Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

O cholerka Jagódko kusisz bardzo ale chyba zostanę z M-lubię z nim być. ;:215
Chociaż jakiś obcy by się może przydał,oczywiście myślałam o pracy w ogrodzie. ;:306
;:196 Teresa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak ..właśnie do pracy się szczególnie by nadawał ...bo nie potrafi usiedzieć na d***- jest pracowity - to fakt ...ale skoro wolisz swojego M ( w końcu wiesz , co masz , a co mogła byś bezpowrotnie stracić )- Twój wybór ;:306 . Twój zaś delikatny w sposobie bycia i ma to coś w sobie , że wcale się nie dziwię , że lubisz z nim być ...
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Ale się dzieje :wit
Tereniu i Jagódko jak przeczytałam Wasze wpisy, to aż buzia mi się śmieje. Jagódko, może Terenia używa tej ikonki - ;:134 , bo może Ona potrzebuje rękawice bokserskie i trenować będzie :;230, ma dziewczyna dużo drzew w lesie obok to niech sobie poboksuje, a nas i tak nie odstraszy. Dyskusja o M też ciekawa i pouczająca.
Tereniu, już od dłuższego czasu wypatruję czegoś z takim motywem dla Ciebie. No akurat album jest ze storczykami, ale już go zagospodarowałam, bo zdjęcia leżały luźno w kartoniku.
Buziaki przyjęłam i idę ;:19
Dla Was też przesyłam ;:196 , niech szybko polecą.
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p

Post »

Heja.
Słonko świeci to i o uśmiech łatwiej. ;:3
Zima niech sobie zostanie w Ameryce albo na olimpiadę jedzie zimową ;:306 ,dla mnie nie musi jej być wcale. ;:224
Poszłabym wysiać co nieco,jakieś ziemniaczki posadzić ,pomidory pooglądać i pogadać z nimi-już mi się wiosenka marzy oj tak :heja
Miłego dnia dziewczęta.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu, u kogo świeci to świeci. U nas ponuro, chłodno i cicho w domu. M na wyjeździe - szkolił się aż w Dortmundzie. Ale muszę się pochwalić, że nasz gołąb (samczyk) zdobył 3 miejsce na Ogólnopolskiej Wystawie Gołębi Pocztowych, która odbywa się dzisiaj i jutro .
Tereniu, Ty masz ochotę na sianie roślinek, a ja trochę dzisiaj zabezpieczałam, ale jak jestem sama to wiesz jak dużo mam obowiązków. Te nasze wszystkie zwierzęta trzeba doglądać, a trochę tego jest.
Pozdrawiam, pa
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p

Post »

Ula to serdeczne gratulacje dla właścicieli tego pięknego gołębia.Uściski dla M. :uszy
Jest dość zimno ale dzień był piękny.
Nie będę siać jeszcze ale za nasionkami zaczynam się oglądać.Jutro jedziemy do Czech,może coś kupimy. :tan
Ula są ładne przecenione sabotki ,czy kupić? ;:333
Słonecznej niedzieli.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcie dla Jagódki - ta gipiura służy jako nakładka na obrus, ma ok. 3 m. długości . To zdjęcie wstawiłam z innego programu i udało się, ale dłużej trwa
Obrazek
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to stare koronki
Proszę, jeśli macie dziewczyny pomysł jak je wykorzystać, to proszę o podpowiedź. Tą białą chciałam przyozdobić pułki w kuchennych szawkach. Ale na tę czerwoną nie mam konkretnego pomysłu
Obrazek

Obrazek
Dodam jeszcze, że ich szerokość to 12 cm.
Za wszelkie wskazówki będę wdzięczna
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie dziewczyny ;:196 ( jak ja lubię , gdy ktoś tak do mnie się zwraca - dosłownie - skrzydła mi wyrastają i ...pofruwać się chce - jak za dawnych , dobrych czasów ) .... :heja
Do południa wysprzątałam szybko dom , pojechaliśmy do Krakowa , zdążyłam na przyjęcie księdza Piotra ( jaki On przystojny ...kurczę - taki nie jednej w głowie zawróci ...bo mówią , że z księdzem nie ma grzechu ... :? ).
W rzeczy samej ...pogoda dzisiaj iście wiosenna ...aż serce rośnie ...dla mnie może tej Białej Pani wcale nie być ...tak , jak pisze Terenia ...niech sobie jedzie do ..Soczi , albo niech zostanie w tej Ameryce ;:7 .
Serdecznie gratuluję mistrzowskiej kategorii Waszego pupilka ;:168 :uszy ..to cieszy i to jak ;:oj .
Uleńko ... fiu , fiu ;:224 piękne koronki ...aż chce się je użyć do wszycia babcinych zazdrostek ..albo do fartuszka . Nadają się też na wszycie w serwetę , obrus , poszewkę .
Jeżeli są nie takie szerokie to można je wykorzystać do zdobienia doniczkowych rantów ...np. na białej , czerwoną koronkę , a na kolorowych białą .
Też mam sporo koronek bawełnianych - przewaga ecru - ale motywy raczej geometryczne . Natomiast mam też wstawki bawełniane , batystowe , haftowane wstążki - np. do stroi regionalnych .
Ta biała , w dzbanki aż się prosi , by ją wszyć w zazdrostkę , kuchenny lambrekin ...tę czerwoną wszyła bym - zależnie od wystroju wnętrza i przewagi kolorystyki ...w poszewkę , w serwetę ...na białym obrusie położona nakładka z czerwoną koronką w róże pięknie by się prezentowała ;:108 .
W skrapbookingu też się używa koronek , wstawek bawełnianych - do zdobienia kartek , albumów , zaproszeń , podziękowań etc...
Zapomniała bym o nakładce z gipiury ...cudna ...na firankę z woalu wyciętą w łuk była by super ... Tylko ,że trzeba by ją przeciąć na pół , obrzucić gęsto brzegi , by się nie snuły ...marzenie ...sześć metrów woalu ...firanka pasuje na karnisz 2,5 - 3 metrów .
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, dziewczyno kochana, Tyś prawdziwa skarbnica wiedzy i pomysłów. Dziękuję Ci bardzo ;:196
Mam też koronki w kolorze ecru, ale węższe, oj ja to zbieram różności, w kufrach niedługo miejsca zabraknie. Oczyma wyobraźni już widzę to co napisałaś "na białym obrusie położona nakładka z czerwoną koronką w róże pięknie by się prezentowała ", pozostałe pomysły również godne przemyślenia.
Jagódko, gdybyś chciała kilka takich czerwonych różyczek do dekorowania kartek, to chętnie Ci podaruję, przecież nikt nie powiedział, że wymiana kwiatów ma dotyczyć tylko tych żywych ;:306
Dziękuję za gratulacji, tak to cieszy bo na taki sukces pracuje się wiele lat. W roku 2007 nasz gołąb zdobył pierwsze miejsce i uczestniczył w Olimpiadzie w Belgii, tam zdobył 5 miejsce w swojej kategorii. Z tego osiągnięcia nadal jesteśmy dumni, ale to już inny temat, chociaż mówią koledzy hodowcy, że nasz gołębnik jest otoczony tyloma kwiatami jak chyba żaden inny.
Do usłyszenia
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ale cudowne te koronki. ;:oj
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Uleczko śliczne koroneczki .
Miłego dnia.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko i Alicjo
Witam Was serdecznie, cieszę się że podobają się Wam te koronki.
Dorotko, u Ciebie też widziałam ciekawe rzeczy, lubisz takie klimaty, ciekawie przyozdobione lustro bardzo mnie zaciekawiło ale też inne detale.
Alicjo, dzisiaj pospacerowałam u Ciebie i ponownie pochyliłam się nad daliami. Ciekawa jestem jak Ci zimują, bo moje (nie mam ich już zbyt wiele)zaczęły rosnąć, mam zbyt ciepło w piwnicy
Życzę miłego popołudnia
Ula
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uleczko właśnie przed chwilą zajrzałam do moich dalii też zaczynają rosnąć .Trochę mnie to martwi .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uluś :wit
Pw ;:196
Pozdrawiam Alicja