Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

Madziu zapomniałam powiedzieć że coraz wiecej Ciebie widać na avatarku, piękna dziewczyna i jaka serdeczność bije z Twoich oczu.
Altanka piękna i też będzie miała podest?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak z podestem ale bez mebli. Meble mam :) Stoliczek z pod huśtawki pójdzie na taras i tam zostawię drewnianą ławeczkę. Dla nas wystarczy. A do altany pójdzie drewniany stół z krzesłami z tarasu. Tak to sobie obmyśliłam. Dziękuję. Poczułam już wiosnę i stwierdziłam że trzeba usunąć cień hehe.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu pięknie to sobie obmyśliłaś i pewnie wracając do magnoli posadziłabyś ją blisko nowej altanki?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trafiłaś w samo sedno. Pomiędzy basenem a altaną wsadziłabym właśnie magnolie. Żeby z drugiej strony stawu był taki akcent. Rosłaby ona na drzewo. Czyli u góry byłaby piękny intensywny ciemny kolor a na dole żółte tuje. Gdzieś z drugiej strony altany chciałabym wcisnąć betonowego grilla. I ławeczkę. Tam na tej stronie z altanami jak dasz zakładkę galanteria ogrodowa wyświetlą Ci się ławeczki. Tą ogniskową domówiłam i tą na samym dole. Tą ogniskową postawię jak zrobię miejsce na ognisko po drugiej stronie stawu. A tą taką z wyrzeźbionymi wzorami właśnie koło grilla. A jak koło grilla nie będzie pasować to też będzie stała nad stawem tylko od tej strony gdzie jest domek. Żeby em miał na łowienie rybek. Wybrałam sobie tą ławkę co są listki ( jaśniejszą).
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu ale zaszlałaś :) ciszo sza a tu takie zakupy. Madziu piękna ławeczka oj będzie się rodzina do Was zjeżdzać na grilowanie czy siedzenie przy odnisku z kiełbasą na kiju.
Magnolia jak zakwitnie w intensywnym bordowym kolorze to dopiero będzie. Widzę ze wszystko masz przemyślane :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś, tak jak pisałam. Wymiana auta skończyła się zakupami ogrodniczymi. W ogóle ale to w ogóle nie planowałam altany w tym roku. Wyszło jak wyszło. Ale szczęśliwa będę już jak ustawią i będzie wszystko git. Na tą ławkę z tymi listkami było mi trochę szkoda kasy. Ale mąż mi nad uchem szeptał i kusił. Będzie ładnie wyglądać. Potem będziesz chciała ławkę i będziesz płacić za kuriera.. a tu masz ładną, z listkami itd. hehe. Taki mój osobisty chochlik. Sylwuś a co u Ciebie? Jak dzisiejsze samopoczucie?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj w Castooramie. I kusiło mnie kupić rudbekie. Ale ona już miała listki! Rok temu lilie mi za wcześnie wypuściły, potem przyszły mrozy, niby były przykryte a jednak wzeszły tylko trzy. Bałam się już ryzykować i nie kupiłam. Mam nadzieję że jak zrobi się ciepło to będą jeszcze takie ładne to sobie sprawię.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu! Moje rudbekie w ogrodzie też już mają listki. A zawsze możesz je powoli hartować zanim wkopiesz w ogródku. W casto marnie im idzie z przechowywaniem roślin i pi jakiś czasie wyglądają jak nieszczęścia.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Oj to dobrze że mąż skusił Cię na ławeczkę bo jest bardzo ładna. Najważniejsze że oboje się wspieracie i służycie radą.
U mnie samopoczucie wyśmienicie, Naładowałam baterie i zrobiłam obchód po ogrodzie. W głowie mam nowe koncepcje i niektóre niestety ale z wiadomych celów muszę odłożyć. Dzisiaj to aż mi sie chce tańczyć :tan

-- 15 lut 2014, o 16:11 --

Madziu jak się juz na dobre zacznie sezon ogrodowy to roślin będzie tak dużo że będzie nie wiadomo na którą sie zdecydować.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu no właśnie żałuję jednak chyba że jej nie wzięłam. Po prostu przejechałam się na tych liliach i chyba dlatego się rozmyśliłam. Nie lubię kupować tam roślin bo faktycznie często ich stan pozostawia wiele do życzenia. Ale u mnie z rudbekiami jest taki problem że jak je zobaczyłam to dosłownie oczy mi na wierzch wyszły ;:oj . No ale jak zobaczyłam że już się budzą do życia a tu do wsadzenia jeszcze trochę to sobie odpuściłam. No właśnie, kiedy się wsadza rudbekie?
Sylwuś no też się cieszę. Gorzej jak po tych szaleństwach zakupowych zabraknie na studnie hehe. Dlatego teraz trzymam się już i nic a nic nie szaleję. Choć bym bardzo chciała. Już oglądałam drewniane lampiony. I tak pomyślałam że jakbym kupiła taki i postawiła na schodkach altany.. ładnie by wyglądał :) Jeden większy na schodkach a drugi mniejszy w środku. No ale ceny też tych drewnianych są spore. Kochana to tańcz! Taniec jest fantastyczny :tan . A co tam ciekawego u siebie wymyśliłaś?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu lampoiny drewniane drogawe są i może pomyśl o tych troszkę tańszych bo ciekawie by to wyglądało. Oświetliłoby całą altanę i w nocy wyglądało by to wspaniale.
Co wymyśliłam a no tak:
1)wstrzymuję sie z ogrodzeniem nieugoru za domem a co za tym idzie z posadzeniem sosien i świerków oraz zrobienia nowego miejsca na warzywniak. musi wystarczyć to co jest.
2) Teraz obecnie przed domem sieję ogórki, sałatę, rzodkiewkę i sadzę fasolę i cebulę i tak planowałam że jak sie zrobi wolne miejsce to będę miała nową rabatkę z pergolami, ale w tym roku zostaje tam warzywo.
3) Zakątek przy skalniaku mam zamiar obsadzić iglakami wolnorosnącymi i berberysami karłowymi, założyć krawężniki i wysypać grysem lub kamyczkami.
4) musimy zrobić oświetleni ścieżki od furtki do domu
5) kupić czerwonych i żółtych berberysów i obsadzić z jednej trony ścieżkę
6) kipić z jednej strony krawężniki
7) jedną z rabatek musze zmienic i dosadzić wiecej roślin, które już zamówiłam :)
8) ma powstać również rabatka piwoniowa
i jak starczy czasy i środków to grodzić styłu i przywieść duzo ziemi na przyszły warzywniak i maliny, borówki i drzewa owocowe.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Madziu
podziwiam Cię planujesz ,kupujesz,budujesz,sadzisz .... ;:138 ;:138 ;:138
pozdrawiam ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś tylko co innego ? Te metalowe co mam białe malutkie nadają się tylko tam gdzie nie pada. A wiesz.. mogę nie zawsze zdążyć je zdjąć z tych schodków. Może masz jakiś pomysł? Plany ogrodowe masz spore. Berberysy będą super wyglądać. Szkoda że są takie drogie. Pewnie chcesz posadzić je na przemian? Też myślałam żeby taki szlaczek zrobić na tle tuj koło garażu. Ale tuje są jeszcze za małe i na razie ten temat idzie do szuflady. Choć myślę że kiedyś go odkurzę. Oświetlenie chcesz solarne czy takie podłączane?
Renatko :oops: :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu oświetlenie elektryczne. do tej pory miałam solarowe i raz swieciło raz nie. Więc w tym roku postawiliśmy na takie ośiwtlenie. Madziu myślałam o metalowych ale jak się nie nadają na dwór. Tpo pomyślę i poszukam i jak znajdę dam znać. Właśnie są drogie i dlatego inne plany odkładam na póxniej. Teraz piorytet to ścieżka z domu do furtki. Planuję kupić dwa kolory i poszadzić cztery żółte a póżniej po cztery czerowne i tak na przemian. Wyliczyłam że potrzeba mi 40 sztuk. ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:219 40 sztuk... ooooo to Cię szarpnie po kieszeni. Ale wiesz? Już sobie wyobrażam ten efekt! Tak te lampy solarne to są g... warte. Ja mam jedną drogą z panelem i czujką. Ona się sprawuje jedyna porządnie. Ale zapłaciłam za nią 150 zł. W nocy oświetla mi drogę do ubikacji.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”