Moja działka 3
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 3
Marysiu del. bardzo dziękuję.
Noc miałam koszmarną, bo koty bardzo się bały petard. Kicia z działki, dostała takiego szału, że wskakiwała na parapety, zrzucając kwiatki doniczkowe i tłukła głową w szybę. Nestor trząsł się ze strachy prawie do rana i musiałam go tulić. Petardy na osiedlu dudniły jeszcze długo po północy, a dzisiaj od rana na nowo, ale już znacznie mniej.
Na działkę dzisiaj się nie wybieram, pójdę jutro rano a przy okazji kupię sobie pieczywo i mleko.
Marysiu Masko również bardzo dziękuję za trafione życzenia.
Będę rozglądała się za tomikami wierszy Jana Chmiela, bo wydał ich już trzy. Jak nie uda się kupić, to wypożyczę w bibliotece.
Dzisiaj chcę pokazać Wam kilka zdjęć archiwalnych z mojej działki, ale najpierw muszę je odnaleźć i przygotować.
Noc miałam koszmarną, bo koty bardzo się bały petard. Kicia z działki, dostała takiego szału, że wskakiwała na parapety, zrzucając kwiatki doniczkowe i tłukła głową w szybę. Nestor trząsł się ze strachy prawie do rana i musiałam go tulić. Petardy na osiedlu dudniły jeszcze długo po północy, a dzisiaj od rana na nowo, ale już znacznie mniej.
Na działkę dzisiaj się nie wybieram, pójdę jutro rano a przy okazji kupię sobie pieczywo i mleko.
Marysiu Masko również bardzo dziękuję za trafione życzenia.
Będę rozglądała się za tomikami wierszy Jana Chmiela, bo wydał ich już trzy. Jak nie uda się kupić, to wypożyczę w bibliotece.
Dzisiaj chcę pokazać Wam kilka zdjęć archiwalnych z mojej działki, ale najpierw muszę je odnaleźć i przygotować.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Biedne koty
Nasz pies w domu czuł się bezpiecznie, ale jak na spacerze trafił na petardę, to musieliśmy go potem nieść...

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Eupforbia dulcis, muszę doczytać. Ja w ogóle rzadko zagladam na FO, ale o Tobie muyśle często. Przecież mieszkamy o rzut beretem... Kiedyś będzie trzeba to wykorzystać. Dziś na spacerze przechodziłam obok działek. Jak tam teraz cicho. Ale wrażenie miałam, jakby wiosna była za rogiem.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Aniu sweety koty po południu trochę się uspokoiły, ale teraz wieczorem zaczęły lecieć petardy i znów jest szaleństwo. Kicia gania z szybkością torpedy z kąta w kąt, a Nestor cały czas ładuje mi się na kolana.
Aniu akl62 u mnie na działce nie jest za cicho, bo ptaki rozrabiają. Najgłośniejsze są sikorki, a wczoraj kos uganiał się za samiczką i pokrzykiwał radośnie. Gawrony latają całymi chmarami jakby szykowały się już do odlotu. Od kilku dni jest ciepło i ptaki całkiem straciły orientację. Patrzyłam na 16-dniową prognozę pogody dla Cieszyna i wg.niej jeszcze przez cały tydzień ma być ciepło.
O ile dobrze kojarzę, to Ty chyba mieszkasz w Bielsku, a ja jeżdżę tam od czasu do czasu do lekarki, a poza tym mieszka tam moja szwagierka. A Ty mogłabyś odwiedzić Cieszyn, bo to przecież niedaleko.
A teraz kilka starych zdjęć z działki robionych komórką. Przepraszam za ich jakość i wielkość.

Aniu akl62 u mnie na działce nie jest za cicho, bo ptaki rozrabiają. Najgłośniejsze są sikorki, a wczoraj kos uganiał się za samiczką i pokrzykiwał radośnie. Gawrony latają całymi chmarami jakby szykowały się już do odlotu. Od kilku dni jest ciepło i ptaki całkiem straciły orientację. Patrzyłam na 16-dniową prognozę pogody dla Cieszyna i wg.niej jeszcze przez cały tydzień ma być ciepło.
O ile dobrze kojarzę, to Ty chyba mieszkasz w Bielsku, a ja jeżdżę tam od czasu do czasu do lekarki, a poza tym mieszka tam moja szwagierka. A Ty mogłabyś odwiedzić Cieszyn, bo to przecież niedaleko.
A teraz kilka starych zdjęć z działki robionych komórką. Przepraszam za ich jakość i wielkość.

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeżyki już oswojone. 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu zdrowego i spokojnego Nowego Roczku Ci życzę,oraz samych piękności na działce.Pokazałaś kolczaste piękności,oby się tylko za wcześnie nie obudziły bo u mnie dzisiaj było + 8 st C i jak tak będzie dalej to dokarmianie Cię nie ominie 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Twoje zwierzątka wprawiają mnie zawsze w dobry nastrój.
Współczuję kotkom, że tak się zestresowały, dobrze dla nich, że święta się już skończyły. Wiosna nadal, też wybieram się najpierw do biblioteki , a później na działkę. No to do miłego. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Ojej, super zwierzyniec. A jeże są genialne. Kiedyś się wybiorę, bo Cieszyn uwielbiam.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witaj Lidziu, ciesze się że wróciłaś do zdrowia i dajesz rade problemom a tego nam nie brakuje.Wczoraj z Tereską byłyśmy po nawóz gołębi. pojechałyśmy rowerami w deszczu ze śniegiem to była warjacja .Wróciłyśmy szczęśliwe z zakupem prawdziwych jajek po1 zł. szt. beziemy powtarzać te wyjazdy. 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Lidziu .Witaj w Nowym Roku. Dziękuję za życzenia i piekny wiersz.
Cieszę się, ze ze zdrowiem już dobrze.
Oby ten 2013 był jeszcze lepszy.

Cieszę się, ze ze zdrowiem już dobrze.
Oby ten 2013 był jeszcze lepszy.

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Lidziu wszystkiego najlepszego na Nowy Rok, dużo zdrowia, mnóstwo frajdy z działki i zadowolenia z rodziny i nas
. Serdecznie dziękuję za piekny wiersz i pamięć przede wszystkim
A na koniec, ani mi się waż zamykać wątek!!! U Ciebie jest tak naprawdę ogrodowo i na bieżąco wiemy co się u Ciebie dzieje. A dzieje się dzieje, kwitną prymule
, wierzby mają juz spore kotki, skalniaczki zdobią swoimi rozetkami ogród itp itd...

A na koniec, ani mi się waż zamykać wątek!!! U Ciebie jest tak naprawdę ogrodowo i na bieżąco wiemy co się u Ciebie dzieje. A dzieje się dzieje, kwitną prymule

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Lidziu, czy się tak zaczytałaś, że świata Bożego nie widzisz. Odezwij się. Całuski

Maria motyczką dziabnięta
- ewamon
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Lideczko, dziękuję za piękny wiersz Noworoczny
Życzę wszystkiego dobrego w tyn 2013 Roku.Dużo zdrówka,pociechy z najbliższych.
Dużo zielonego!!!

Życzę wszystkiego dobrego w tyn 2013 Roku.Dużo zdrówka,pociechy z najbliższych.
Dużo zielonego!!!
-
Pewnie, że powinyśmy się spotkać
A co to za ptaszek na ramieniu ?

A co to za ptaszek na ramieniu ?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jej nie widziałam tego ptaszka na ramieniu Lidziu Ty jak św. Franciszek ! niesamowite!