megi1402 Dzwonek kropkowany faktycznie lubi sie pokładać w czasie kwitnienia ale umiejętne podwiązanie lub podparcie czymś załatwia sprawę.
Wszystkie 3 odmiany rzodkiewki siałam w tym samym dniu i tego samego dnia wykopywane.
jako,że to warzywo mające krótki okres wegetacji zero nawozu i tylko przemieszałam grządkę z ziemia kompostową.
tu.ja Izuniu lubię Krzewuszki, poza tym to moje "zielone dzieci" wyhodowane z sadzonek zielnych. W ub roku porządnie przymarzły ake ten jest łaskawszy więc pokazały na co ich stać.
Posadziłam kilka sztuk sadzonek Truskawki tej powtarzającej owocowanie w doniczki bo były juz spore i przeszkadzały więc jakbys chciała to zarezerwuję dla Ciebie - daj znać - czekam.
TerDob Teresko ja też się cieszę - każda wymiana z Tobą to czysta przyjemność. Pozostałe pytania w temacie tego białego ( Grzybek tybetański ) - odpowiedź i całą reszta instrukcji na PW
Dziękuję i pozdrawiam
Tosia1 Tosieńko pięknie dziękuję a w temacie cięcia odpowiem jutro u Ciebie bo ledwo widzę na oczy i do tego późna pora.
takasobie Miłko koniecznie trzeba mieć porzeczki bo co podjadać w sezonie - one takie pyszne. Wszystkie Porzeczki ( czarne, czerwone i złota) sa z mojej produkcji czyli sadzonki do ziemi itd.
Moi rodzice mieli bardzo dawno temu plantację czarnej i po owoce samochody przyjeżdżały prosto na pole ... dane czasy ...
Ratafia powiadasz i do tego pyszna - koniecznie chce przepis bo ten krzaczorek prawie oberwany ale kolejny dopiero zaczyna czerwieniec się i znów wiadro owoców ...
elwirka może i dobre wyjście ale na krótką metę.
Żywot takiej porzeczki nie trwa zbyt długo - miałam już agrest i czerwoną. Słabsze kondycyjnie i łatwiej zapadają na choroby. Poza tym przy rozrastaniu góry i tak miejsce potrzebne więc lepiej tradycyjny i zamiast 3 kg owoców można mieć 10 kg z jednego.
Na sąsiednich działkach mieli podobnie więc to nie przypadek.
lora Marysiu zawsze do usług
Zebrało się sporo gości ale pozostałym odpisze jutro bo zastał mnie nowy dzień - przepraszam.