Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Mireczko, ale szał pracy Cię dopadł, czyżbyś całe lato chciała teraz nadgonić ;:224 Metoda na prostowanie kaktusów mnie powaliła na kolana ;:306
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tesiu kochana,ja nigdy nie mam problemu z problemem :wink: O,kaktusy pierwsze dostaną podpórkę twojego pomysłu ;:215 Mam nadzieję,że zima mnie nie zaskoczy i zdążę ją zrobić.Drut 6-kę mamy podobno,więc tylko czasu potrzebuję.A ty już kupiłaś jakąś?
JagiS,pamiętam czystkę u ciebie,conikę wywalałaś?Nawet jej żałowałam trochę,ale gdy zobaczyłam efekt po zmianach,przestałam.No niestety nie zrobiłam zdjęć ;:131 Żałuję,bo chętnie sama pozowałabym z piłą motorową,pierwszy raz sama cięłam :heja Dobrze,że ręka mnie zabolała,bo jeszcze bym cięła ;:204 Na wiosnę pokażę mój sad(ek) ,jak ogarnę tam trochę.
Dzisiaj byłam na grzybach po pracy,na ogród brakło czasu.Trochę uzbierałam,ale dużo robaczywych.Kiedy te robale tam zdążą wejść,czyżby w ziemi już atakowały?Podgrzybek 3 cm i już robaczywy :evil:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko, ja zrobiłam rozeznanie i dużo taniej wyniesie mnie kupienie prętów stalowych dociętych na wymiar i zrobienie samemu podpór ;:108
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to utwierdzasz mnie w przekonaniu,że samemu warto.Chociaż ja i tak nie zamierzałam kupować gotowych.Przypominam sobie dzień,kiedy mąż chciał wywieźć na złom ten drut ;:202 Jak dobrze,że go wtedy powstrzymałam ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mirko :wit wyobraziłam sobie jak wleczesz perukowiec :;230 ;:306 ;:65 dobrze że nie słyszałaś co mówiłam jak obkopywałam duży krzaczor żylistka.......jeden korzeń trzymał cały krzak, był nie do odcięcia...w końcu się udało, w nowym miejscu już się zakorzenił na nowo. Kaktusy pierwszy raz widzę jak się prostuje ;:306 ;:7 ;:7 jesteś niemożliwa ;:172
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Posadziłam resztę wykopanych cebul lilii i żonkili.Wieczorem zobaczyłam okrąglutki księżyc i przypomniałam sobie,że to nie najlepszy czas na sadzenie może był :? Chociaż ja nigdy i tak nie stosuję się do kalendarza chińskiego(biodynamicznego?).Niewiele poza tym zdążyłam zrobić,dzień taki krótki...Aha,zdążyłam się jeszcze bardzo zdenerwować.Zauważyłam,że zakwitł mi oczar!W październiku!Liści nie pogubił,kto te kwiaty dojrzy?A zakwitł wyjątkowo obficie i wyjątkowo dziwnie;na czubku i na dolnych gałęziach.Środek krzaka nadal w pąkach.
Obrazek

Obrazek
Za oknem żółte kiwi.
Obrazek
1\5 mojego ogrodu widziana z balkonu.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

U mnie i też zakwitł oczar. Jak myślisz czy jeszcze zakwitnie w zimie?
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może ten środek,który jest jeszcze w pakach?Ale jeżeli pogoda nie zmieni się nic kwitnienia nie powstrzyma.Też masz żółty?
W ogrodzie nic nie zdziałałam,bo mieliśmy gości i było wieeelkie grzybobranie ;:oj Obrazek
Fotograf się spóźnił,dwa wiadra już obrane.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

:heja Mireczko może nie będzie zimy :heja a my się uwijamy z pracami ogrodowymi.
    Grzybobranie udane tyle koszy.
    Awatar użytkownika
    Biedronka641
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Mirko tak też mam żółtego oczara i wstawiłam dziś jego fotki.
    Super grzybobranie. ;:138
    Awatar użytkownika
    Bogumilka
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Zrób fotkę Twojego kiwi plizzz ;:196 ciekawe czy jest takie jak moje :?:
    Awatar użytkownika
    tesia39
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko, ale pokazałaś fantastyczne zbiory grzybowe ;:oj ;:138 , troszkę zazdroszczę Ci tych wypraw na grzybki :oops:
    Miriam
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tesiu,mam nadzieję,że następne,które ci dam będą konkretniejsze :wink: Przez te grzyby nie robię wiele w ogrodzie.Ileż one czasu zajmują :roll:
    Bogusiu,nie wiem,czy doczytałaś,ale kiwi to ja tylko liście na razie mogę pokazać.Owocu jeszcze nie doczekałam się,bo zapylacz za mały.
    Obrazek
    Ale się naszukałam zdjęcia kwitnącego kiwi.Ale jest.Może w następnym już i zapylacz będzie gotowy?A przeglądając zdjęcia już zatęskniłam za nowym sezonem ;:173
    Mój ci on cz. 3
    Awatar użytkownika
    ra_barbara
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 15 sty 2010, o 10:51
    Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
    Kontakt:

Post »

Mirusio grzybów zazdroszczę, dzis byłam i tylko 6 sztuk :(
    Podoba mi sie Twoje prostowanie kaktusów ;:306 A czemu na perukowcu się mścisz :wink: Ja wiosna kupiłam za niepalenie ;:209
    i przytulam go z całych sił, myslisz że nie powinnam :lol:
    Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
    Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
    Awatar użytkownika
    tesia39
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko, nie rozpieszczaj mnie tak ;:196 Jakbym miała tak blisko las z grzybkami też bym w ogrodzie nic nie robiła ;:108
    Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”