A właśnie, że są. Przed chwilą sprawdzałem i jest jeszcze dostępnych 6 szt.piasek pustyni pisze:Wcale nie są. Może chwilowo pozostały, poza tym jest to na 90 procent inny gatunek niż te nasze, ale zapewniam Cię, że reszta nowowystawionych "śmierdziuszków" zniknęła w okamgnieniuprzemek_pc pisze: Nie wiem czy wiesz, ale jak już dostałem od Ciebie tego piaranthusa, to teraz są one na all
piasek pustyni pisze: Moim marzeniem jest stworzyć kiedyś zbiór endemitów Madagaskaru, niestety niektóre są możliwe tylko z nasion, więc stąd w ogóle myśl o wysiewie. Im więcej roślin stamtąd mam, tym bardziej mnie w tym marzeniu utwierdzają.
piasek pustyni pisze:(...) jest to na 90 procent inny gatunek niż te nasze (...)
No właśnie!piasek pustyni pisze:(...) chwilowo jeszcze może i pozostały...
Henryku - szalenie dziękuję. Jak zawsze zresztą. Bardzo doceniam Twoje zdanie i dziękuje za wsparcie. I słowa pochwały.hen_s pisze:Twoje Pachypodia śliczne i obiecujące.![]()
Lubię te rośliny od dawna. Jeden z naszych kolegów (niestety już nieżyjący) bardzo się nimi fascynował i sprowadzał w czasach kiedy były absolutnie u nas niedostępne. Miał ich ładną kolekcję, stąd znam je dość dobrze.
Dla mnie Pachypodium succulentum rewelacyjne.
Jesteś szalenie miła - dziękuję.piasek pustyni napisał(a):
Henryku - szalenie dziękuję. Jak zawsze zresztą. Bardzo doceniam Twoje zdanie i dziękuje za wsparcie. I słowa pochwały.