Ogród Azy. cz3
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Azy. cz3
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Olgo piękna ta szachownica Perska , miałam kilka ale mi wymarzły .
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olgo witam w Twoim wątku
Zazdroszczę,po prostu Ci zazdroszczę.Miejsca,widoków,piesków i tej szachownicy na ostatnich zdjęciach.U mnie niestety w tym roku nie zakwitła.Posadziłem w roku ubiegłym,ale chyba cebule były za młode na kwitnienie juz w tym roku.Jak tylko znajdę czas wagoszczę u Ciebie na dłużej...Już widzę ,że będę pod dużym wrażeniem.

- Aza
Witaj jacku w moim ogrodzie. Rozkwitła pierwsza korona z tych co rosną w moim ogrodzie od kilku lat.

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Aza
Ja posadziłam pierwsze cesarskie korony z powodów sentymentalnych, pamiętam, że moja Babcia twierdziła,że jest to najpiękniejszy kwiat na świecie. Raczej byłam zdziwiona kiedy korony zakwitły, ta która już kwitnie jest właśnie z tego sadzenia i kwitnie 4 raz, lepiej się miewają gdy je pozostawiam w ziemi.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
Olgo Twoje korony cesarskie dogniły moje, mimo że u mnie wcześniej przyszła wiosna
- Aza
Geniu to tylko jedna stara korona już kwitnie, następne i szachownice perskie jeszcze nie w pełni rozkwitłe.
Dziś wreszcie pada, burza, lecz nie nazbyt gwałtowna, wreszcie wszystko podleje i wczoraj sianą rzodkiewkę, koper i pietruszkę .
Dziś wreszcie pada, burza, lecz nie nazbyt gwałtowna, wreszcie wszystko podleje i wczoraj sianą rzodkiewkę, koper i pietruszkę .
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
Olgo a u nas dzień ponuro , ale nie pada, może jutro , też jest bardzo sucho , dziś kopałam roślinki do ogrodu syna i synowej ,łatwo nie było .
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Olgo, piękne korony cesarsie. Ładny kolor kwiatków jak mam tylko jedną i to żółta.
Jak sie nie mylę to na ostatnim zdjęciu widze miętę już czuje jej zapach.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Jak sie nie mylę to na ostatnim zdjęciu widze miętę już czuje jej zapach.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Witaj Olgo!
Pierwszy raz zajrzałam do Twojego i cieszę się ,że tu trafiłam. Piękny ogród!!! Zakopańskie ogrody mają taki specyficzny swojski klimat. Niejeden spacer odbyłam po bocznych uliczkach Zakopanego podziwiając te ogrody.
Od osiemnastu lat spedzam w Twoich stronach wakacje i wydeptałam już niejedną ścieżkę w lasach na Kojsówce w poszukiwaniu prawdziwków. W ubiegłym roku tak mi brakowało dłubania w ziemi,że zabrałam za ogródek mojej gaździnki. Oczywiście posadziłam liliowce botaniczne i posiałam orliki. Przytargałm kamienie z nad Dunajca i otoczyłam nimi iglaki przy płocie. W tym roku planuję dalszy ciąg. Może się uda.Nadal nie wiem co to za pnącze, które górale nazywają "owijokiem".
Piękne zdjęcia Tatr i roślin!
Pozdrawiam gorąco.Będę tu częstym gościem.
Pierwszy raz zajrzałam do Twojego i cieszę się ,że tu trafiłam. Piękny ogród!!! Zakopańskie ogrody mają taki specyficzny swojski klimat. Niejeden spacer odbyłam po bocznych uliczkach Zakopanego podziwiając te ogrody.
Od osiemnastu lat spedzam w Twoich stronach wakacje i wydeptałam już niejedną ścieżkę w lasach na Kojsówce w poszukiwaniu prawdziwków. W ubiegłym roku tak mi brakowało dłubania w ziemi,że zabrałam za ogródek mojej gaździnki. Oczywiście posadziłam liliowce botaniczne i posiałam orliki. Przytargałm kamienie z nad Dunajca i otoczyłam nimi iglaki przy płocie. W tym roku planuję dalszy ciąg. Może się uda.Nadal nie wiem co to za pnącze, które górale nazywają "owijokiem".
Piękne zdjęcia Tatr i roślin!
Pozdrawiam gorąco.Będę tu częstym gościem.
- Aza
Geniu u mnie już podlało wystarczająco ogród, burza jedna za drugą, poniszczyło narcyzy, nieliczne tulipany przetrwały bo nie są całkiem rozkwitłe.
Aniu i Sylwio witajcie w moim ogrodzie.
Byłam dziś na Kalatówkach, to już ostatnie krokusy i dość zmaltretowane burzami, za to przy drodze do Kuźnic kwitną kaczeńce.

A to kwiatki ogrodowe.

Aniu i Sylwio witajcie w moim ogrodzie.
Byłam dziś na Kalatówkach, to już ostatnie krokusy i dość zmaltretowane burzami, za to przy drodze do Kuźnic kwitną kaczeńce.

A to kwiatki ogrodowe.

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy