Jagoda - zielono mi :) część druga
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jagoda - zielono mi :) część druga
Jagodo co za zbliżenia śliczne kwiatki tylko słoneczka im chyba mało 

- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sylwia, niestety masz rację, u mnie mało słonka, bo pokój jest od północy i w dodatku od podwórza kamienicy, więc słońce praktycznie jest tu gościem, jednak staram się, żeby coś zielonego u mnie rosło.
agarow, mam dziwne wrażenie, że ta kompozycja trafiła tam przypadkiem na ten regał, bo była jedna jedyna, a regał prawie pełny.
semper, ten szczawik najprawdopodobniej będzie stał na balkonie, tylko jeszcze nie wiem, czy w doniczkach czy w drewnianej skrzyni.
Niunia, zaraz tam piwo.
A ty nie jesteś przypadkiem za młoda na takie ekscesy, proszę dowodzik osobisty pokazać, to pomyślę.
A serio, to naprawdę mi się trafiło i do tego dwa masła w cenie jednego.

agarow, mam dziwne wrażenie, że ta kompozycja trafiła tam przypadkiem na ten regał, bo była jedna jedyna, a regał prawie pełny.
semper, ten szczawik najprawdopodobniej będzie stał na balkonie, tylko jeszcze nie wiem, czy w doniczkach czy w drewnianej skrzyni.
Niunia, zaraz tam piwo.

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Kompozycja bardzo fajna
. Jak ją zobaczyłam, to przemknęło mi przez głowę, że to Twoje osobiste dzieło, bo chyba fitonie całkiem niedawno pokazywałaś
Jestem bardzo ciekawa, jak będzie Ci się sprawować kroton. Zupełnie nie wiem czemu ja mam przed nim obawy
.

- rapunzel
Wiktorio, i ja mam ogromne obawy przed tym krotonem, bo podobno jest bardzo trudny w uprawie i warunki lubi niemal jak w szklarni, ale najbardziej mnie martwi brak słońca, bo przecież one słońca potrzebują. Fittonie mam czerwone z zielonymi żyłkami, więc uznałam, że to będzie miła odmiana, zwłaszcza, że własnymi rękami uśmierciłam taką samą fittonię swoim grzebaniem w pierwszej kompozycji, która zresztą była strasznie pechowa.
Aha, muszę się pochwalić, ze jak dziś podlewałam doniczki z bulwami, to odkryłam kiełek i to chyba jest żółta, bo tamta ewidentnie czerwona. W tej pierwszej doniczce tych kiełków jest chyba z 5.
Aha, muszę się pochwalić, ze jak dziś podlewałam doniczki z bulwami, to odkryłam kiełek i to chyba jest żółta, bo tamta ewidentnie czerwona. W tej pierwszej doniczce tych kiełków jest chyba z 5.

Ostatnio sam zastanawiam się nad jakimś kwietnikiem czy czymś.
Piękne kompozycje.
Piękne kompozycje.

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam bardzo dużo cebulek szczawika.Mogę się podzielić.
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Jagoda , miałam się zapytać jakie kupiłasś"bulwy" szczawika, bordowe czy zielone bo są i takie.
Ślicznie by wyglądały w duecie
semper, witaj , a Ty jaki masz kolor szczawika???

Ślicznie by wyglądały w duecie

semper, witaj , a Ty jaki masz kolor szczawika???
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Jagoda albo ja coś gdzieś byle jak naczytałam się, albo przegapiłam czy co, ale wydaje mi się jak nic, że wydałaś ostatnio 15zł w castoramie (?) i ja chyba nie wiem na co??

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Piękny pakiecik, dracena szybciutko się rozrośnie i będziesz miała śliczne drzewko, rok temu moja podarowana mi w prezencie tak samo wyglądała, a teraz wyższa i bardziej gęsta. 

- rapunzel
mniodkowa, no chyba cię wyślę do okulisty
Przegapiłaś, przegapiłaś chyba 5 czy 6 zdjęć prawie na początku poprzedniej strony w poście pisanym w niedzielę, 4 marca. A kupiłam ją w carrefourze.
Marylo, na zdjęciu szczawik ma kolor różowy i chyba tym się muszę kierować, bo na opakowaniu nie ma nic o kolorze. Co do kolorystycznych kompozycji to masz rację, np różnokolorowe fittonie wyglądają fajnie razem a także wszelkie kwitnące kwiaty tego samego gatunku w kolorystycznych miksach.
semper, ja na razie próbuję z tym szczawikiem i muszę zobaczyć, czy on się u mnie sprawdzi, choćby ze względu na światło, ale w przyszłości, kto wie.
Kuba, kwietnik to fantastyczna sprawa, zwłaszcza jak musisz rośliny lokować przy samym oknie, bo jest ciemno. Poza tym to świetna oszczędność miejsca i wspaniała ozdoba pokoju.
W poniedziałek z braku forum i z nudów w związku z tym przesadziłam mojego pupilka fikusa pumilę do nowej doniczki i teraz wygląda tak:

A doniczkę kupiłam mu taka samą jak dizygotece, tylko większy rozmiar, Jednak efektu nie ma, bo nie stoją na razie kolo siebie, ale jak wielkanocnik ( w tle ) mnie wkurzy i nie zakwitnie, to może się to zmienić.
Tak wygląda doniczka, specjalnie ją trochę obróciłam.

Marylo, na zdjęciu szczawik ma kolor różowy i chyba tym się muszę kierować, bo na opakowaniu nie ma nic o kolorze. Co do kolorystycznych kompozycji to masz rację, np różnokolorowe fittonie wyglądają fajnie razem a także wszelkie kwitnące kwiaty tego samego gatunku w kolorystycznych miksach.

semper, ja na razie próbuję z tym szczawikiem i muszę zobaczyć, czy on się u mnie sprawdzi, choćby ze względu na światło, ale w przyszłości, kto wie.

Kuba, kwietnik to fantastyczna sprawa, zwłaszcza jak musisz rośliny lokować przy samym oknie, bo jest ciemno. Poza tym to świetna oszczędność miejsca i wspaniała ozdoba pokoju.

W poniedziałek z braku forum i z nudów w związku z tym przesadziłam mojego pupilka fikusa pumilę do nowej doniczki i teraz wygląda tak:

A doniczkę kupiłam mu taka samą jak dizygotece, tylko większy rozmiar, Jednak efektu nie ma, bo nie stoją na razie kolo siebie, ale jak wielkanocnik ( w tle ) mnie wkurzy i nie zakwitnie, to może się to zmienić.

Tak wygląda doniczka, specjalnie ją trochę obróciłam.

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Jagoda - przeczytałam co napisałaś i tak siedziałam
toż to raptem kilka postów nad moim się pokazało a ja nie widziałam
mało tego - oglądałam to już w niedzielę, ale nie odpisałam tylko
no kompozycja warta swej ceny
Ci za połów!
Twoja praca z nudów także zasługuje na pochwałę
bo doniczka + zawartość pierwsza klasa
u okulisty byłam i nie uwierzysz - gapiłam się na Twój wątek nawet w okularach
widać stwierdzony astygmatyzm to nie wszystko

no kompozycja warta swej ceny

Twoja praca z nudów także zasługuje na pochwałę

rapunzel pisze:mniodkowa, no chyba cię wyślę do okulisty
u okulisty byłam i nie uwierzysz - gapiłam się na Twój wątek nawet w okularach

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- rapunzel
mniodkowa, dzięki
, tez się cieszę bardzo, że mi się trafiła, a jaką ma zabawną doniczkę, bo na kwietniku stoi w osłonce. Doniczka jest zbliżona do takich zwykłych, w których się kupuje sadzonki, tylko szeroka i płaska. Nigdy nie widziałam czegoś takiego na oczy jeszcze. Muszę przy okazji wstawić fotkę.

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Hej Jagoda dobrze widzę że masz wielkanocnika???Zazdroszczę nieszkodliwie bo moja maluteńka szczepka tkwi w ziemi i nie ma chęci podrosnąć
Fikus masz uroczy a doniczka to prawdziwe rękodzieło dla pupilka

Fikus masz uroczy a doniczka to prawdziwe rękodzieło dla pupilka

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Twój pupil w nowym domku prezentuje się świetnie. Bardzo mu te kolory pasują i widać, że Twoja opieka też bardzo mu odpowiada
. Ja mojego ostatnio o mało niechcący nie zasuszyłam - jakoś dziwnym trafem musiałam go pominąć przy jednym lub dwóch podlewaniach
. W końcu zobaczyłam, że ma bardzo nieciekawe listki i kiedy wzięłam doniczkę do ręki, to aż się przeraziłam - ona prawie zupełnie nic nie ważyła.

-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.