za różami nie przepadałam. Kupiłam jedną dla ciekawości. A potem się zaczęło. Jestem ciekawa co Ty kupisz
Teresko, to jest czosnek, ale nie pamiętam nazwy
Oglądałam przed chwilą długoterminową. Zimy nie widać. W dodatku na początku marca zapowiadają dodatnie temperatury nawet w nocy. W tym roku natura nam wynagrodziła poprzedni rok
Jadziu, ja już dawno zauważyłam, że różę takie są. Ja wcale za różami nie przepadałam. Kupiłam jedną dla ciekawości. A potem się zaczęło. Jestem ciekawa co Ty kupisz

Teresko, to jest czosnek, ale nie pamiętam nazwy
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Wiesz Gosia?
Chyba Jazz zrobiła na mnie w tamtym roku największe wrażenie, to jedna z lepszych róż, jakie widziałam....zdecydowanie lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach
Chyba Jazz zrobiła na mnie w tamtym roku największe wrażenie, to jedna z lepszych róż, jakie widziałam....zdecydowanie lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach

Pozdrawiam
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Jak piękne! Z różami pięknie wygląda ta lawenda i przetarcznik (nie mylę się?). Tak się napatrzyłam na naparstnice, że też chce i w lato z pewnością będę siała 

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu jak Ci zimuje lawenda, okrywasz ją na zimę?
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dziś nawet odkryłam rabatę z przylaszczkami , storczykami ,prymulkami i innymi pierdołkami , ale na zimę przykryję .
-
- 500p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Margo, piękne te Twoje rabaty i takie różnorodne. Przeglądam dokładnie i podpatruję połączenia. Bardzo mi się podobają.
Zdjęcia z perspektywy pokazują bardzo ciekawy ogród. Świetnie wygląda burza kolorów na tle ciemnej ściany iglaków i ogrodzenia. Kapitalny duet róży i powojnika na kracie przy garażu. Co to za odmiany ?
A przy Jazz co rośnie ? Żurawka, żuraweczka czy jeszcze coś innego ? Super wygląda ta mgiełka kwiatostanów przy róży !
Twoje naparstnice - bajka, miniaturowe iglaczki i formowane bukszpany - super ! Zdjęcia zadają kłam Twoim narzekaniom, że coś Ci nie chce rosnąć. U Ciebie jest bardzo pięknie.
Podziwiam, że jesteś w stanie tak utrzymac ogród przy dużym psie.

Zdjęcia z perspektywy pokazują bardzo ciekawy ogród. Świetnie wygląda burza kolorów na tle ciemnej ściany iglaków i ogrodzenia. Kapitalny duet róży i powojnika na kracie przy garażu. Co to za odmiany ?
A przy Jazz co rośnie ? Żurawka, żuraweczka czy jeszcze coś innego ? Super wygląda ta mgiełka kwiatostanów przy róży !

Twoje naparstnice - bajka, miniaturowe iglaczki i formowane bukszpany - super ! Zdjęcia zadają kłam Twoim narzekaniom, że coś Ci nie chce rosnąć. U Ciebie jest bardzo pięknie.
Podziwiam, że jesteś w stanie tak utrzymac ogród przy dużym psie.

Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Hej, Gosieńko Twoja Edenka po płotkiem jaką ma wystawę? W tym roku muszę moją przesadzić i zastanawiam się jakie miejsce jej wybrać
i w ogóle kiedy zacząć? Kiedy też pryskać miedzianem? Promanalem oprysk wykonany!

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Super Geniu powoli i do ciebie wiosna dotrzee-genia pisze:Dziś nawet odkryłam rabatę z przylaszczkami , storczykami ,prymulkami i innymi pierdołkami , ale na zimę przykryję .

- Margo2
Justynko, ja uwielbiam tę różę. Lubię róże, które są zmienne. No na dokłądkę podobają mi się ostatnio delikatne pustaczki.
Paulinko, ja pewnie kilka nadwyżek naparstnic będę miała. Na razie nic nie widac bo jeszcze trochę śniegu, ale jak stopnieje to dam znać, czy mam trochę.
Mati, lawendy nigdy nie okrywałam. Tak naprawdę to ja niczego nie okrywam. Kopczykuję tylko róże, no po raz pierwszy okryłam hortensję ogrodową. Może tym razem zakwitnie
Geniu, nie okryłam storczyków. Ciekawe czy przetrwały.
Ewo, takie pochwały z Twoich ust to dopiero jest dla mnie nagroda
Nie mogę się opanować, żeby sadzić jednorodne rośliny na rabatach. Bardzo mi się to podoba, ale za bardzo lubię różne rosliny. W dodatku chciałabym, żeby cały czas na rabacie coś się działo, a sadząc jednorodnie zmniejszam na to szansę. Czasem może to wyglądać zbyt niechlujnie.
Ale jeśli Tobie się podoba, to znaczy, że jednak efekt nie jest tak zły.
Na kratce rośnie powojnik Moniuszko i róża Ghislaine de Feligonde. W zeszłym sezonie miły za mało słońca, bo żywopłot był za wysoki, w tym chcę go bardzo przyciąc.
Przy Jazz rośnie żurawka. Ale jaka niestety nie wiem
Kasiu, mój Eden ma wystawę południowo-zachodnią. Słońce ma praktycznie od południa do zachodu. Na razie jeszcze nie przenoś. Poczekaj jeszcze jak trochę bardziej się ociepli. Na oprysk też. Masz czas do momentu pękania pąków liściowych
Janku, myślę, że do Geni już wiosna dotarła. Dlatego odkryła swoje skarby
Po wczorajszym obchodzie stwierdziłam, że chyba tylko jedna róża ucierpiała nn, ma 2 gałązki ma białe, ale to nie mączniak.Chyba po prostu zmarzły

Paulinko, ja pewnie kilka nadwyżek naparstnic będę miała. Na razie nic nie widac bo jeszcze trochę śniegu, ale jak stopnieje to dam znać, czy mam trochę.
Mati, lawendy nigdy nie okrywałam. Tak naprawdę to ja niczego nie okrywam. Kopczykuję tylko róże, no po raz pierwszy okryłam hortensję ogrodową. Może tym razem zakwitnie
Geniu, nie okryłam storczyków. Ciekawe czy przetrwały.
Ewo, takie pochwały z Twoich ust to dopiero jest dla mnie nagroda

Nie mogę się opanować, żeby sadzić jednorodne rośliny na rabatach. Bardzo mi się to podoba, ale za bardzo lubię różne rosliny. W dodatku chciałabym, żeby cały czas na rabacie coś się działo, a sadząc jednorodnie zmniejszam na to szansę. Czasem może to wyglądać zbyt niechlujnie.
Ale jeśli Tobie się podoba, to znaczy, że jednak efekt nie jest tak zły.

Na kratce rośnie powojnik Moniuszko i róża Ghislaine de Feligonde. W zeszłym sezonie miły za mało słońca, bo żywopłot był za wysoki, w tym chcę go bardzo przyciąc.
Przy Jazz rośnie żurawka. Ale jaka niestety nie wiem
Kasiu, mój Eden ma wystawę południowo-zachodnią. Słońce ma praktycznie od południa do zachodu. Na razie jeszcze nie przenoś. Poczekaj jeszcze jak trochę bardziej się ociepli. Na oprysk też. Masz czas do momentu pękania pąków liściowych
Janku, myślę, że do Geni już wiosna dotarła. Dlatego odkryła swoje skarby
Po wczorajszym obchodzie stwierdziłam, że chyba tylko jedna róża ucierpiała nn, ma 2 gałązki ma białe, ale to nie mączniak.Chyba po prostu zmarzły

Gosiu
, ta żurawka, która rośnie przy róży Jazz wygląda tak jak moja odmiana "Marmalade". Na jakiej wysokości przycinasz żywopłot (z tuj?). Pozdrawiam niedzielnie