ElleBelle -Elżbietko co do obecnej aury to też myślę podobnie.
Jeśli ma sypać śnieg i mrozić to teraz a nie w maju.
Kriss1515 - Krystianie faktycznie mamy zimę czyli przysłowia ludowe czasami się sprawdzają. U nas na podwórku zabawy jak w środku zimy - nie wiadomo gdzie dzieciak a gdzie bałwan ...
gajowa - Ewciu od jakiegoś czasu widzę, że odwiedzamy te same ogrody czyli mamy coś wspólnego.
Znam troszkę Twoje włości na wsi z cichej obserwacji a dlaczego ( może kiedyś powiem ...) i dręczące Cię myśli gdzie lepiej - w mieście czy na wsi . Prędzej czy później wybierzesz wieś bo stworzyłaś wspaniałe miejsce , gdzie można dużo spokojniej żyć. Dziękuję za wizytę, miłe słowa i zapraszam na następne.
perdii - Małgosiu kilka lat temu kupiłam rózne i teraz zbieram nasionka, to wystarczy. Chyba,że planuję wiosenna aranżację z bratkami w roli głównej raz na jakiś czas wtedy kupuję troche nowych nasion.
Dla Ciebie Gosieńko aby każdy dzień był tak kolorowy jak te bratki ...
megi1402 -Gosiu miło mi, że spodobały Ci się te rady na 2013. Zrobiłam z nich pokaz slajdów z podkładem muzycznym i przesłałam znajomym.
Co do stosowania to jesteś lepsza ode mnie - brawo
asiula - Asiu sądzę,że trochę prawdy w nich jest bo one wynikają z wieloletnich obserwacji . Mój mąż mówi,że teraz mniej się sprawdzają bo tam w górze satelity latają i powietrze mieszają stąd często anomalie ...
elakuznicom - Elżbietko taki milutki wpis,że aż cieplutko przy serduszku zrobiło mi się - dziękuję.
Często błądzę w przestrzeni wirtualnej szukając ciekawych tekstów, pięknej poezji i zdarzeń opisujących takie ludzie normalne zachowanie.
Szkoda, że w tym pośpiechu coraz mniej czasu mamy dla siebie i bliskich .
iwona0042 - Iwonko masz rację marzec to w 2/3 miesiąc zimowy czyli to co za oknem to normalka.
e-babcia -Jadziu Twoja radość jest tak wielka,że i mnie się udziela.
tade k - tadziu te przysłowia wszystkie sa do przyjęcia i to ostatnie też kolego.
"Czasami marzec tak się podsadzi, że dwa kożuchy oblec nie zawad".
Od 2 dni pada, wieje, zamiata i mrozi więc trzeba było iść z karmą dla sikorek bo ostatnio mniej jadły więc mniej zostawiliśmy.
Ty wiesz ile j ciuchów na siebie włożyłam ...
bwoj54 - Bogusiu miło mi, dziękuję.
dalszy ciąg za chwilkę bo sporo się nazbierało