Moje działkowo- parapetowe królestwo.
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.
Czyli kradzież na zamówienie a złodziej był swój bo wiedział gdzie co rośnie i co ma kraść . U nas na działkach też ostatnio buszował złodziej ale do mnie nie dotarł kradł wszystkim po kolej krany i to do tego pod ciśnieniem wody ...nieźle był zdesperowany , ja mam o tyle dobrze że moja działeczka jest obok płotu gdzie mieszkają sąsiedzi i biega pies ...ale kradzieży roślin jeszcze nie było .
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zeniu, bardzo Ci współczuję, to strasznie przykre
Ta żurawka ze zdjęcia to chyba Southern Comfort; jeśli tak, to mam taką - jest bardzo wielka- i wiosną mogę spróbować podzielić, chcesz?

Ta żurawka ze zdjęcia to chyba Southern Comfort; jeśli tak, to mam taką - jest bardzo wielka- i wiosną mogę spróbować podzielić, chcesz?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Zeniu jak wiesz ja miałam dwie i chętnie bym się nimi podzieliła ale zmarzły mi w tamtą zime jak pamiętasz i teraz nie ryzykuje i nie kupuje .
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne żurawki zaprezentowałaś.Pozdrawiam 
-- 9 lis 2012, o 17:36 --
Sympatyczna na azallka niespodzianka.Pozdrawiam

-- 9 lis 2012, o 17:36 --
Sympatyczna na azallka niespodzianka.Pozdrawiam

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Zeniu, współczuję straty. Ten ktoś ukradł na handel. Bo jeśli nawet chciałby je mieć , to przyszedłby do Ciebie i poprosił , zaklepał, a na wiosne byś "mu" nie odmówiła sadzoneczki.
- sylvia_sirena
- 1000p

dziś odwiedziłam swoją działkę za dnia i musze ci powiedzieć smutną nowine z moich 5 ciśów które miałam przy płocie zostały 4 i dziura po piątym , ktoś jednak grasuje po naszych działkach.

Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zeniu, chciałam się przywitać po dłuższej nieobecności i podziękować za odwiedziny
Żurawki prezentuja się wspaniale!!

Żurawki prezentuja się wspaniale!!
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Zenuś.
Nasionka Tykwy które otrzymałam od Ciebie obficie obrodziły, płot był oblężony owocami.
Zdjęcie też zrobiłam ale z gruntowymi przemianami ogrodowymi na forum brakło czasu.
Może w zimie nadrobię zaległości. Chciałabym bardzo. Zobaczymy jak z czasem.
!.11.urodziła mi się Wnusia - więc większą cześć listopada przesiadałam w Krakowie.
Pozdrawiam.
Zyta.

Nasionka Tykwy które otrzymałam od Ciebie obficie obrodziły, płot był oblężony owocami.
Zdjęcie też zrobiłam ale z gruntowymi przemianami ogrodowymi na forum brakło czasu.
Może w zimie nadrobię zaległości. Chciałabym bardzo. Zobaczymy jak z czasem.
!.11.urodziła mi się Wnusia - więc większą cześć listopada przesiadałam w Krakowie.
Pozdrawiam.

- sylvia_sirena
- 1000p
Zeniu mam coś dla ciebie zajżyj tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p3434175
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p3434175
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
hmmm, faktycznie przykra sprawa z tymi żurawkami. I wiem jak to boli, gdy znika to co najbardziej nam się podoba. Miałam podobnie z tymi tulipanami, które mi dmuchnęli... też mówiłam... czemu nie wziął tych zwykłych, tylko te wyszukane, strzępiaste...
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Lidziu, Sylwio, Irenko, Ewuniu...no niestety na złodzieja nie ma dobrego zabezpieczenia.
. Złość pomalutku mija ale żal zostaje. Zainwestowałam w żurawki i dalej chciałam a teraz się boję. Czy warto...
. No nic, zobaczę..na razie co do ewentualnego złodzieja mogę sobie tylko pogdybać i to robię.
. Najbardziej chodzi mi po głowie to co napisała Irenka.
Ewuniu- gajowa...nawet się nie pytaj o żurawki czy chcę. To moja żurawkowa pasja do nich.
. Oczywiście że inne roślinki także się liczą , ale te liczyły się najbardziej. Jeśli będziesz mogła coś uskubnąć ze swojej będę bardzo ci wdzięczna.
Sylwio..poprzednia zima była faktycznie nie łaskawa dla naszych roślinek. Większości z nas dużo innych pomarzło w tym także żurawki. Zawsze więc trzeba się liczyć z pozimowymi stratami ( oby były jak najmniejsze ). Mnie bardziej boli świadomość że ktoś łazi po mojej działce i kradnie.
Co do twoich cisów..ja swoje nowo posadzone szmaragdy gdy były jeszcze małe pomalowałam białą farbą emulsyjną.
Chyba podziałało ..wcześniej ginęły, później już nie. Szkoda że nie da się tego zrobić z żurawkami.
Arkadius121..dziękuję za odwiedziny i pochwały.
Mireczko..jeśli to ten ktoś, to ja dałam.
. Oczywiście nie wszystkie bo nie wszystkie się dało. Być może było mu mało...ale to tylko moje gdybanie. Sprawdzić u niego nie sprawdzę..wyniósł się na inne działeczki.
Justynko...można by tak powiedzieć.
Moniu..dziękuję za odwiedziny.
. Cieszę się że o mnie pamiętasz. Mało teraz mam czasu na forum...bawię wnusię. Niemniej na ile mi czas pozwala staram się od czasu do czasu zaglądać do zaprzyjaźnionych wątków, w tym do twojego.
Witaj Zytko.
. Wiem, wiem że zostałaś babcią, cieszę się razem z tobą i gratuluję.
. Szkoda że dzieli cię od wnusi ta odległość, ale na to nic nie poradzimy. Moja ma już dwa i pół roku i jest coraz pocieszniejsza.
Mariolu. .widać ci nasi złodzieje znający się na kwiatkach, byle czego nie wezmą
.
Troszkę zaległych zdjęć.

Ewuniu- gajowa...nawet się nie pytaj o żurawki czy chcę. To moja żurawkowa pasja do nich.

Sylwio..poprzednia zima była faktycznie nie łaskawa dla naszych roślinek. Większości z nas dużo innych pomarzło w tym także żurawki. Zawsze więc trzeba się liczyć z pozimowymi stratami ( oby były jak najmniejsze ). Mnie bardziej boli świadomość że ktoś łazi po mojej działce i kradnie.

Arkadius121..dziękuję za odwiedziny i pochwały.

Mireczko..jeśli to ten ktoś, to ja dałam.

Justynko...można by tak powiedzieć.

Moniu..dziękuję za odwiedziny.

Witaj Zytko.

Mariolu. .widać ci nasi złodzieje znający się na kwiatkach, byle czego nie wezmą

Troszkę zaległych zdjęć.

Zeniu jesienne widoczki śliczne. Twoje wrzosy zdrowo wyglądają i obficie kwitną, czy one nie przemarzają, ja co posadzę to po zimie giną albo są takie rachityczne, że je wyrzucam. 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zeniu śliczne masz wrzosy...u mnie utrzymały się tylko 2lata a potem zniknęły...
..a czerwone ładniusie koraliki przepraszam co to jest...

..a czerwone ładniusie koraliki przepraszam co to jest...

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Zeniu, u Ciebie za to widzę ślicznie rozrosnięte wrzosy... Bardzo ładnie