A z milszych rzeczy - śliczne nowości!! Niech się ładnie przyjmą. No i trzymam kciuki za małe, wymacane fiołki
Moje kwiaty doniczkowe
Re: Moje kwiaty doniczkowe
Życzę powodzenia z przędziorkami. Na pewno się uda. Ale rzeczywiście chyba najlepsza będzie jakaś chemia sklepowa a nie domowe sposoby. Ja miałam stracha w oczach jak ziemiórki mi się zalęgły ale pozbyłam się ich szybciutko. Ja kupiłam substral na wełnowce, mszyce, larwy - bo właśnie najbardziej się tych larw bałam i pomogło.
A z milszych rzeczy - śliczne nowości!! Niech się ładnie przyjmą. No i trzymam kciuki za małe, wymacane fiołki
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś trzymam kciuki za Twoją walkę z przędziorkami
Nie daj się, walcz ostro
Gratuluje korzonków na skrętniczku i fiołeczkach
Gratuluje korzonków na skrętniczku i fiołeczkach
- Monik27
- 500p

- Od: 23 sty 2012, o 08:55
Wiktoria_W ja kiedyś już z nimi walczyłam na bieluniach i nie dałam rady
a one teraz dom atakuja ale o nie nie dam się juz wszystkie kąpiel i dokladne sprawdzanie co do jednego listka przeszły jeszcze wyczytałam na forum o preparacie co czarodziej polecał tylko nie wim kaj ja to kupię
Modivhaszma ja też uwielbiam obserwować kwiatuchy ale z cierpliwością u mnie na bakier
Anankee mam nadzieję że sobie z nimi poradzę bo będę musiała inaczej je tolerować bo kwiatuchów nie wyrzucę
Niunia będę walczyć na pewno bo mendy już czychały na mojego benjaminka a ja sentymentalna jestem a mam go od malutkiej gałązki i nie oddam robalą

Modivhaszma ja też uwielbiam obserwować kwiatuchy ale z cierpliwością u mnie na bakier
Anankee mam nadzieję że sobie z nimi poradzę bo będę musiała inaczej je tolerować bo kwiatuchów nie wyrzucę
Niunia będę walczyć na pewno bo mendy już czychały na mojego benjaminka a ja sentymentalna jestem a mam go od malutkiej gałązki i nie oddam robalą
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
No powiem Ci, że życzę żebyś nie musiała ich tolerować. Bo jak ja miałam ziemiórki to one z larw się w małe muszki zamieniają i zaczęła tego cała chmara latać po mieszkaniu. I gdyby nie M to myślałabym, że to muszki owocówki. Tylko M w pewnym momencie mówi, że to raczej nie owocówki, bo mają inne oczyMonik27 pisze:mam nadzieję że sobie z nimi poradzę bo będę musiała inaczej je tolerować bo kwiatuchów nie wyrzucę
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Z przędziorkami mam same złe doświadczenia
Wykończyły mi nie jedną roślinę.
Jedynie w ogrodzie udało mi się uratować świerka, ale praktycznie cały dzień stałam z wężem i lałam na niego wodę
Przędziorki nie znoszą wody. Życzę powodzenia w walce z tymi uparciuchami
Jedynie w ogrodzie udało mi się uratować świerka, ale praktycznie cały dzień stałam z wężem i lałam na niego wodę
Przędziorki nie znoszą wody. Życzę powodzenia w walce z tymi uparciuchami
- Monik27
- 500p

Anankee mój R. jeszcze nie wie o tych potworkach i lepiej żeby nie wiedział bo mi każe powyżucać kwiatuszki
no a twój M. no to ma oczka żeby takie różnice zobaczyć ja bym tam tym robalą się nie przyglądała zanadto
heliofinka no teraz to ja już się boję
że sobię z nimi nie dam rady i co ja zrobię moje kwiatuszki

heliofinka no teraz to ja już się boję
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Monia trzymamy kciuki, na pewno pokonasz te wredne cholery 
- Monik27
- 500p

ja u ciebie piszę a ty u mnie łądnie
no mam nadzieję bo jak sobie tak poczytałam o nich to aż strach się bać 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Moniko nie ma co się bać, tylko działać
Jeżeli to wczesne stadium, to na pewno dasz radę
Gorzej, jak już roślina została porażona "od stóp do głów".
Wtedy...na dwoje babka wróżyła
Jeżeli to wczesne stadium, to na pewno dasz radę
Wtedy...na dwoje babka wróżyła
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
musisz być dobrej myśli
miałaś do sklepu pędzić dziś i co? kupiłaś coś na gadziny?
no tutaj to koleżanka mnie powaliła
kiedy on zdążył się im przyjrzeć to nie wiem
ale dało mi to do myślenia... bo i u mnie pojedyncze egzemplarze czasem latają sobie i myślimy, że to owocówki, a tak to teraz powiem dla M, aby nałożył swoje perfekcyjnie dobrane okulary (perfekcyjnie, bo był na badaniach okresowych i okulistka powiedziała mu, że ma zbyt dobrze dopasowane do wzroku hahaha) i niech no znajdzie 7 różnic
miałaś do sklepu pędzić dziś i co? kupiłaś coś na gadziny?
Anankee pisze:Tylko M w pewnym momencie mówi, że to raczej nie owocówki, bo mają inne oczy
no tutaj to koleżanka mnie powaliła
ale dało mi to do myślenia... bo i u mnie pojedyncze egzemplarze czasem latają sobie i myślimy, że to owocówki, a tak to teraz powiem dla M, aby nałożył swoje perfekcyjnie dobrane okulary (perfekcyjnie, bo był na badaniach okresowych i okulistka powiedziała mu, że ma zbyt dobrze dopasowane do wzroku hahaha) i niech no znajdzie 7 różnic
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Monik27
- 500p

heliofinka jak ja mam się nie bać takie kochane kwiatuchy no ale może sobie poradzę
Mniodkowa no miałam kochana jechac kupić coś na te gady ale do pracy musiałam przyjechać niestety ale moja mam obiecała coś kupić i teściowej podrzucić przy okazji
to od razu będzie atak na te gady
Mniodkowa no miałam kochana jechac kupić coś na te gady ale do pracy musiałam przyjechać niestety ale moja mam obiecała coś kupić i teściowej podrzucić przy okazji
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No, no, jak ktoś odróżnia owocówkę od ziemiórki i to po oczach, to naprawdę szacun. 
- Monik27
- 500p

Oksi dzięki spróbuje i tego mama coś kupiła ale jeszcze nie wiem co jak nie pomoże to spróbuje twojego

-
Adam12222
- 1000p

- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Moniu kwiatuchny osadzone???
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;