Mój skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój skromny ogródek

Post »

Chłopie kiedy Ty to wszystko ogarniasz - przy maluszkach trzeba pochodzić aby z tego doczekać się roślin więc czasu wymagają a i miejsca po pikowaniu w pojedyncze pojemniki.
Podziwiam Cię i gratuluję.
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

perdii Nie ma sprawy. ;:168

sweety Dziś też tak pięknie. ;:3 Nawet wiatru nie ma, a to coś powoli się topi.

Pacynka Niestety , ogródek babci został zniszczony. Ja zaczynam od początku (zaczynałem od zera) a ogródek za domem. Jak wyglądał ogródek dawniej masz na str. 23 i 26 mojego wątku. :wink: Pół na pół bo raczej nie uda mi się tego dokładnie odwzorować. Chociaż bardzo bym chciał. Liliowce są bardzo stare. Rosną w cieniu ale najwyraźniej im to pasuje. Taki klimat najbardziej lubię. ;:173 Tak się u nas przyjęło , taki regionalizm. :;230 Satysfakcji mam wiele , uwielbiam robić to co robię a i z malinek i aronii grosz wpadnie. :wink: Wielkie choiny/tuje to jest granica mojej działki reszta już sąsiada. A to czemu? No w sumie może by i było fajnie ale pomysł raczej nie do zrealizowania. :|

christinkrysia Jakoś daję radę. :wink: Już niedługo zacznie się pikowanie. ;:173 Trzeba miejsca będzie więcej poszukać. Dziękuję bardzo. :)

Czy można już pikować sałatę?
Obrazek
Lawenda bez stratyfikacji
Obrazek
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Krystianie wybiegła Ci sałata pikuj
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Sałatę siałam głęboko do pojemników po 2 ziarenka i na południowe okno i miałam listki :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krystianie sałatę wysiewałam kilkakrotnie, zawsze miałam wybiegniętą, wolę kupować gotowe sadzonki. Ty swoją głęboko przepikuj.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Grztuluję lawendy...ja jak tak siałam to nie powschodziła...muszę jednak schłodzić ....ale najpierw muszę kupić nasiona ;:306
Ja z sałatą się jeszcze wstrzymuję ;:108
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Lawenda lubi żarciki ;:306 ;:306
Pikuj sałate,ale najlepiej kupuj sadzonki,bo kiepsko to wychodzi ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Krystianie!
witam serdecznie z zasypanej Ziemi Lubuskiej...sypie i sypie ...i końca nie widać... ;:222
...mnie opuściła już dobra energia, szał planów, zakupów, wysiewu..patrzę na ogród / z każdej strony mam okna na jego widok/ ...i ogarnia mnie "telepka" ;:222 To ta aura spowodowała,że bardziej racjonalnie zaczęłam planować a nie pod wpływem emocji i zauroczenia :;230
Całą noc padało ...i bez przerwy pada dalej.../ wielkie,geste płaty/. Lawenda u mnie nie wzeszła wcale...za to lobelia...niesamowicie...
Pozdrawiam... ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Krisie, czemu pomysł nie do zrealizowania? Chodziło mi o te okazy, które pokazujesz już na 1 i 2 str wątku, przy warzywniku i na fotce z mieczykami. To są małe okazy (chyba, że to było dawno i już są olbrzymie). Za siatką są wysokie drzewa/krzewy, więc szkoda tracić miejsce na dodatkowe granice z drzew. Tak mi sie wydaje. Zawsze można je gdzieś sprzedać jak coś :wink:
Chyba nie masz drobiu u siebie? Bo tam także robisz takie granice rabatek z plastikowych siatek, rymowań. Trochę mi tu wyją w tym sielskim ogródku. Więc jeśli nie ma takiej potrzeby, to lepiej zrezygnować. Tak mi się tylko nasuwa, mam nadzieję, ze nie masz nic przeciwko ? ;>
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak tam rosną sieweczki ?
Już coś pikowałeś ?
Grażyna.
kogro-linki
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Kriss, uda Ci się odwzorowanie dawnego ogródka. ;:333

U Ciebie też sypie?
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

perdii Zrobione. :)

Rewi Ja pierwszy raz ją sieję , zobaczymy jakie będą efekty. Wynosiłaś do ogrodu czy w domu trzymałaś?

korzo_m Ja również kupuję sadzonki, ale teraz pod wpływem sił wyższej (czyt. mamy) spróbowałem. :wink:

katharos Lawenda to dla mnie nowość , może jakiś zielnik się założy? ;:173 W każdym razie będzie kiedyś do suszenia.

e-babcia Na to wygląda. ;:306 Zawsze kupowałem ale ostatnio mama wraca z zakupów, przynosi nasiona i mówi żebym posiał więc spróbowałem. W tamtym roku miałem ładną sałatę z sadzonek, tylko smak nie bardzo.

bwoj54 Nie strasz... Mam nadzieję , że mnie ominie. Choć z rana nieźle sypało. Ja już powoli przestaje wierzyć w przyjście wiosny. ;:222 To będziesz się cieszyć pięknymi kwiatami a my foteczkami. :D

Pacynka A to zmienia postać rzeczy. :wink: Teraz trochę urosły , dostają mi może do pasa. Za siatką są leszczyny , też robią fajny wiesjki klimat na tle starych budynków. Też o tym myślałem no ale... (rodzice) :;230 Na szczęście nie mam. Spokojnie , ja też ich nie lubię. One są tylko na zimę bo mój piesek... Na wiosnę (jeśli przyjdzie) wszystko odkrywam, bo nie za pięknie to wygląda. Będę raczej myślał o drewnianym, sklepowym płotku , jakimś niskim. Oczywiście , że nie mam nic przeciwko, wszelkie rady mile widziane. :wink:

kogra Rosną ładnie , wszystko rośnie w oczach. Tylko ;:3 brak. Teraz pikowałem tylko sałatę. Zeszło praktycznie wszystko wraz z nie przemrożoną lawendą . ;:173 A jak Twoje ?

cccc1969 Dzięki. :D ;:304 Nie strasz... Na razie nie, sypało z rana i mi wystarczy!

Popikowałem sałatę.
Obrazek

Jak zobaczyłem ile to miejsca zajmuje to aż się przeraziłem. ;:202 Gdzie ja pomieszczę resztę..?

Mam dobrą wiadomość - chyba udało mi się uratować moją dalię kaktusową (fioletowa). :tan
Z tych nowych jedna wypuściła długi pęd więc ją i tą starą wsadziłem do doniczek. Tylko tu jest pytanie , gdzie je trzymać ?
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Jasny parapet, jak wyrośnie za wysoka to ciach, sadzonka zielona z wierzchołka do doniczki. Muszą być cały czas w jasnym miejscu. :!:
Dlatego sałaty nie siałem... Nie pomieszczę, a na dodatek nie mogę wystawić na zewnątrz. ;:131
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moje czekają na pikowanie ale dopiero po 20 marca.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Trzymałam w domu ;:108 Ale trochę tego masz u mnie ledwie 2 opakowania po jogurtach :;230

Widziałam Cię w szkole coś taki speszony byłeś ;:204 Od razu Cię poznałam nawet Ci pomachałam :uszy
P.S Jak się nowe LO podoba? :;230
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”