Małgosiu, na każdej jest jeszcze po kilka, ale przez tę pogodę nic, a nic się nie powiększają Olu, dziękuję Za to też lubię Rebutie- szybko kwitną, a kwiaty mimo, że krótkotrwałe, piękne
Zuza, Marta kwiat był, ale zaczem wróciłam to przekwitł Ale jak dobrze pójdzie będzie jeszcze 4-5 Piotrek pąków jeszcze sporo, ale teraz w domu będę rzadko, więc pewnie połowę przegapię czarny niestety nie ma jeszcze odrostów Ja mam jeszcze niby pomarańczową, ale jeszcze nie kwitła, więc pewności nie mam, a białą będę wypatrywać kwitnącą u Ciebie
Jaka szkoda Paulinko,że te piękne kwiaty kaktusów są tak krótkotrwałe ale na szczęście ich urodę można utrwalić na zdjęciach
Masz przepiękną kolekcję kłujących
Pozdrawiam
Paulo, mają się dobrze Niestety teraz uczą cierpliwości, bo baaaardzo wolno rosną
Zresztą zobacz sama( są w doniczkach 5x5)
D. capensis będzie kwitła
Wracając do kujących- przez remont i przeprowadzkę, niestety bardzo wiele kwitnień przegapiłam, albo nie zrobiłam zdjęcia Ale udało mi się zobaczyć kwiat E. subdenudata, który trochę się odwodnił, podczas mojej nieobecności, przez co kwiat trzeba było podtrzymać, bo był klapnięty
Parodia cardenasii
Plus jest taki, że moje kaktusy urlopują się teraz "pod chmurką" i nabierają rumieńców