Ogród to moje czwarte dziecko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród to moje czwarte dziecko...

Post »

Oluniu, czekam na zdjęcie nowego nabytku ;:65
Pozdrowionka ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór moim wszystkim gościom... :wit
Wybaczcie ,że ostatnio dość opieszale odpisuję na wasze posty,ale coś nie mogę się wyrobić ostatnio z czasem,a wieczorem jestem już tak padnięta ,że czasu mi starcza jedynie ,żeby zajżeć do Was nie zawsze zostawiając ślad,ale jestem :)

Dorotko to są Mascotte :D
Kasiu dziękuje za słowa uznania dla moich tulipankach.Gliceni jeszcze nie sfotografowałam ,obiecuje poprawę i jurto pstryknę :)
sosnina1 och jak mi miło ;:196 .Tulipanki rzeczywiście w jednym gatunku wyglądają uroczo ;:167 ,ale radziłabym Tobie poczekać ,aż przekwitną ,wykopać i wsadzić dopiero na jesień.
Aniu troszkę spóźnione moje słowa ,ale ten rh ,który tak szybko kwitł to nowy nabytek i na pewno podpędzony troszkę :) Teraz już i u Ciebie zapewne zaczynają kwitnąć :)
Grażka dziękuję ;:196
Jolka troszkę chyba przesadzasz :) ,ale i tak dziękuję bardzo ;:196
Witaj Asiu mnie one też najbardziej urzekły,ogólnie wszystkie pięknie wyrosły tylko niestety nie wszystkie to te ,które zamówiłam,ale i tak jestem zadowolona :wit
Danusiu Twoje słowa uznania są dla mnie zawsze bardzo cenne,dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu, pokaż w końcu swoją glicynię. Łażę od wątku do wątku i podglądam. U siebie zapewne mieć nie będę, więc przynajmniej oczy zdjęciami nacieszę.
Na jesieni koniecznie muszę tulipanki powsadzać i to duuuużo, bo wiosenny efekt jest obłędny. W zeszłym roku nie dałam rady, miałam przesyt ogrodowy ;:199
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Oleńko, po tegorocznym festiwalu tulipanków też mam zamiar ich jeszcze troszkę dosadzić, oczywiście oprócz tych przywiezionych z Chrzypska, rozumiem Cię doskonale z tym brakiem czasu, mam dokładnie to samo, nie wiem co najpierw, ale zdjęcie wisterii pokażesz, prawda?
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Witajcie w ten ponury dzień :?
Dochodzę do wniosku ,że mamy dwie pory roku jesień i zimę...słyszałam ,że lato ma być kiepskie i nawet ogród mnie już nie cieszy.
Plany klombu zeszły na drugi plan ,może coś na jesień zrobię ,póki co trawa ładnie się zagoiła i nie ma potrzeby,jedynie co to muszę poszerzyć wszystkie rabaty o 20cm ,bo mąż narzeka przy koszeniu :)
Dziewczyny różane, moje róże oszalały tak się rozrosły ,że powiem szczerze ,że jestem przerażona ,jest busz i bałagan...nie lubię takiego chaosu ...wszystkie mają już sporo pąków...pomponella poszła juz na metr w górę i zasłania wszystko w tyle ,które miały być większe niż one ,a są o połowe mniejsze..masakra jakaś... jedyna pocieszenie ,że są póki co zdrowe ,jesienią będę na 100% przesadzać ,bo nie jestem zadowolona...ciekawa jestem jak zakwitną ...
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Moje floksy, rodo i azalki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój nowy nabytek- GLICENIA

Obrazek

Nie wiem jak u Was ,ale moje rodo ,które mają po pięć lat i są już pokaźnych rozmiarów jeszcze w pąkach...te ze zdjęć to zeszłoroczne maleństwa,ale i tak już całkiem spore :)
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne floksowe dywany! Czy przycinasz je po kwitnieniu? Zakup rewelacyjny i sporych rozmiarów ;:333 Gdzie ją posadzisz? Ta biała azalia na pierwszym zdjęciu jest obłędna! Jaj się nazywa?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku piękne floksy ;:167 nic tylko się do nich przytulić można ;:167 ;:170
no i te azalki....jejku ta biała szczególnie ;:oj
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Witaj Bożenko ;:196
Ja floksów nie przycinam,zbieram jedynie przekwitnięte kwiatki,z roku na rok z każdej strony przybywa ich z 20cm...Glicynia miała pierwotnie zająć honorowe miejsce na środku klombu ,który miał powstać ,ale brzydka trawa się wygoiła i nie wiem czy będę go robiła ,wsadzę ją koło domku gospodarczego ,będzie miała dobrą podpore :D .Nazwy tej azalki nie znam niestety,był to prezent na nowo powstający ogród ,a wtedy świerk czy azalia to były dla mnie tylko rośliny :D ;:196

-- 28 maja 2013, o 18:18 --

Cześć Martunia ;:196
Podoba się ? bardzo się cieszę ;:196
Martuś jak Twoje różyczki ? nie wiem czy czytałaś wyżej co napisałam ,ale moje to istne szalenstwo ,jeden wielki miszmasz...nie takiego efektu oczekiwałam.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no czytałam właśnie _oleander_ i w ogóle w tym roku róże mnie zupełnie zaskoczyły, tak poszły w górę, ze hej :shock:
i tak się teraz zastanawiam czy to wina czy zasługa tego nawozu jesiennego, który sypałam w zeszłym oku czy może tego startowego co im dałam wiosną ;:224 bo Goldilocks która docelowa miała być róża do 80 cm.....jest....mojego wzrostu :shock: zaś pozostałe róże nadganiają i to niesamowicie :shock:
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

U mnie z kolei Pomponellki są wielkie przez duże W...,a Edenka ledwie od ziemi odbija :wink:
Ja tam mówię ,pierwsze koty za płoty ,to mój pierwszy sezon z różami najwyżej będę przesadzać na jesień.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Oluniu siedzę na tarasie ...piekny ,klimatyczny i taki gustowny ;:173
Ogród jak zwykle zachwyca ;:180
Miłego wieczoru ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Olu, witaj. Proponuję zostawić róże jeszcze przez sezon co najmniej, one rosną w swoim tempie i te co to mają być wyższe od Pomponelli za pewne będą. Rabata nabierze wyglądu jak zaczną kwitnąć, a i potrzebują nieco czasu aby się zagęścić. Zeby nie było tak, że za rok znowu będziesz przesadzać
Floksy zestawiłaś pięknie, bardzo mi się podoba ich barwa na tle zieleni ;:333
Sunia pilnuje obejścia :lol:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ogród zachwyca...cudnie ;:180 a taras elegacja, klasa co tu dużo mówić bosko.
Gratuluję pieknego ogrodu ;:180
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Zazdroszczę ci tych łanów floksowych i chyba też w końcu kupię floksy. Długo trzeba czekać na taki efekt?
Piękny taras ;:333 .
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”