Aniu wyleciałam jak z procy na balkon w papciach i w strugach deszczu zdejmowałam doniczki z balustrad
Co mogłam to poustawiałam na podłodze i pod ławeczką ale martwiłam sie o kloniki bo są już wysokie i się bałam że się zlamią, ale na szczęście nic się nie stało. Dzisiaj poustawiam wszystko z powrotem
Aguniu dziękuję wiem, że lubisz suche dekoracje byłam u Ciebie i podziwiałam wianki przecudnej urody. Nie zostawiłam komentarza, bo już brak mi słów zachwytu.
Przepiękny ogród i cudowne dekoracje-jesteś WIELKA!
Moni cieszę się, że wszystkie roślinki całe
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Aniu, swoje pierwsze róże właśnie wiosną kupiłam. Wybierałam już od grudnia, a sadziłam 18-19 kwietnia. Widzę, że lubisz wszystkie kolory, więc z wyborem nie będzie lub będzie wielki problem, bo pokus jest całe mnóstwo. U mnie Isze zamówienie na 40tu różach się zamknęło
U mnie także zimno i wietrznie, aż z domu się nie chce wychodzić.
U ciebie Aniu jednak można znaleźć jeszcze sporo kolorów. Moje przetaczniki już dawno zakończyły występy, a u ciebie jeszcze takie ładne niebieściutkie kłoski.
Jutro podobno wraca ciepła jesień, całe szczęście, bo tyle jest do zrobienia przed zimą.
Aniu, kiedy siejesz szałwię muszkatołową. A może u ciebie sama się rozsiewa. Zebrałam na razie kilka nasionek szałwi i mam dylemat: wysiać teraz jesienią czy czekać do wiosny?
Sosenki4-Marzenko ja na razie kupię tylko cztery rabatowe i może jedną pnącą, resztę chyba wiosną jak znajdę miejsce. Zastanawiam się czy warto zamawiać z internetu taką małą ilość.
W przyszłym tygodniu polatam po szkółkach i sklepach ogrodniczych zobaczę jaki jest wybór.
Wandziu tak od jutra ma się pogoda poprawić, żeby tylko jeszcze popadało. Mam mnóstwo przesadzania, powiększam rabaty i nie uśmiecha mi się ciągłe latanie z konewką.
byna-Grażynko szałwie wysiej już teraz żeby zakwitła w przyszłym roku. Moją siałam na wiosnę bo i nasiona kupiłam na wiosnę. Gdzieś czytałam, że potrafi wysiewa się sama, bardzo na to liczę.
alicjad31-Alu to jest szałwia muszkatołowa
123katex-Kasiu dziękuję
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Anusiu, jak jeszcze pięknie i kolorowo u Ciebie
Pogoda ma się niebawem poprawić, więc może jeszcze cudna polska jesień przed nami ?
U mnie też sucho, marzę o większym deszczu, ale najchętniej nocą !
Witaj Aniu, często do Ciebie zaglądam i podziwiam
Poruszony został u Ciebie temat szałwi muszkatołowej, u mnie się każdego roku rozsiewa sama, w moim wątku mam wstawione zdjęcie kwitnącej.
Pozdrawiam, Ula
Mufeczko dziś pogoda jak marzenie ale deszczyk rzeczywiście by się przydał
Latam od rana z konewką, przesadzam i zrywam darń pracy w ogrodzie cała masa.
Uleńko bardzo mnie to cieszy, że szałwia rozsiewa się sama byłam u Ciebie i obejrzałam sobie tę piękność. Jest boska, w przyszłym roku i ja będę radować swoje oczy jej pięknymi kwiatami
Teresko dziękuję kochana staram się aby o każdej porze roku coś kwitło, oczywiście oprócz zimy. Przetaczniki wysiałam sama tym bardziej cieszą oczy
Ogród w promieniach słońca
Ha! Wśród tej orgii kolorów dostrzegłam kaktusy U mnie już pod okapem dachu stoją, żeby deszcz już ich nie moczył. Przygotowują się do zimowania... Ale u Ciebie deszczu nie widać, skoro konewka w robocie ? Dziś u mnie też wielki błękit
Współczuję tej konewki U mnie też masa pracy, ale niestety jestem uziemiona przez dwóch nowych członków rodziny, którzy chcą koniecznie zdemolować mi dom ...