Mój ogród na fotografii -część 5
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii -część 5
Grzeszysz Bogusiu. Pogoda piękna.Pochmurno,trochę mgły ale sucho.Czapka,lekka kurteczka,rękawiczki,kijki w łapki i w drogę.Dzisiaj z żoną zrobiliśmy około
10 km.Namawiam i ręczę,że doła mieć nie będziesz.Też początkowo nie dowierzałem.Ja plany zrobiłem.Potrzebuję 15 irysków STB,20 irysków TB,3 trójlisty, 3-5 szt
drobnicy skalnej,jakieś super pierwiosnki i finito.Żona mówi,że jeszcze dziada i baby brak ale ja poczekam jeszcze parę lat i my zasiądziemy.
10 km.Namawiam i ręczę,że doła mieć nie będziesz.Też początkowo nie dowierzałem.Ja plany zrobiłem.Potrzebuję 15 irysków STB,20 irysków TB,3 trójlisty, 3-5 szt
drobnicy skalnej,jakieś super pierwiosnki i finito.Żona mówi,że jeszcze dziada i baby brak ale ja poczekam jeszcze parę lat i my zasiądziemy.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Bogusiu pomysł z albumem świetny
Powiedz mi proszę, czy to w tle, to kolcowój pospolity?

Powiedz mi proszę, czy to w tle, to kolcowój pospolity?

Janku pogadamy za rok jak ta Twoja lista będzie wyglądaćmagry pisze:Grzeszysz Bogusiu. Pogoda piękna.Pochmurno,trochę mgły ale sucho.Czapka,lekka kurteczka,rękawiczki,kijki w łapki i w drogę.Dzisiaj z żoną zrobiliśmy około

Bogusiu jestem

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu to mają być skromne Twoje chciejstwa
, ale nie dziwię Ci się, mam tak samo, chciałam bym i chciała, wiem, że wszystkiego mieć nie mogę, ale co mam zrobić jak tak wiele mi się podoba, a o dole, proszę zapomnij, plany rób na wiosnę, zima zleci, aby do grudnia, potem to już z górki w styczniu będzie 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Janku!...zazwyczaj nie lubię narzekać...i rzadko mi się to zdarza...dzisiaj coś mnie napadło!Już jest lepiej...czułam w kościach,ze coś "spadnie " no i pada deszcz.
Kurczę...ten mój ogród tak wielki,ze wszystko co "drobne"...gubi się w nim. A na brak ruchu nie narzekam...lubię spacery... ale nie w deszczu!
Faktyczne jesteś "skromniś" co do chciejstw roślinnych. Ja niby mam sprecyzowane zachcianki, ale...nie potrafię być stanowcza w tej kwestii.Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru!
Renatko!...jak miło,że jesteś
Przemku!
cieszę się,że odwiedziłeś mnie...zaraz wpadnę do Ciebie z rewizytą. Niestety to nie kolcowój....a berberys...
Pozdrawiam serdecznie!
Iwonko!...
ten mój "dół" jest krótkotrwały, przelotny. Plany ogrodowe snuję cały czas. A z tymi chciejstwami to jest tak,ze nie wszystko co mi się podoba muszę mieć u siebie...Musiałabym w swoim "mega" zatrudnić ogrodnika...Zatem stawiam na rośliny w miarę " bezproblemowe"
Muszę poszukać wikliny ....albo choć z witek brzozowych spróbować coś upleść/ no,jakiś kosz / ...ale to dopiero, gdy definitywnie pogoda sprawi,ze wstęp do ogrodu będzie niemożliwy

Kurczę...ten mój ogród tak wielki,ze wszystko co "drobne"...gubi się w nim. A na brak ruchu nie narzekam...lubię spacery... ale nie w deszczu!

Renatko!...jak miło,że jesteś

Przemku!

Pozdrawiam serdecznie!
Iwonko!...

Muszę poszukać wikliny ....albo choć z witek brzozowych spróbować coś upleść/ no,jakiś kosz / ...ale to dopiero, gdy definitywnie pogoda sprawi,ze wstęp do ogrodu będzie niemożliwy

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- iwona0042
Czyli, dopiero jak spadnie śnieg 

- bwoj54
Iwonuś...chyba tak....bo wiesz jak to jest , jak ogród masz na wyciągnięcie ręki. Jeszcze w tunelu mam pomidory do uprzątnięcia.
Wyobraź sobie ,ze jeszcze na krzakach wiszą ...żółtawe...ale nie zmarzły.
A czy Ty coś z brzozy wyplatałaś...?
Wyobraź sobie ,ze jeszcze na krzakach wiszą ...żółtawe...ale nie zmarzły.
A czy Ty coś z brzozy wyplatałaś...?
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- iwona0042
Z brzozy nie próbowałam, ale z różnych gałązek płotki plotłam, możesz popróbować, tylko gałązki muszą być dobrze namoczone, żeby były wiotkie i nie łamały się 

- bwoj54
Iwonko!...aktualnie pada deszcz, to je namoczy... 

- iwona0042
No to jutro do dzieła 

- bwoj54
Kurczę...jak Ty mnie Iwonuś mobilizujesz. A ja nawet nie wiem , czy potrafię...
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Przyszłam z rewizytą i bardzo dziękuje za tak miłą wizytę na mojej działce ,ciesze się że będziesz do mnie zaglądać .Masz racje napracowałam się bardzo ale teraz to sama radość ,bardzo lubię grzebać w ziemi.
Dziękuję za rady ,jestem totalnym laikiem komputerowym uczę się dopiero i każda rada mile widziana.
Dziękuję za rady ,jestem totalnym laikiem komputerowym uczę się dopiero i każda rada mile widziana.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu nie ma Cię więc chyba ciężko pracujesz 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Pewnie Bogusia znajduje sobie zajęcia domowe bo pewnie nie siedzi ,chyba że odpoczywa 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witaj Bogusiu miłego wieczorku