Ogródkowy bloog
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródkowy bloog
Podpisuję się obiema rękami pod tym co o liliowcach napisała Ela. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu! Ja dopiero wybudziłam się ze snu zimowego, a właściwie koszmarku chorobowego mojej rodzinki, tymczasem tutaj pracowite pszczółki całą zimę aktywne
. Podziwiam Twój entuzjazm lilio-liliowcowy. Podczytuję, podpatruję i się dokształcam. NA PEWNO przeznaczę dużo miejsca na liliowce w moim ogrodzie, już wkrótce. Nareszcie ruszam z przekształcaniem działki zabudowanej na ogród z zabudowaniami. W liliowcach kocham nie tylko kwiaty, ale też liście - zielone przez cały sezon ogrodniczy, podobnie, jak we wspomnianych przez Ciebie kosaćcach syberyjskich.

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Piękne lilie i liliowce,mam też kilka tych roślinek:) Dziś kupiłam 6 cebul lilii,jutro pojadę je posadzić
Pozdrawiam serdecznie:)

Pozdrawiam serdecznie:)
Grażynko!
Ty jesteś dla mnie liliowcowym guru. Z założonego przez Ciebie wątku o uprawie liliowców zrobiłam sobie ściągę w osobnym folderku.
Elu!
Dziś też odkryłam pączka na jednym liliowcu. Ten liliowiec usiłował mi zakwitnąć w listopadzie ale ścięłam ten pączek.
Sadziłam go we wrześniu. Teraz na wiosnę zameldował się dwa razy większym przyrostem kłączy.
Anulla!
Witaj! Mam nadzieję,że założysz wątek żebyśmy mogli wspierać Cię w Twoich poczynaniach i podziwiać efekty.
Z grupą wsparcia będzie się lepiej pracowało. Rady doświadczonych forumków są naprawdę bezcenne.
Annes
Pochwalisz się co to za lilie?
Ty jesteś dla mnie liliowcowym guru. Z założonego przez Ciebie wątku o uprawie liliowców zrobiłam sobie ściągę w osobnym folderku.
Elu!
Dziś też odkryłam pączka na jednym liliowcu. Ten liliowiec usiłował mi zakwitnąć w listopadzie ale ścięłam ten pączek.
Sadziłam go we wrześniu. Teraz na wiosnę zameldował się dwa razy większym przyrostem kłączy.
Anulla!
Witaj! Mam nadzieję,że założysz wątek żebyśmy mogli wspierać Cię w Twoich poczynaniach i podziwiać efekty.
Z grupą wsparcia będzie się lepiej pracowało. Rady doświadczonych forumków są naprawdę bezcenne.
Annes
Pochwalisz się co to za lilie?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu sęk w tym,że sprzedawca nie miał opisu cebul,jedynie fotki poglądowe:)
- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
Po raz pierwszy jestem w Twoim ogrodzie i ta wizyta sprawiła mi dużo przyjemności. Piękne rośliny, dużo pracy i serca. Dodatkowy uśmiech za koty.
Pozdrawiam, Danuta
Pozdrawiam, Danuta
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Witaj w klubie nawiedzonych KochanaAnna55 pisze:Jak to mało potrzeba do szczęścia nawiedzonej ogrodniczce

Dla mnie też dzień zrobił się mocno przykrótki

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
hej hej
masz juz duże liliowce, u Mnie dopiero łepki pokazały
mało wiosny mam i ja tez za rok mam nadzieje na więcej , fajne zdjęcie z kotkami 

To na prawdę jakieś zaplątane pączusie, zobaczymy co się wykluje?
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Witaj liliowce już takie duże , moje przy nich to miniaturki 

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aniu bardzo mi miło
, dziękuję.
U mnie też już pierwsze paczki na liliowcu.
Jeszcze marzec a on już w pąkach, to co będzie w maju ?

U mnie też już pierwsze paczki na liliowcu.
Jeszcze marzec a on już w pąkach, to co będzie w maju ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Annes!
Te zdjęcia "poglądowe" sprzedawców czasem nijak się mają do tego co sprzedają. Może być fajna niespodzianka. Rok temu na targu na skrzynce z cebulkami sprzedawca miał zdjęcie lilii świętego Józefa. Chciał po 10 zl za cebulkę. Powiedziałam ,że ja jestem święta Józefina jak to są te cebulki tej lilii. . Sprzedał mi je po 3 zł. bo chciał się mnie już pozbyć. Zakwitły piękne białe orientpety.Już nie mogę się doczekać....

Danusiu!
Witaj!
Cała przyjemność po mojej stronie.
Dziękuję za miłe słowa. Pękam z dumy jak słyszę takie pochwały.
Mariolko!
Wiem,że jesteś nawiedzona. Dlatego tak chętnie byłam w Twoim ogródku. Aktualnie odgapiam pomysł z kratką.
Tak samo jak ty siedziałbym od rana w ogródku ale niestety muszę też popilnować trochę domowego ogniska i dokładać drewienek
Duczku i Osiu!
Oczywiście obfociłam te najdorodniejsze kępy. Niektóre marudy dopiero wyłażą z ziemi. Najszybciej rosną botaniczne, do których mam duży sentyment. U Was za to prace budowlane idą pełną parą.
Grażynko!
Co będzie? Może będziemy dłużej cieszyć się kwiatami? Może lato też nadejdzie tak szybko jak wiosna?
Te zdjęcia "poglądowe" sprzedawców czasem nijak się mają do tego co sprzedają. Może być fajna niespodzianka. Rok temu na targu na skrzynce z cebulkami sprzedawca miał zdjęcie lilii świętego Józefa. Chciał po 10 zl za cebulkę. Powiedziałam ,że ja jestem święta Józefina jak to są te cebulki tej lilii. . Sprzedał mi je po 3 zł. bo chciał się mnie już pozbyć. Zakwitły piękne białe orientpety.Już nie mogę się doczekać....

Danusiu!
Witaj!
Cała przyjemność po mojej stronie.

Dziękuję za miłe słowa. Pękam z dumy jak słyszę takie pochwały.
Mariolko!
Wiem,że jesteś nawiedzona. Dlatego tak chętnie byłam w Twoim ogródku. Aktualnie odgapiam pomysł z kratką.
Tak samo jak ty siedziałbym od rana w ogródku ale niestety muszę też popilnować trochę domowego ogniska i dokładać drewienek

Duczku i Osiu!
Oczywiście obfociłam te najdorodniejsze kępy. Niektóre marudy dopiero wyłażą z ziemi. Najszybciej rosną botaniczne, do których mam duży sentyment. U Was za to prace budowlane idą pełną parą.
Grażynko!
Co będzie? Może będziemy dłużej cieszyć się kwiatami? Może lato też nadejdzie tak szybko jak wiosna?
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Oby tylko zima nie przyszła równie szybko.Anna55 pisze:Annes!
Grażynko!

Jejku jakie śliczne te białe orientpety. Cudowne!
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Aniu jutro obfocę jedną ramę, która czeka na wbicie w innym miejscu. Wszystko Ci opowiem i pokażęAnna55 pisze: Mariolko!Wiem,że jesteś nawiedzona. Dlatego tak chętnie byłam w Twoim ogródku. Aktualnie odgapiam pomysł z kratką.
Tak samo jak ty siedziałbym od rana w ogródku ale niestety muszę też popilnować trochę domowego ogniska i dokładać drewienek![]()

Ostatnio dość dużo czasu spędzałam buszując po Waszych ogrodach podziwiając sasanki , prymulki itp itd...
W ogrodzie naszej forumkowej Grażynki podziwiałam piękne zdjęcia bratków i natychmiast zapisałam je na liście swoich natychmiastowych chciejstw. Oczywiście zakupiłam kilka sadzonek żółtych bratków, które posadzę w koszyczku, w którym rosła rok temu lobelia.
Dziś pogoda zniechęciła do prac w ogródku ale za to zrobiłam obchód swoich kilkumetrowych włości połączonych
z nauką obsługi funkcji "macro" w aparacie.
W efekcie wyszło kilka ostrych zdjęć moich roślinek

Kolejny pączek na liliowcu

Między piwoniami posadziłam jesienią białe lilie.
Nadal mam mieszane uczucia co do tego zestawienia

Azjatki coraz bardziej grubaśne

Strażnik ogrodu: Ramenedes
W ogrodzie naszej forumkowej Grażynki podziwiałam piękne zdjęcia bratków i natychmiast zapisałam je na liście swoich natychmiastowych chciejstw. Oczywiście zakupiłam kilka sadzonek żółtych bratków, które posadzę w koszyczku, w którym rosła rok temu lobelia.
Dziś pogoda zniechęciła do prac w ogródku ale za to zrobiłam obchód swoich kilkumetrowych włości połączonych
z nauką obsługi funkcji "macro" w aparacie.
W efekcie wyszło kilka ostrych zdjęć moich roślinek

Kolejny pączek na liliowcu

Między piwoniami posadziłam jesienią białe lilie.
Nadal mam mieszane uczucia co do tego zestawienia

Azjatki coraz bardziej grubaśne

Strażnik ogrodu: Ramenedes