Moje ogródkowe zmagania cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2

Post »

Maju dziękuję, mam nadzieję, że ładnie będą zimowały
Kasiu powiedziano mi, że zimują, chociaż jak będą ogromne mrozy bez śniegu, to pewnie kaputną ;:222 Byłoby szkoda, bo je polubiłam
Aga zapał mam cały czas, ale czasu ZERO, jak wracam, to już ciemno ;:202
Justyś świetny pomysł, chyba wypróbuję ;:168
Sweety co doświadczenie, to doświadczenie :uszy prawda :?:
Aniu DS czy łatwiejsze? Nie wiem, różnie mówią. Masz u siebie wrzośce? ;:224
Franiu uszy mi urwiesz, normalnie gonię już własny ogonek ;:223 Miało być więcej czasu, a tu guzik ;:222

Ostatnio mocno opuściłam się w oglądaniu wątków, bo tak jak napisałam Frani gonię już własny ogonek, kręcę sie w kółko i mam wrażenie, że nic mi nie wychodzi. Buczek przyjechał i cudnie się pręży na rabacie, cebule częściowo wsadzone, ale końca nie widać. Już na szczęście mam wsadzarkę do cebulek, troche to ułatwia robotę. W następnym tygodniu mają przyjść róże z Floribundy, a na wsadzenie czekają trawki ;:199
W nocy przyśniła mi się metalowa stara balia, a w niej kwiaty...Zobaczcie co kupiłam na all..tylko na kwiatki muszę zaczekać do wiosny ;:224 ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak się zastanawiałam od jakiegoś czasu gdzieś zaginęła w akcji :wink:
Balije pomysłowe a będziesz im robiła dziury w dnie czy wstawiała kwiaty w donicach?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba zrobię dziury, bo jak wstawiam donice, to zazwyczaj jakiś grzyb mi się wkrada w dolne partie. Zastanawiam się czy ich kaskadowo nie ustawić, lekko pod skosem jedna na drugiej i w odkryte miejsca kwiatki włożyć. Jeszcze sporo czasu na rozmyślania. No i na żywca jak zobaczę, pomacam, poukładam, to pewnie będę wiedziała
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Magda, za Tobą ciężko nadążyć, tyle dzieje się u Ciebie w ogrodzie :heja Co prawda znikasz co jakiś czas...ale po powrocie...ojjj normalnie szał ;:138 Jeszcze róże...trawki... cebulki... szalejesz kobieto i to od samej wiosny :tan Pomysł z tymi metalowymi baliami super ;:215 Taka kaskada wyglądała by całkiem ciekawie. Jednak ustawiając jedna przy drugiej, miałabyś więcej miejsca na kwiatki ;:173
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś, mnie co chwila coś po głowie łazi, lubię zmiany otoczenia, więc do wiosny jeszcze ze 100 razy mi się zmieni. Najgorsze jest to, że narobię sobie planów, pomysły się produkują jeden po drugim, a realizacja leży w kącie, bo czasu brak. Na wiosnę czekają nas zmiany tarasowe, więc się zobaczy. Meble trzeba wymienić, markizę zamówić i dopiero padnie decyzja co do balii.
Ogródek jak już podkreślałam będę obserwować tylko, zero zmian za rok ;:224, no może jedna jedyna-NAWODNIENIE :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

hej, dużo się u Ciebie dzieje, jak zawsze chyba - a pokażesz buczka?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lulka, a jakieś aktualne foty ogródka pokażesz? :lol:
Co planujesz zmienić w ogrodzie na wiosnę? :D Podobnie jak Ty, ja też chcę przystopować z rewolucjami w kolejnym sezonie ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madzia, świetny zakup ;:333 Ja już widzę w nich tulipany i żonkile ;:170
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Madziu balie są extra ;:215 Widoczki wiosną bezcenne ;:224
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Balie świetne ;:63 też widzę w nich wiosenne cebulowe :heja
A jak tam obecnie widoczki w ogrodzie ?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Madzi, ja ostatnio też zagoniona niesamowicie :?
Mini balie super, zobaczymy wiosną dopiero jak je zagospodarujesz czy już sadzisz w nich wrzosy?

Zaczynasz jak Kasiek, realizujesz senne marzenia :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lulka, super te balie. Ja też lubie takie gadżety, mam jedną biała emaliowaną, ale szkoda mi było ją wiercić :wink:
Posadzę w niej doniczki z kwitnącymi cebulowymi i obłożę mchem żeby nie wysychało :) Mamy całą zimę na planowanie wiosennych kompozycji ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maliolko przez to, że zawsze się coś dzieje, to mam bajzel wpisany w krajobraz ogródkowy ;:219, ale to już ostatni sezon, potem RELAX Buczka pokażę w poniedziałek
Kasiu fotki zrobię w weekend, bo teraz jedyne co mogę pokazać, to bałagan :oops: Na wiosnę planujemy zadaszyć taras i tu jest dylemat, czy zrobić samą markizę na zamówienie żeby całość zacienić, czy zrobić werandę z daszkiem, czy walnąć coś pośredniego tzn pergolę tarasową ;:209 :?: Jak myślisz? Stałe zadaszenie raczej średnio do nas przemawia ze względu na słonko
Iwonko fajnie, że się podoba, myślę nad trawkami w jednej balii, w drugiej sezonowe cebulowce-potem jednoroczne, a w 3 bratki. Myślę, że postawię na biel, ponieważ moja Młoda ma w tym roku Komunię, a imprezkę robię w domku
Madziu wyśniłam 1 balię, a trafiły się 3 :heja W niedzielę jadę jeszcze na giełdę staroci ;:224
Aguś jeszcze troszkę kwitnących jest, ale obraz generalnie powoli zaczyna nędznieć. W dodatku w tym roku właściciel sadu zebrał wszystkie jabłka, więc już nie będzie zimowej dekoracji na drzewkach, w zeszłym roku było cudnie ;:167
Jolu już w donicach nic nie sadzę, muszę w końcu zamknąć temat rabatek. Dzisiaj ma dojechać paczka z różyczkami
1) Bordure Nacree
2) Sweet Dream
3) Sweet Memories
4) Pastella
poza tym muszę posadzić trawki i cebule i ostatniego powojnika Mazury.
Faktycznie, że Kasia też ma sny wizjonerskie :;230. Ja to mówię, że mam wizję :;230
Kasiu jeszcze raz :D. Też myślałam o bieleniu, ale w związku z tym, że dokupiłam wiszące małe wiadereczka/kanki emaliowane, a do tego taki sam napis GARDEN, to zostawię je w spokoju ;:172 Chyba dokupię jeszcze wiadra ocynkowane i za rok będę miała wystawkę tarasową wiklinowo-srebrzystą :;230

Napis jest taki i wisi między...
Obrazek

..takimi uchwytami..
Obrazek

..a na nich wiszą takie kanko/wiaderka
Obrazek
na razie fotki z velvethouse, po weekendzie zaprezentuję jak to wygląda u mnie ;:170
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Widzę, że z zadaszeniem tarasu masz te same dylematy co ja :) Markiza mi się niespecjalnie podoba. Nie chce sobie zresza psuć elewacji. Bo taras oczywiście jest od południa, a wjazd także od południa. Zatem jest przed domem. A weranda - boję sie, że 'weźmie' część światła i zaciemni mi salon. Pewnie zatem stanie na pergoli, by w zimą i późną jesienią miała prześwity i nie obyło się to ze szkodą z nasłonecznieniem domu! A w lecie - zarośnieta będzie dawać trochę cienia! Słowem efekt zostanie osiagnięty, a do tego roślinnie...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Uwielbiam takie cacuszka... Madziu, koniecznie pokaż jak je wkomponujesz u siebie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”