Florą malowane
- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane
Iza Na pw napiszę Ci gdzie i o której będę. Może akurat w tych godzinach będziesz w pobliżu. Ja byłam w lepszej byłam gdyż kupiłam hibiskus z kwitnącym olbrzymim kwiatem. Niestety kwiatów z pąków nie doczekałam. Mróz zniszczył całą roślinę. Może w przyszłym roku zakwitnie.

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Piękny ten hibcio.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alicjo
to jest chyba hibiscus bylinowy , to powinien w przyszłym sezonie znowu się pokazać.
Pięknie zapowiada się jeszcze kwitnienie Pink Grottendorst
Pozdrowienia dla Ciebie i Eli.

Pięknie zapowiada się jeszcze kwitnienie Pink Grottendorst

Pozdrowienia dla Ciebie i Eli.

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
U mnie róże też jeszcze kwitną - twoja powinna dać rady prognozy są raczej sprzyjające.
Piękne kolorki w ogrodzie, ciekawe jak jest u Twojej mamy - musi być również pięknie .
Piękne kolorki w ogrodzie, ciekawe jak jest u Twojej mamy - musi być również pięknie .
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Kolory, kolory i jeszcze raz kolory - pięknie i uroczo , ciężko oderwać oczy !!!
a_nie, bardzo mi się podoba twój ogród
Masz przecudne hortensje - i nawet Pinky Winky, której nie lubię i która wygląda u nas jak maszkara, u ciebie jest piękna
W jakich warunkach rośnie? Ma dużo słońca w ciągu dnia? Nasze rosły w pełnym słońcu i szybko robiły się bardzo ciemne i brzydkie 
I jeszcze chciałam zapytać o te dwie roślinki rosnące pod i za hortensją. Jedna to funkia (pamiętasz może nazwę odmiany tej o liściach z białym brzegiem..?) a druga to.. trzmielina..? To coś takiego nisko na ziemi po prawej stronie zdjęcia, z tyłu

I jeszcze chciałam zapytać o te dwie roślinki rosnące pod i za hortensją. Jedna to funkia (pamiętasz może nazwę odmiany tej o liściach z białym brzegiem..?) a druga to.. trzmielina..? To coś takiego nisko na ziemi po prawej stronie zdjęcia, z tyłu

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Iza Twoją trawkę
w końcu z pomocą mamy wsadziłam w docelowe miejsce. Mama czarodziejka z darowanej kępy zrobiła 5 sporych sadzonek. Przy okazji odnalazłam Twój znacznik: Carex muskingumensis wplątany w korzenie. Dosadziłam je do mojego trawiastego kącika.

Misia Kolory są piękne tej jesieni. Z płotu opadły już czerwienie winobluszczu, ale piękne tło stanowi ściana pobliskiego lasu.

Aga Tak róże miały czas by pokazać jakie są piękne. U mnie pięknie kwitną Sir Lancelot, NN(może Chicago Peace) i Kronenburg

Krysiu Na to właśnie liczę, ze jako hibiskus bylinowy pokaże na co go stać w przyszłym roku. Teraz cieszę się tymi roślinami, którym przymrozki nie zabrały urody.

Kochat Cieszę się, że Ci się u mnie podoba, choć przyznam, że mój ogród taki bardziej naturalistyczny, co wynika z małej ilości czasu jaki mogę mu poświęcić. Jeśli chodzi o hortensję mam je dopiero 2 rok i rosną z bardziej zacienionej strony domu, gdzie popołudniu jest cień. Były piękne i ładnie się przebarwiały dopóki nie przyszedł przymrozek
. Pod Winky Pinky rzeczywiście są funkie, które dostałam od mamy (elam) i darowany przez Izę (izaziem) przepiękny barwinek zimozielony z wielkimi liśćmi. Barwinek pięknie się rozrósł przez rok. Pewnie już niedługo będę musiała go ograniczać.

Misia Kolory są piękne tej jesieni. Z płotu opadły już czerwienie winobluszczu, ale piękne tło stanowi ściana pobliskiego lasu.

Aga Tak róże miały czas by pokazać jakie są piękne. U mnie pięknie kwitną Sir Lancelot, NN(może Chicago Peace) i Kronenburg

Krysiu Na to właśnie liczę, ze jako hibiskus bylinowy pokaże na co go stać w przyszłym roku. Teraz cieszę się tymi roślinami, którym przymrozki nie zabrały urody.

Kochat Cieszę się, że Ci się u mnie podoba, choć przyznam, że mój ogród taki bardziej naturalistyczny, co wynika z małej ilości czasu jaki mogę mu poświęcić. Jeśli chodzi o hortensję mam je dopiero 2 rok i rosną z bardziej zacienionej strony domu, gdzie popołudniu jest cień. Były piękne i ładnie się przebarwiały dopóki nie przyszedł przymrozek

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Znalazła się zguba
Ależ u ciebie wysprzątane
, to teraz wiem, czym spowodowane to długie milczenie
Jesienne fotki robią wrażenie. Ogród przedłużony o las
. Cudnie.
Pozdrawiam serdecznie cała rodzinkę

Ależ u ciebie wysprzątane

Jesienne fotki robią wrażenie. Ogród przedłużony o las

Pozdrawiam serdecznie cała rodzinkę

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Alicjo, moje najwyższe uznanie
.
Widoczki ogrodu wspaniałe. No i ten zapożyczony jesienny krajobraz
.
Jakoś mi się zdawało, że za płotem rosną tylko iglaste...
Zazdroszczę też miejsca na prawdziwą trawiastą rabatę.
Jagoda

Widoczki ogrodu wspaniałe. No i ten zapożyczony jesienny krajobraz

Jakoś mi się zdawało, że za płotem rosną tylko iglaste...
Zazdroszczę też miejsca na prawdziwą trawiastą rabatę.

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Alicjo to zdjęcie z zimowitami - przepiękne....a_nie pisze:![]()
Czy u Ciebie też była burza? U mnie grzmi od 7-mej rano

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Alu ta leśna ściana to marzenie....coś przepięknego....ależ masz widoki za oknami
W ogrodzie równie pięknie.... mnóstwo wspaniałych, przebarwionych krzewów, kolorowo i wspaniale. Spacer po Twoim ogrodzie to wielka przyjemność

W ogrodzie równie pięknie.... mnóstwo wspaniałych, przebarwionych krzewów, kolorowo i wspaniale. Spacer po Twoim ogrodzie to wielka przyjemność

Alu
leje, mam więc czas, by pospacerować po znajomych ogrodach. Twój jesienny ogród wspaniale dokumentuje tytuł Twojego wątku "Florą malowany". W innych porach roku jest również piękny, ale jesienią pokazuje co potrafi. Dary od Ciebie i Izy zawiozłam na działkę i znalazłam miejsce, gdzie je posadzę. Stoją na razie w doniczkach, jutro może uda mi się je wsadzić.
leje, mam więc czas, by pospacerować po znajomych ogrodach. Twój jesienny ogród wspaniale dokumentuje tytuł Twojego wątku "Florą malowany". W innych porach roku jest również piękny, ale jesienią pokazuje co potrafi. Dary od Ciebie i Izy zawiozłam na działkę i znalazłam miejsce, gdzie je posadzę. Stoją na razie w doniczkach, jutro może uda mi się je wsadzić.
Pozdrawiam Ela
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Długo oczekiwane przez mnie zdjęcia
Alicja w Krainie czarów z pejzażem jesiennym
pięknie ,
kawka z tarasu i takie widoki - zazdroszczę

Alicja w Krainie czarów z pejzażem jesiennym

kawka z tarasu i takie widoki - zazdroszczę

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Podziwiam piękno Twojego ogrodu iiiiiiii nic już dzisiaj nie napiszę - bo po co !!!!!!!!!!
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Alicjo, piękne jesienne widoki...zwłaszcza cudne kwiaty miskantów
Ziemowity cudne, dziękuję za uroczą dedykację
Ech...chciałabym dużą rabatę trawiastą, ale areału mi brakło
Pozdrawiam serdecznie

Ech...chciałabym dużą rabatę trawiastą, ale areału mi brakło

Pozdrawiam serdecznie