Ogród zwkwiat cz. 3
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz. 3
lora, Misia u nas od rana do 11,oo było piękne słońce, ale już go nie ma tylko ciemne ciężkie chmury, właśnie przed chwilą kolejny raz przełożyłam o 1 tydzień dostawę róż z Rosarium, nie jestem pewna jak się przyjmą bo później może być nagle upalnie.
Zostałam wyleczona z wiosennego sadzenia tych kwiatów. Bardzo jestem zadowolona z tego, że nie wysiewałam wcześniej nasion kwiatów jednorocznych, co ja bym teraz robiła? Mam 4 pojemniki do pikowania to sobie poradzę.
Trudno taki rok.
Zostałam wyleczona z wiosennego sadzenia tych kwiatów. Bardzo jestem zadowolona z tego, że nie wysiewałam wcześniej nasion kwiatów jednorocznych, co ja bym teraz robiła? Mam 4 pojemniki do pikowania to sobie poradzę.
Trudno taki rok.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu ,czy dużo masz zamówionych róż ?,bo ja mam jedną i chyba wsadzę ją w donicę ,bo też się boję o upały .W donicy posadzona ,będę mogła przenieść w zacienione miejsce w razie gorąca ,a na jesień wsadzę do gruntu . 

- zwkwiat
ewa_rozalka, Ewo mam teraz zamówionych z gołym korzeniem 13 szt., są to w większości róże parkowe i pnące wolałabym od razu sadzić do gruntu, pewnie w razie upałów trzeba będzie je trochę cieniować, ale jak będzie lato takie jak teraz wiosna to nie powinno być kłopotów z przyjęciem się.
- ewa_rozalka
- 1000p
Zosiu nowo posadzone róże bardzo nie lubią upałów ,ale Ty faktycznie nie masz wyjścia .
T

T
- zwkwiat
Trudno, chciałam dobrze a wyszło jak zawsze
, resztę zamówionych róż mam w donicach i dostanę je w maju, czerwcu.
, mogłam zamówić tylko doniczkowe, no cóż 

- ewa_rozalka
- 1000p
Nikt nie przewidział ,że będziemy mieć taką kochającą zimę 

- romix
- Od: 22 paź 2010, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też zrobiliśmy zajączka śniegowego, ale Wasz, to olbrzym.
Taki zającozilla
.

Taki zającozilla

Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Też czekam na dostawę róż i nie wiem jak będzie ,ale jestem dobrej myśli
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zosiu jestem w takiej samej sytuacji różanej. Dzisiaj ustaliłyśmy z P. od Rosarium , że wyślą koło 10, bo ja nie mam jak posadzić, Ty widzę masz fragmenty bez śniegu, a u mnie wszystko szczelnie śniegiem przykryte. Rok temu sadziłam róże późną wiosną i przyjęły się i mam nadzieję, że będą żyły po tej dziwnej zimie. Inne szkółki tez na razie nie wysyłają roślin, pewnie w kwietniu to już zaczną 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- zwkwiat
ewa_rozalka, Ewo masz rację,
ta zima jest strasznie kochliwa
romix, no tak wyszło, wszyscy chcieli spalić jak najwięcej kalorii, które spożyli w czasie śniadania wielkanocnego
JAKUCH, Jadziu, kochanie, różyczki sadzone Twoją ręką rosną pięknie, nie ma obawy, że coś im się stanie, dopieścisz je odpowiednio.
Maska, Marysiu, podoba mi się podejście R w stosunku do klientów, ale nie będę już wiosną zamawiać, chyba że w doniczkach, wiem że u Was tak dużo śniegu, mam rodzinę i znajomych w Modlnicy i Sławkowie.
Ogólnie zima dla róż nie była zła, ale ten okres przedwiośnia potrafi zrobić więcej szkody niż zima, dlatego ja jeszcze róż nie ruszałam.
Sylwia85,Sylwio mamy jednak mniej śniegu i przy skalniaku od południowej strony kwitną, ale jak pisałam co kilka dni padający śnieg je przygniata, nie potrafią w pełni rozkwitnąć.

romix, no tak wyszło, wszyscy chcieli spalić jak najwięcej kalorii, które spożyli w czasie śniadania wielkanocnego

JAKUCH, Jadziu, kochanie, różyczki sadzone Twoją ręką rosną pięknie, nie ma obawy, że coś im się stanie, dopieścisz je odpowiednio.

Maska, Marysiu, podoba mi się podejście R w stosunku do klientów, ale nie będę już wiosną zamawiać, chyba że w doniczkach, wiem że u Was tak dużo śniegu, mam rodzinę i znajomych w Modlnicy i Sławkowie.
Ogólnie zima dla róż nie była zła, ale ten okres przedwiośnia potrafi zrobić więcej szkody niż zima, dlatego ja jeszcze róż nie ruszałam.
Sylwia85,Sylwio mamy jednak mniej śniegu i przy skalniaku od południowej strony kwitną, ale jak pisałam co kilka dni padający śnieg je przygniata, nie potrafią w pełni rozkwitnąć.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Zosiu-
czy cokolwiek Ci z ziemi wygląda

U mnie też wszystko przysypane półmetrową warstwą śniegu. Ledwo strząsnęłam ten ciężki śnieg z iglaków. Dotarcie na działkę to masakra. Zosiu pozdrawiam Cię serdecznie. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- zwkwiat
Tosia1, Elu, u nas już śnieg się stopił, nawet na ornym też, ze śniegu to mam tylko zająca ale temperatura amputowała mu połowę uszu.
Gosia123A, Gosiu, kwitną nieśmiało krokusy, zwykle u mnie kwitły na początku marca, takie opóźnienie
julianna, ja na razie ogród prowadzę w domu, zakupy bylin z kapersów w foliaku, dzisiaj pikowałam astry książęce białe i osteospermum też białe, na jutro zostały mi szałwie omączona i werbena patagońska oraz rudbekia.
astry i osteospermum

Rudbekia czerwona i szałwia omączona i dziwny wschód werbeny patagońskiej jakby dwufazowy, część ma już 2 parę liści a pozostałe dopiero wychodzą z ziemi.

Gosia123A, Gosiu, kwitną nieśmiało krokusy, zwykle u mnie kwitły na początku marca, takie opóźnienie

julianna, ja na razie ogród prowadzę w domu, zakupy bylin z kapersów w foliaku, dzisiaj pikowałam astry książęce białe i osteospermum też białe, na jutro zostały mi szałwie omączona i werbena patagońska oraz rudbekia.
astry i osteospermum

Rudbekia czerwona i szałwia omączona i dziwny wschód werbeny patagońskiej jakby dwufazowy, część ma już 2 parę liści a pozostałe dopiero wychodzą z ziemi.