Nim przyjdzie wiosna...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nim przyjdzie wiosna...

Post »

Witaj Marysiu :wit Mrozy na szczęście odpuszczają, dzisiejszej nocy nawet poniżej -10 nie spadło :D Też mam ostatnio wysyp bażantów, co wywalę na kompost żeby mieć ziemię na wiosnę to wyjadają, ostatnio nakryłem to czarną plastikową wanienką, bo ziemi w kompoście mniej niż jesienią było, a bażantów już całe stada przychodzą, rozsiądą się na płocie wokół kompostu jak wrony na drutach i czekają. Marysiu chciałem spytać jak zrobiłaś zdjęcie słońca z gwiazdkami? W zeszły roku też miałem okrę, ale nie miała owoców. Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

przyszłam nacieszyć oczy ptaszkami -do mnie na balkon nadal nie przylatuja ;:145 ;:145
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Witaj Marysieńko ,mrozy a Ciebie gdzieś nosi od rana zamiast siedzieć i grzać się z kiciami przy kominku oraz obserwować ptaszki w karmniku ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu!
...u mnie dzisiaj pogoda ;:215 . Rano -3C...a więc w granicach przyzwoitości...w południe na słoneczku +12C/istne przedwiośnie/ ;:215
Czytam o topinamburze...kilka lat wstecz miałam go w ogrodzie/ modna była uprawa./...tak mi się porozłaził,że nie mogliśmy dać z nim rady. 2-3 lata walczyłam ...zanim calkowicie pozbyłam się.... ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Marysiu witaj w ten wietrzny dzień :D
Ze mnie się śmiałyście, że tyle róż zamówiłam a Twoje zamówienie bije moje na głowę :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko bo lubię mój zwierzyniec i jedni nade mną kiwają głowami a inni obserwują razem ze mną :;230
Alu wiem jak to jest ;:172 o popularnych pisząc myślałam o astrach, aksamitkach i jeżeli chcesz to mogę Ci jeszcze podesłać nasiona aksamitek i dalii jednorocznych bo wysłałam Ci trochę nie wiedząc, że to będzie produkcja :;230
Irenko Droga taka gaduła palcowa ze mnie ;:306 ja już tyle nazamawiałam że postanowiła odpuścić. Jeszcze odkryłam szkółkę w Krakowie która prowadzi sprzedaż internetową, ale nie zamawiałam bo w kwietniu, czy maju podjadę i uzupełnię moje chcice ;:333
Pat mam koleżankę w moim wieku w B., która jeździ na biegówka cały sezon (bo jest gdzie!) ale ona całe życie jeździła na nartach.
Ja do wyjścia z domu (np. do kur) kupiłam sobie buty na po nartach takie o dwa numery większe i nadaję się na teraz rewelacyjnie. Nie przemakają, nie ślizgają się i wskakuje się do nich łatwo! na Al kupiłam za 40 zł z przesyłką ;:215
Marzenko dzisiaj palacze wychodzili co chwilę na taras i ptaszki musiały się schować nie lubią smrodu ;:306 ;:306
Uleczko ;:196 witam Cię w dzień było -3 ale pod wieczór dochodziło do -10. Jeszcze zima nie odpuszcza ;:185
cdn

-- 27 sty 2013, o 18:24 --

Hej Dorotko mam, a raczej miałam zjazd rodzinny. Mróz znowu chwyta! a na forum przez dwa dni miałam mało czasu ;:219
Michale zdjęcia robiłam moim kompaktem Olympus funkcja magic :lol: Jak Ci będę wysyłać paski i zrazy to wyślę Ci parę nasion okry z Kazachstanu które dostałam od forumowej koleżanki to może i Tobie się uda uzyskać owoce ;:173 Pozdrawiam i donoszę, że Maciek wchodzi nachalnie już na kolana i to nie tylko mnie ale i innym odwiedzającym dom, chyba już się całkowicie oswoił ;:172
Ewuniu mewo postaram się w przyszłym tygodniu o jakieś nowe ujęcia bo ostatnio przylatuje też kowalik, ale trudno go sfotografować trzeba się będzie przyczaić ;:196
Marysiu mar nigdzie nie chodzę siedzę z moimi kochanymi dziećmi i rozkoszuję się ich obecnością ;:4 a kiciusie nam cały czas towarzyszą ;:215
Bogusiu witam Cię! ;:196 no niestety pogoda u mnie jak na innej półkuli dalej zima :lol: , a topinambur rośnie na tzw nieużytku i może uda mi się namówić kurki, żeby go jadły
Ilonko ja mam niewiele róż i dopiero od ubiegłego roku dokupuję i urządzam im rabaty. Ich liczba tak jakoś sama wyszła, a może zapatrzyłam się na niektóre różane panienki ;:306
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu powoli nadrabiam zaległości, przejrzałam Twoje ostatnie trzy strony wątku. Zdjęcia cudne.
W tym sezonie Twój ogród zapełni się wieloma nowymi nabytkami, tyle nowych róż, lilii i innych bylin, a o tym co wyrośnie z wysianych nasionek, już nawet nie wspomnę. Pięknie będzie, przepięknie i mam nadzieję to zobaczyć na własne oczy :shock: ;:196
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Marysiu, dzięki! Wszystko już mam :D teraz tylko muszę z tym wszystkim się uporać ... wysiać, wyhodować ... no i sprzedać :;230
Jutro, chyba, dotrze już przesyłka z hurtową ilością doniczek, paletek, kuwetek ... i już będę pikować pierwsze kwiaty :D
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Miałam kiedyś karczochy, bardzo ładnie rosły, ale niestety zaatakowała je czarna mszyca, była wszędzie, na liściach łodygach i kwiatach. Obrzydlistwo. ;:161 ;:161 ;:161 Okrę też próbowałam hodować, ale do października nie zdążyła rozkwitnąć. Więc się wyleczyłam i sieję tylko rodzime przekąski.
Marysiu, jak Twój pas startowy zakwitnie to będzie cudo. ;:oj ;:oj ;:oj
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu no to zaległości na FO na całej linii ale ile radości jak był udany Dzień Babci i Dziadka ;:138
Mogę zapytać co to ta mina ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu serdecznie gratuluję oswojenia Maćka ;:138 Będę wdzięczny za okrę , może w tym roku wreszcie dochowam się jej owoców. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Koty wiedzą, co dla nich dobre :wink:
W pogodzie wcale zapowiadanej odwilży nie widzę, noc szykuje się tak samo mroźna, jak poprzednia :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Aniu słoneczko wyłapuję kiedy się tylko pokaże, a pokazuje się rzadko i na chwilkę
Lidziu już nie mogę się doczekać, bo oprócz nabytków zakwitnie wiele roślin od Was Moje Drogie dlatego bardzo chciałabym Ci je pokazać. Myślę, że to zorganizujemy, bo przecież zwiedzanie ogrodów to jest coś co najbardziej lubimy, a jak jeszcze możemy się poznać to cóż chcieć więcej ;:196
Alu to życzę, żeby się spełniło! Trzymam kciuki to ten Twój pierwszy biznes ;:215
Marysiu Mot wiesz dobrze, że cały nie ma szans. Ale jego część i owszem! może dasz się jeszcze namówić na karczochy i okrę ;:180
Marysiu mar to były imieniny Agnieszki i Macieja!
Michale będziemy próbować. Osoba która mi przysłała nasiona dochowała się nawet własnych nasion :lol:
Ewuniu majowa mam niestety te same odczucia, zimno brr
W ogóle zwierząt nie da się oszukać ;:185
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witam o poranku, już zima zwalnia obroty za oknem -4 , wczoraj było-12.Koniecz z liliami w tym roku, teraz szumią mi w głowie żurawki i hosty, wszystko co może rosnąć w cieniu. Likwiduje kawałek cienistego trawnika to będzie pole do działania. ;:134
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam poniedziałkowo i troszkę sennie po dwóch tygodniach ferii i dłuższym posypianiu nie bardzo widzę klawiaturę ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”