Mój kwiecisty zakątek cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5

Post »

To już końcówka ,będzie dobrze . ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak, ja też ze złości na to białe mam spuchniętą wątrobę ;:306 .
Jakoś jednak przetrwać muszę.......więc może jakiś zakup sobie zafundować trzeba ? :;230
Kondycja słaba to może poćwiczyć z łopatą i śnieg poprzerzucać z prawej na lewą ? ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zzielaeniałeś Tadzik ;:oj ja za to pobladłam....jak zobaczyłam że to ocieplenie na które czekamy to chwilowe ma być...oby te prognozy diabli wzięli ;:223
słoneczka....ciepełka....zieloności za oknem....tego chcę !!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Tadku, tak sobie przypomniałam piosenkę Łony 'Fruźki wolą optymistów' :wink:
Nie narzekaj na zimę, raczej martw się o wiosnę, która dzielnie walczy, ale sił jej najwidoczniej brak. Może wyjdźmy gremialnie z łopatkami do ogródków i dajmy do zrozumienia zimowej aurze, że zalegający śnieg jest już persona non grata :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj ,Tadziu :wit
Jak tam żyjesz jak nastrój,,,wiosnę już u ciebie czuć ,czy nie :?: :?: :? U mnie nie,to czekanie już się nudzi ;:222
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

No właśnie, widać u Ciebie już trochę wiosnę Tadku? Będę często do Ciebie zaglądać, bo muszę się nauczyć o liliach i liliowcach. Co to za ogród bez tych pięknych kwiatów? :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tadziu zzieleniał, tak mu tego widoku brak :;230
Już niedługo. U mnie mimo, że śniegu jeszcze pełno jakoś jaśniej na dworze. Nawet zrobiłam obchód. Niewiele jeszcze widać, ale ten tydzień jeszcze wytrzymam.
Musi być dobrze, bo jakiegoś powera dostałam. ;:333
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

U mnie również szaro i buro za oknem. Pewnie wiosna przyjdzie, jak dostanę telefon z kliniki. Ale co tam. To już ostatnie podrygi zimy. Oby jak najszybciej ziemię osuszył wiatr i słonko.
Czy trawę Purple Majesty uszczykujesz? Moja ma już około 15 cm i nie rozkrzewia się.
Jeden z moich liliowców (parapetowych) ma pąk kwiatowy. Co ja mam z nim zrobić? Oberwać go?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tadziu!...jak samopoczucie w tej przedłużajacej się , ohydnej zimie!
Czekamy na ciepełko jak na zbawienie. ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ewcia , miejmy nadzieję , że końcówka. Takie prognozy , tym razem zgodne i może wreszcie sprawdzą się. ;:215
Grażka , można dostać niejednej choroby od takiej aury. Choć drobny zakupek to idealny środek na odstresowanie. ;:108 ;:333 Kupiłem cebulki zawilców , niby nic a dobrze mi zrobiło. Do poniedziałku musisz czekać , trzeba było dzisiaj to zrobić :uszy
Roska , Ty tak daleko nie patrz. Na trzy dni nie potrafią przewidzieć a co mówić na dłużej. Pogoda zmienną jest , zawsze tak było. Tylko niech będzie to oziębienie wiosenne , czyli 10 -12* na plusie. Tak było w roku ubiegłym. Nie pamiętasz :?: ;:oj
Pacynko , bardzo chciałbym pomóc wiośnie , tylko że nie wiem jak ;:oj ;:oj Jestem optymistą , wierzę , że wiosna przyjdzie , tylko kiedy i na jak długo. Żeby nie było że 10 zacznie się a 20 skończy . Oczywiście kwietnia. Teraz z pogodą różnie bywa. Zima miesiąc dłużej to wiosna może być krócej , a tego nie chciał bym. ;:185
Aneczko , tak jak i u Ciebie , nawet najmniejszej oznaki wiosny nie ma. No chyba , że biedne bociany na wysypisku śmieci. Wielkie stado szpaków też leciało i na chwilę przysiadły. Ale więcej nie widziałem , może do boćków dołączyły. :shock:
Zosiu , śniegu po kolana, utknęła w zaspach. I właśnie te zaspy trochę mnie martwią. Dużo wilgoci , ziemia nie zamarznięta i myślę , czy cebulom to nie zaszkodzi. Takie długotrwałe przebywanie w błocie nie jest dobre na ich zdrowotność. ;:24
Gosiu nerwy mnie ponoszą i zmieniam ''ubarwienie'' ;:306 Też mam powera, tylko nie ma gdzie wykorzystać nagromadzonej energii ;:oj Śniegu u mnie też Ci pod dostatkiem. Po kolana a zaspy do metra sięgają . Choć już przecież topnieje. Nie szybko ta białe w wodę się zamieni. ;:202
Haluś , miło Cię widzieć ;:168 No właśnie , niedawno też myślałem o tym , czy jesteś już w klinice :?: Tak może się stać. Szkoda by było , by początek sezonu na leczeniu spędzać. ;:202 Trawa sama się rozkrzewi , będzie wiedziała kiedy. :wink: Jak chcesz zobaczyć co za odmiana liliowca , możesz jeden kwiat dociągnąć do kwitnienia . Kwitnienie osłabia roślinę , jeden nie tak znacznie by mu w szczególny sposób zaszkodziło mu.
Bogusiu , tak jak u wszystkich . Stan kompletnego załamania. Jestem w tym przypadku bezsilny , ale co ja mogę W żaden sposób nie da się przyspieszyć ciepełka. Bo wiosnę przecież mamy , tylko aura absolutnie nie wiosenna. ;:185
Miłej niedzieli dla wszystkich. :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tadziu u mnie już nie wiele śniegu , mam nadzieję że w dwa dni stopnieje do reszty , pod domem to nawet ziemia nie jest zmarznięta i widać już wiosnę .
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

tade k pisze: Też mam powera, tylko nie ma gdzie wykorzystać nagromadzonej energii ;:oj

;:oj :?: mam Ci podpowiadać :?: ;:oj
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Geniu ;:168
Ziemia to i u mnie nie zamarznięta , gorzej , że śniegu na tony.Nie szybko zniknie. ;:185 ;:202
Roska , czy Ty wiesz jaka norma dla mojego rocznika ;:oj ;:oj Staram się nie przekraczać i stąd nadwyżki energii ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

Tadziu nie jest źle, śnieg topnieje w szybkim tempie,
a czytając twój wątek humor sam się poprawia, widać że dziewczyny wiosnę czują ;:3

A ten Jamał to po to żeby łupki zamrozić ;:108
Pozdrawiam Marzena
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marzenko , czują , nie da się zaprzeczyć. Jak w piosence z zamierzchłych czasów :wink:

Lecz gdy wiosna buchnie w pełni
Te powody najzupełniej,
Najzupełniej zbędne stają się
To majowe słońce sprawia,
Że nie trzeba nas namawiać
Że naprawdę w maju to już nie
(to już nie, to już nie, naprawdę już nie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”