Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Agnieszko, u mnie Vanilla Fraise wygląda o niebo lepiej od Pinky Winky, choć sadziłam je w tym samym czasie...może ta druga ma nieco wiecej cienia, ale pełne kwiaty V. Fraise czarują mnie zdecydowanie bardziej ;:173
Po śniegu nie ma u mnie ani śladu, pada deszcz i wieje...czuć wiosnę w powietrzu! Brakuje tylko słonka ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, moją hortensje trzymam na tarasie. Jest zadaszony, więc ma dużo cieplej. W dodatku stoi na styropianie i w pudle osłonięta agro. Różę trzymam tak samo. Jak na razie wygląda rewelacyjnie.
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też myślałam o Pinky W., ale wybrałam Vanille Fraise i tak mi się spodobały jej piękne kwiaty, że teraz w ogrodzie rosną dwie, a obok nich jeszcze inne o pełnych kwiatach - Limelight i Grandiflora.
Podoba mi się jeszcze Great Star, ew. Magical Moonlight i tym podobne. No i oczywiście drzewiaste - też mają swój urok. Szukam różowych drzewiastych.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu - mewa szkoda, że okazała się pomylona odmiana, ale mam nadzieję, że ta, którą masz będzie równie piękna..
Ja też spisałam sobie nazwę hortensji, bo jej nie mam :D

Ewuniu - gajowa 17 sztuk ;:oj to niezła lista ;:224 :lol: a selekcja na pewno będzie trudna, bo one wszystkie piękne :D

Jadziu wspaniała odmian hortensji Ci się trafiła :D Ja tez mam jedną odmianę, która już kilkakrotnie mnie zadziwiła..... kiedyś jesienią została wycięta przy ziemi, byłam pewna, że nie zakwitnie a miała całą masę kwiatów, aż nie mogłam w to uwierzyć..... w zeszłym roku jednak nie zakwitła, ale mimo wszystko z tej nie zrezygnuję, jeśli nawet nie zakwitnie.... Pozostałe jednak będą miały spotkanie z łopatą :?

Kasiu u mnie jest odwrotnie. Krzaczek Pinky ładniejszy od Vanilki - ta była jakaś taka rozpierzona na wszystkie strony, ale w tym roku na pewno będzie już lepiej :lol:
Dziś u mnie też pogoda typowo marcowa..... deszcz leje, śnieg znika w mgnieniu oka .... oby tylko nie przyszły duże mrozy :roll:

Małgoś na pewno pięknie przetrwa przechowywana w takim zaciszku :D

Santio bo one wszystkie są piękne i trudno się zdecydować na odmianę :lol: Moją zdecydowaną faworytką jest Limelight i mimo niewielkiego ogrodu i chęci na posiadanie różnych odmian tych pięknych krzewów posadziłam aż 2 Limelight :lol:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Polar Bear chyba będzie w wielu ogrodach w tym sezonie ;:333 Bardzo piękna hortensja.
Vanilkę i ja posiadam, chociaż wsadzoną dopiero pod koniec ubiegłego sezonu. Ciekawe jak się będzie sprawować :D
Jeśli chodzi o Pinky Winky, to podzielam zdanie Neli, mnie również średnio przypadła do gustu :roll:
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Na jesieni była pod nazwa polarny Mis - Magical Polar- kupiłam ją też bez etykiety. Teraz widzę że nazwa jest poprawna więc nadzieje wróciły- z tym ze bardzo malutka jest i w tym roku zapewne nie zakwitnie :roll:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu hortensji jest taka masa, że każdy znajdzie coś dla siebie :D Na Polarnego Misia i ja zapoluję :D

Ewuniu a może zakwitnie :D kwiatuszki mogą być niewielkie, ale powinny pokazać się :D

Kilka wiosennych maluszków :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Takie kolorki, dodajesz otuchy tymi kolorami :) ciemierniki piękne ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Och te ciemierniki... Ja na nie patrzę i oglądam tu i tam, ale ponieważ zeszłej zimy straciłam absolutnie co do jednego, to na razie muszę tę stratę odchorować i choć ofery kuszą, jestem twarda.
Ten bordowy Agnisiu masz piękny.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agnieszo te pierwsze maluszki posiadam i są moimi ulubieńcami,nawet gdy nie kwitną to tworzą piękną poduchę a listki też się ładnie prezentują.
Ach jak miło popatrzeć i powspominać ;:173
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Hortensjom nie można odmówić urody. Jednak to wszelkie ogrodowe maluchy chwytają mnie "za serce". Uwielbiam je. Są urocze.
Hortensje Sundae Fraise kupiłam w zeszłym roku. Zobaczymy co pokaże...Mam ochotę na jeszcze jedną bukietówkę - Le Vasterival
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aguś :wit
Piękny kolorek ma ten ciemny ciemiernik.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Aga, te pierwsze dwie rosliny, to gipsowka jednoroczna? bardzo podobne w wygladzie nasiona teraz kupilam i jezeli to jest ta moja gipsowka, to jutro lece kupic jeszcze jedna paczke ;:108
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Miałam też ciemierniki i wszystkie mi wypadły jak u Wandy - chyba przez kwaśna glebę :?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu tęskni już się za wiosną.... coraz bardziej.... ale już zaczynamy różne wysiewy, sadzonkowanie, więc szybko zleci :D

Kasiu ciemierniki bardzo lubię, jednak niestety nie bardzo pozwalają się cieszyć swoimi kwiatami, niezawodnie kwitną mi tylko 2, reszta przemarza.....

Wandziu niestety i ja kilka ciemierników straciłam, przykro mi bardzo , bo bardzo lubię te kwiaty.... pozostałe przemarzają do gruntu, później latem odbijają, ale co z tego, kiedy kwiatów nie mogę zobaczyć..... Niezawodnie kwitną tylko te 2 pokazane....

Kasiu faktycznie gęsiówka pięknie wygląda nawet jak nie kwitnie, a i wielką jej zaletą jest to wczesne kwitnienie, kiedy jeszcze mało kolorków w ogródku :D Już niedługo znów będzie nas cieszyła :D

Izuniu znam Twoją słabość do maluszków wszelkiej maści i jak wiesz ją podzielam 8-) :lol:
Le Vasterival faktycznie jest piękna, taka inna niż pozostałe hortensje :D

Iwonko ja też bardzo go lubię i wielką jego zaletą jest to, że jako jeden z nielicznych kwitnie każdego roku :D

Jula te kwiatuszki to gęsiówka kaukaska, kwitnąca wiosną bylinka, jest zimozielona , nawet jak nie kwitnie to tworzy takie fajne zielone poduchy :D

Ewuniu ja też niestety kilka straciłam, a większość co roku przemarza do poziomu ziemi, a latem odbijają, ale kwiatuszków jeszcze nie widziałam :?

Jeszcze kilka wiosennych maluszków - krokusy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek