Ogródek pstrokaty - część II
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek pstrokaty - część II
Ale kwiatowo u cb tak wiosennie cheche 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Czy Twoja niechęć do wspomnień objawi się zdjęciami rzeczywistości?
Ciekawa jestem, co u Ciebie już się zaczyna. U mnie na razie mróz
Właściwie przymrozek-żeby nie przesadzić.

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Wspomnienia ...cudowne ...

Z wielką nicierpliwością czekam na pierwsze zwiastuny wiosny. Wczoraj nad moim ogrodem...krążył ...bociek.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Janku piwonia piekna
i nawet ladniejsza od paeonia tenuifolia.

- bwoj54

Czekam na fotki z pierwszych oznak wiosny...Pozdrawiam !

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Witam odwiedzających pstrokatego
.
Pora obudzić się z zimowego leża ?.W poszukiwaniu wiosny udałem się na kilka dni w południowo-wschodnie rejony kraju.Tam
przynajmniej słońce świeci.Powoli coś też z ziemi wyłazi a w pstrokatym zima w najlepsze.Pochmurno,śnieg na większości
działki a dzisiaj deszcz pada.Wawrzynki łypią pojedynczymi kwiatkami i zdecydowane nie są.Wiosna czy nie ?.Oczar nawet nie
myśli otwierać pąków.Tylko jedną odważną znalazłem.W śniegu zakwitnie a ja jeszcze chyba trochę zdrzemnę się.

Pora obudzić się z zimowego leża ?.W poszukiwaniu wiosny udałem się na kilka dni w południowo-wschodnie rejony kraju.Tam
przynajmniej słońce świeci.Powoli coś też z ziemi wyłazi a w pstrokatym zima w najlepsze.Pochmurno,śnieg na większości
działki a dzisiaj deszcz pada.Wawrzynki łypią pojedynczymi kwiatkami i zdecydowane nie są.Wiosna czy nie ?.Oczar nawet nie
myśli otwierać pąków.Tylko jedną odważną znalazłem.W śniegu zakwitnie a ja jeszcze chyba trochę zdrzemnę się.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Janku, to było wczoraj, ale po słonecznym dniu śniegu już nie ma. Jedź dzisiaj szukać wiosny. 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
JankuIga ma rację u mnie śnieg prawie zniknął i pojawiły się przebiśniegi i ranniki, za to chyba zima straciłam miłka amurskiego .
to na Twoim zdjęciu z pakami to jakaś skalnica ? cudna.
to na Twoim zdjęciu z pakami to jakaś skalnica ? cudna.
- bwoj54
Janku!
...witam serdecznie w niedzielne przedpołudnie.
Ty juz nie udawaj się na drzemkę...tylko budź się na dobre...bo wiosna tuz...tuż...
Skalnica urocza !
Życzę miłej niedzieli.
...witam serdecznie w niedzielne przedpołudnie.
Ty juz nie udawaj się na drzemkę...tylko budź się na dobre...bo wiosna tuz...tuż...

Skalnica urocza !
Życzę miłej niedzieli.

- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
Twój wawrzynek łypie okiem spośród zielonych listków,moje coś przybrązowiały,trochę mnie to niepokoi 

Pozdrawiam-Iwona
- magry
Zmieniłem zdanie bo to nie pora już na drzemki. Ciepło ma być.Chociaż kogo tu słuchać.Patrzę na "meteoprog." a tu jednego
dnia stoi +19 a nastepnego -1.Porządną robotę zaczynam od wtorku.Dzisiaj zrobiłem przegląd.Nie będzie przebiśniegów i
ranników.Starsze wymarzły a posadzone jesienią są za małe.Przezimowały ładnie ciemierniki,ciapata przylaszczka ale
najładniej będą kwitły skalnice.Namyślił się oczar i wprawdzie niemrawo zaczyna ale za kilka dni będzie obsypany kwiatami.
Nie widać miłków amurskich o które niepokoi się też Genia. Po niedzieli przyjedzie natomiast pierwsza paczka a w niej
śnieżyca wiosenna,nieskora jakoś u mnie do zamieszkania na stałe.I to tyle na otwarcie sezonu.

dnia stoi +19 a nastepnego -1.Porządną robotę zaczynam od wtorku.Dzisiaj zrobiłem przegląd.Nie będzie przebiśniegów i
ranników.Starsze wymarzły a posadzone jesienią są za małe.Przezimowały ładnie ciemierniki,ciapata przylaszczka ale
najładniej będą kwitły skalnice.Namyślił się oczar i wprawdzie niemrawo zaczyna ale za kilka dni będzie obsypany kwiatami.
Nie widać miłków amurskich o które niepokoi się też Genia. Po niedzieli przyjedzie natomiast pierwsza paczka a w niej
śnieżyca wiosenna,nieskora jakoś u mnie do zamieszkania na stałe.I to tyle na otwarcie sezonu.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- magry
trillum30a- Iwonko,wawrzynek wilcze łyko nie powinien mieć teraz zielonych liści.One pojawiają się pod koniec kwitnienia.
Kilka lat temu miałem ponad 20 egz.tego wawrzynka.Dzisiaj może jest 5 szt.Pozostałe zniszczył grzyb.Nie pomogły żadne
opryski.Bardzo ładnie natomiast rośnie wawrzynek główkowy.Jego nie imają się żadne choroby.Tfu,tfu,tfu...Oby, bo ma ładniejszy
pokrój od opisywanego wcześniej.
Kilka lat temu miałem ponad 20 egz.tego wawrzynka.Dzisiaj może jest 5 szt.Pozostałe zniszczył grzyb.Nie pomogły żadne
opryski.Bardzo ładnie natomiast rośnie wawrzynek główkowy.Jego nie imają się żadne choroby.Tfu,tfu,tfu...Oby, bo ma ładniejszy
pokrój od opisywanego wcześniej.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Janku ciemierniki w tym roku ladnie przezimowaly i jak taka pogoda juz zostanie to powinny pieknie wykwitnac
Co to za przylaszczka ciapata

Co to za przylaszczka ciapata

- magry
Izabella- napisałem ciapata ponieważ tak umiejętnie oznaczyłem.Pewnie to jest "Mottled Leaf" ,niebieska.Pewności
nie mam bo jeszcze miałem białą i też japońską "Tamamushi".One wszystkie mają pstre liście czyli ciapate.Miesiąc pewnie trzeba
czekać na kwiaty to wtedy okaże się.
nie mam bo jeszcze miałem białą i też japońską "Tamamushi".One wszystkie mają pstre liście czyli ciapate.Miesiąc pewnie trzeba
czekać na kwiaty to wtedy okaże się.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
WITAM JANKU.Z chęcią tu zaglądam od dłuższego czasu i po prostu wzdycham , mam kilka małych odchyłów ogrodniczych typu liliowce i skalniaki ,a widząc zbiory roślinek u ciebie JANKU nie da się nie wzdychać . Od lat bezskutecznie szukam w sprzedaży , skalnic między innymi IRVINGA I BEZSKUTECZNIE.Jeśli to nie tajemnica proszę na pw. o jakieś namiary na sprzedawców tych rarytasków skalniakowych będę bardzo wdzięczna . Jestem tu nowa , wątku na razie nie zakładam bo ciągle mi się wydaje że mam zbyt mało by móc się czymś pochwalić ,ale lubię szukać tu inspiracji i po części się uczyć .Pozdrawiam JUSTYŚ
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;