Bernadetko - Miiriam 
ja też nie miałam zielonego pojęcia, że tyle tych odmian jeżówek jest
Muszę się przyznać, że poluje jeszcze na jeżówkę: Hot Papaya, Secret Lust, Marmalade, Coconut Lime, Milkshake
Ilonko - imwsz 
kocham piwonie za to, że są takie śliczne, że są bezproblemowe, nooo i najważniejsze że to byliny wieloletnie.
Kłącza piwonii nie są drogie i wyglądają zdrowo.
Kupując patrzę, czy wypuszczają już noski i tylko takie kupuję.
Jak korzenie wyglądają nieciekawie, to nie kupuję. Tak było w przypadku 'Red Charm' i 'Souvenir de Maxime Cornau', tak bardzo je chciałam kupić, ale stan korzeni zdecydował, że nie kupiłam.
Kasiu - robaczek_Poznan 
zarówno piwonie, jak i jeżówki, to bardzo ładne byliny długowieczne i bezproblemowe, niewymagające, dlatego uważam, że warto je sadzić w ogrodzie.
Posadzić w ogrodzie chociaż jedną piwonię i jedną jeżówkę, a przekonasz się do tych bylin.
Ja, rezygnuję już z bylin, które są bardzo wymagające, które trzeba co dwa, trzy lata rozsadzać, żeby cieszyć się ich kwiatami.
Irenko - Irena37 
dziękuję
Na żółta piwonię dłłługo już polowałam, nooo i wreszcie moje marzenie się spełniło.
Żeby jeszcze zechciała zakwitnąć na żółto
Te maki bylinowe, to dopiero w przyszłym roku zakwitną, tak mi się wydaje.
Jagódko - Jagodka 
mam szczęście, że w pobliżu jest kilka sklepów ogrodniczych i co ciekawe, że w każdym są inne odmiany.
Jeszcze nie byłam w jednym, który jest zawsze bardzo dobrze zaopatrzony, jutro się tam wybieram, to może coś ciekawego upoluję