Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Małgoś - widziałam u Ciebie jakie cuda kupiłaś. Pięknie będzie. :D

Marysiu - zdążysz z wysiewami .Przede wszystkim wypoczywaj ile się da. ;:196
Jak ja bym zostawiła moim domownikom moje doniczki....to po powrocie zastałabym zgliszcza :wink:

Marzenko - mój seler bardzo długo wschodził, i robi to bardzo nieregularnie. Może zależy jaki gatunek?? A parapety....sama wiesz jak jest. Niedługo dojdą pomidory, papryka. I wtedy będzie dopiero tłok. Jedziesz na targi do Poznania??Super. Ja też mam takie plany ;:138

Dzisiaj dostałam od mojej koleżanki mnóstwo nasion pomidorków:
1. Faworyt
2. Adonis
3. Krakus
4. Ikarus
5. Bawole serce
6. Złoty ożarowski
7. Radana czerwona
8. Radana żółta
9. Cour di bue
10. Betalux
11. Rumba ożarowska
12. Pomidorek koktajlowy
13. nn " od Justyny"
14. nn "duże od Justyny"
15. czarne koktajlowe

Się będzie działo na moich parapetach, a potem w warzywniaczku. Szaleństwo pomidorowe.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, to będzie chyba wiosenna sałatka ;:109. Pomidorki własnego wysiewu smakują najlepiej, mniam...to mój smak dzieciństwa ;:170
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj :wit Małgosiu teraz to pewnie u nas wszystkich parapety zapełnione wysiewami że palca nie wciśniesz ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Piękna kobea Małgosiu, błyszcząca i zdrowiutka, tylko się cieszyć ;:138
U mnie też na parapetach ciasno a to dopiero początek :roll:
Pomidorowy zawrót głowy ;:oj
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja też nie wiem co zastanę, jeszcze tego nie robiłam. Doniczki to co innego, ale te maleństwa :oops:
Mam trochę inne pomidorki, ale mam ich dużo więc będę zbierać nasionka i w przyszłym roku będziesz miała setki krzewów ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu ależ masz odmian pomidorków ;:oj będziesz je sadziła do szklarenki, czy do gruntu???
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Małgosiu Piękny pączek kwiatowy na rododendronie :D
Ale piękne kobeowe i koleuskowe przedszkole :roll:
Śliczne selerki i pory :)
Piękne odmianya pomidorków dostałaś od swojej koleżanki
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam jutro jechać do Poznania, ale.....córcia się pochorowała :( Całą noc nie spałam, w pracy oczy na zapałki...a po powrocie do domku zastałam horror.Moja Pepsi zakliszczyła łapkę tak niefortunnie, że nie mogła jej wyjąć...płakała, wyła a ja...razem z nią, bo nie mogłam tej łapki wyjąć. W trybie karetki na sygnale przyjechał mój M i jakoś razem daliśmy radę. Uff..

Beatko - ja się dopiero rozkręcam :D

Madziu - zapraszam w sezonie na wiosenną sałatkę, i na sok pomidorowy :wit

Marysiu - moje parapety jeszcze mają prześwity, ale...jak poszaleję z pomidorami i papryką, to piętrowo będę układała :D

Aniu
- podzieliłam się dziś tym szaleństwem pomidorowym, bo sama się przestraszyłam ilości :roll:Oby tylko lato było ładne, to i pomidorkowe szaleństwo będzie. Moje pomidorki to gruntowe.

Marysiu - Masko
- na pewno przypilnują Twoje roślinki, przyklej ogromną przypominaczkę na lodówce to będzie się rodzince przypominało. A co do pomidorków, to trzymam za słowo :heja

Aguś - nie mam szklarni, ani folii...posadzę do gruntu. Od 5 ciu lat uprawiam z niezłym efektem pomidory w gruncie. To fajna zabawa. W tym roku nawet moja córka postanowiła, że posadzi sobie koktajlowe w doniczkach. ;:196

Paulinko - dziękuję za miłe słowa :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosi- a ja dopiero w tym roku decyduje sie posadzic do gruntu pomidory.Miałam przerwe od kilku lat.Zobacze jak mi wyjdzie.W zeszłym roku wysiały sie dwa krzaki i nawet o nie nie dbałam i było kilka pomidorów.

Mam nadzieje ,że córka czuje sie lepiej ;:196
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Jestem tego zdania- jak człowiek sobie w roślinkach posiedzi, to aż lepiej- na duszy i ciele ;:108 ale będzie pomidorów- całe masy- ja jeśli dobrze liczę po 4 mam wszystkiego- i papryki i pomidorów- ale marzą mi się jeszcze koktajlowe... tak to wszystko w foli- jakoś do gruntu jestem uprzedzona... a w foli rosną sobie wszelkie roślinki porozsadzane już w maju... bo wcześniej rośnie tam rozsada tytoniu ;:131 a potem on do gruntu a pomidorki, papryka, ogórki, arbuzy (kiedyś i melony) do foli :uszy a w końcu lipca mamy pierwsze zbiory ;:333 tak to jest, że czasem inne rzeczy są ważniejsze i mają priorytet- jak tam córcia i Pepsi?
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Ale będziesz miała pomidorów i jakie różne odmiany! Mój M. to tylko malinowe sadzi, innych nie chce :lol: czasami przemycę do szklarni jakieś koktailowe ;:306
Małgosiu, jak córcia ;:196 no i mam nadzieję że z Pepsi też wszystko ok.
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Niemała kolekcja pomidorkowa i to do gruntu - podziwiam.
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdróweczka :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam niedzielnie :wit Brak czasu niestety nie pozwala mi na swobodne odwiedziny w Waszych wątkach.Nadrobię moje zaległości w najbliższym czasie. Córcia ma się lepiej, przeziębienie mija, leki działają. Pepsi ma małą ranę w miejscu przykliszczenia łapki, goi się jak na psie :wink: .Będzie dobrze.

Jadziu - ja pomidorki sieję tylko do gruntu, bo nie mam folii. I udają się, nie mam większych problemów. A smak pomidora z krzaka....sama wiesz :D

Kelpie - ja nie mam folii, ale moje pomidorki w gruncie też sobie radzą. I arbuza miałaś ;:oj Ja planuję, ale...czy mi się powiedzie? M mówi, że co tam, kto nie ryzykuje szampana nie pije :D Czyli w przełożeniu kto nie posieje, ten nie będzie miał arbuza w ogródku...Ten nasz klimat :cry: Koktajlowe będę sadziła do większych donic. I ładnie wyglądają, i zawsze są w zasięgu ręki...bo stoją na tarasie :wit

Tereniu - malinowe to moje ulubione, mniam . Twój M ma dobry gust pomidorowy :D A koktajlowe są super. Bardzo, powiedziałabym podręczne i wygodne pomidorki. ;:196

Edi - dziękuję,a Ty sadzisz jakieś warzywka?? :D

Nie robiłam zdjęć w ogrodzie, bo pogoda szaro buro nijaka. Ale za to na parapecie kwitną forsycje i mam wiosnę w domku

Obrazek

kapusta wczesna

Obrazek

kobea już się czepialska zrobiła, interweniowały patyki :wink:

Obrazek

i moja Pepsi, niestety fotki nieostre, gdyż trudno jej zrobić zdjęcie nie w ruchu...

Obrazek

Obrazek

Do poczytania :wit
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

No śliczna ta kudłata dama-daj jej buziaka w ten piękny czarny nosek ;:196 Jak córeczka?Lepiej? Ja z zachłanności na własne warzywa-na dużo swoich warzyw wzięłam kawałek pola od nieteściowej-mało tego ona w tym roku nic siać nie będzie,a na jesieni wywalony był tam oborniczek i zaorane-szaleję ze szczęścia ;:306
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Małgosiu, pomidorki koktajlowe sadzę w donicach. W moim mikrusowym warzywniku będę siać buraczki, sałatę, pietruszkę, rzodkiewkę, koper, marchewkę (jeszcze nigdy się nie udała-robale). Posadzę rozsadę pora, selera i cukinii oraz cebulkę dymkę. Na inne miejsca brak :oops: .
Twoje rozsady nabierają ciała :D .
Cieszę się, że u córci i suni lepiej ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”