lanceta, Lodziu a oglądałaś jakiego rekordowego prawdziwka znalazł mieszkaniec naszego województwa w lasach między Legnicą a Złotorią?
Helios, Helenko witaj, ja też teraz nie mam wiele czasu na forum, ale zbliża się pora roku w czasie której można nadrobić zaległości,
ElleBelle, Elu, z długoterminowej prognozy pogody wynika, że będą jeszcze grzyby bo nocami temperatura ma wynosić w granicach 10*C
lora, Misiu też jestem zaskoczona, nawet mam ochotę zaszczepić grzybnie w okolicach mojego lasku i dębów, ciekawe co by z tego wyszło?
Maska, Marysiu widać jesień widać, ale taką radosną złotą i kwitnącą, uwielbiam taką
Sylwia85, Sylwio, moje świerki Conica mają 11 lat rosną dobrze nawet bardzo, w tym roku spróbowałam ukorzenić,, jak się uda, to w następnym roku zrobię sadzonki z wszystkich trzech odmian,
JAKUCH , to rozchodnik okazały różowy,
alicjad31, Alicjo, oczywiście że tak, nadają się do wszystkiego, nawet do suszenia, ale najlepszy z nich sosik z dodatkiem masełka i odrobiny śmietany,
ra_barbara, Basiu, podobnie jak ja, jeden raz zdarzyło mi się nawet nożyk zgubić a na następnym grzybobraniu znaleść.
Pod koniec tygodnia została zebrana aronia i przerobiona na sok, dżem i nastawiłam nalewkę, winogrona w dwóch butlach,

wino białe w kolorze białym i wino białe w kolorze różowym, będzie, bo na razie jest wszystko bure,
W ogrodzie jeszcze dużo kwiatów, spacerowałam dzisiaj i cykałam fotki, zobaczcie;
Dotychczasowe przymrozki nie zrobiły wielkiej krzywdy moim roślinom, ale deszcz by się przydał bo zrobiło się dosyć sucho.
Dobrego tygodnia życzę.