Cudowne niespotykane liliowce można tutaj obejrzeć. Codziennie zaglądam ... cieszą oko i duszę tymi pięknościami. Tadeusz cuda serwujesz.
Proszę o więcej zdjęć. Jestem chyba odmieńcem ale najbardziej podobają mi się te jasne w czystych świeżych kolorach, wszystkie ciemne są dla mnie takie smutne. Nie krzyczeć wypowiadam się jako laik.
Witam.Bożeno w moim ogrodowym wątku wkleiłem ciekawego jasnego,godnego uwagi,a co do ciemnych ton kwestia gustu.Ja akurat lubię ciemne,dają one bardzo ciekawą paletę odcieni.Nadmienię jeszcze że ciemne kolory przy upałach już w południe robią się nie ciekawe,dlatego wskazane byłoby cieniowanie.Natomiast jasne jeszcze do godzin wieczornych bywają piękne.Pozdrawiam Tadeusz
Hodowcy liliowców, jak Ismena, Emil, Tadeo pokazują tutaj prawdziwe cuda, piękniejsze niż rejestrowane odmiany - uczta dla oczu, napatrzeć się nie można! Ja stalam się amatorem liliowców dopiero kilka lat temu, mam tylko około 50 odmian, ale nie są takie wspaniałe. Z własnego doświadczenia wiem, że wcale nie jest łatwo osobie nie mającej rozeznania na rynku kupić przez Internet takie efektowne odmiany, jakie są prezentowane na forum. Mam kilkanaście dośc zwyczajnych lilioweców NN ponieważ sklepy internetowe przysłały mi je zamiast zamawianych pięknych, nowych odmian.
W tym sezonie, podobnie jak w ubiegłym roku, zapisuję jak długo kwitna poszczególne liliowce w warunkach mojego ogrodu. Przypominam sobie, że była na ten temat dyskusja na forum.
Pozdrawiam
Basia B.
Od dawna wiadomo, że Polak wszystko potrafi
Wystarczy konsekwencja, cierpliwość i zacięcie w tym co robi. A efekty ... widać gołym okiem.
Takie egzemplarze liliowców każdy chciałby mieć w swoim ogrodzie - ja też. Chyba zacznę zbierać nasiona ze swoich aby rozpocząć piękną przygodę. tadeo cenne uwagi odnośnie kolorystyki kwiatów i stanowiska.
Witam.Chciałbym pokazać jaki wigor mają liliowce.Pokazane zdjęcia to fotki siewek z ubiegłego roku.Proszę zobaczyć jak dążą do kwitnienia,od pędów kwiatowych na keikach do sześciu pędów kwiatowych na rocznych siewkach.kępy rocznych siewek z sześcioma sadzonkami i 95 procent kwitnienia.I to właśnie cieszy jak widzimy takie sadzonki.Życzę podobnych.