Zapraszam z ogródka na parapet :-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: zapraszam z ogródka na parapet :-)

Post »

No niby tak, z każdym dniem bliżej, ale ja w lutym zawsze mam załamanie i powątpiewam, czy w ogóle przyjdzie. Nie cierpię lutego ;:145
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Luty szybko minie zobaczysz a na wiosnę przyjdzie paczucha :D Listonosz na wiosnę będzie miał pełne ręce roboty z tymi paczkami :;230
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

A gdzie nowe zdjęcia?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam urwanie głowy, a zdjęcia po weekendzie. Pięknie mi kwitnie bordowy storczyk, aż się pochwalę :P, różowy cały czas też dokazuje ;:108 Za to ten kupiony w LM ma czarne łodyżki, niestety czerń wtargnęła na listki, sądzę że to grzyb i tyle będzie z tego storczusia ;:145
Lidka czekam w poniedziałek o 10 z kawą, powiem Ci tylko, że moja Miltonia zaczęła otwierać pączki, ale nie wiedzieć czemu uschły :evil: chyba mam nową instrukcję obsługi do nauczenia :;230 Przeczytałam o czym gadałyśmy ;:102 - szkoda słów ;:199
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Chyba pierwszy raz jestem w twoim parapetowym wątku :) Masz nie tylko piękne kwiaty, ale wspaniale potrafisz je wyeksponować. Śliczne donice i wspaniałe aranżacje :D
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Magda wprawdzie późno :oops: , ale w końcu wkleiłam u siebie obiecaną konewkę ;:196
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza :oops: bardzo dziękuję, teraz niestety nie bardzo mam czas na robienie zdjęć i wklejanie, ale nadrobię zaległości :D
Agatko na oglądanie ładnych rzeczy nigdy nie jest zapóźno ;:108 dziękuję

Kwiatki troszkę ucierpiały podczas mojego wyjazdu, niestety nie podlałam ich przed wylotem i przez tydzień trochę oklapły :oops:, próbuję je ratować :!: :!: :!: Jedynie storczyki pięknie rozkwitły ;:138
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę mnie tu nie było i widzę, że trochę zmian jest. Sporo osób pozamykało wątki i zrobiło sie spokojniej
Wstawiam foteczkę mojego kuchennego storczusia, który codziennie daje mi sporą dawkę energii, przypominając, że już wcale nie tak daleko do wiosny. Tylko czy z kalendarzową wiosną przyjdzie również odpowiednia pogoda? Mam taką nadzieję ;:138

W OCZEKIWANIU NA TAKIE KOLORY ZA OKNEM :D
Obrazek
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Śliczny. Przepiękny. Aż się nie mogę doczekać kwitnienia moich storczyków i innych roślin.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Lubie takie widoki i marzę po cichu o wiośnie - piękny kolor kwiatów ma Twój kuchenny storczyś :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

oj faktycznie wspaniały ;:108 do tego z tą podpórką prezentuje się juz w ogóle uroczo ;:167
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko ja też zawsze się nie mogę doczekać kwitnienia storczyków, chociaż od jakiegoś czasu kwitną jeden przez drugiego ;:63
Aga, Migotko dziękuję ;:180. Dla mnie ten storczyk był ogromną niespodzianką, ponieważ zupełnie nie pamiętałam jaką miał pierwotną barwę kwiatków, w dodatku bardzo powoli otwierał pączusie. Na szczęście doczekałam się i jestem bardzo zadowolona z jego barwy. Za to miniaturowe storczyki jakoś krótko kwitną, czy to normalne?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, jak tak oglądam te cudowne storczusie, to coraz bardziej się do nich przekonuje :tan :lol: Przecież to prawdziwe cudeńka, te ubarwienie...kształt kwiatów...no jak to niby inaczej nazwać... ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu przekonaj się w końcu, tym bardziej, że na Twoich oknach, jestem pewna, by pięknie kwitły ;:108 Masz sporo słoneczka, a one to lubią. Poza tym są kompletnie nie absorbujące. Im mniej uwagi, tym lepiej kwitną. No i co jest ogromnym plusem..jak już się kwiatki pojawią, to bardzo długo można je podziwiać (poza miniaturkami). Mój różowy okaz od września zalewa swoją urodą i kolorem parapety. To takie "śmiejące" roślinki ;:113 Potem trochę straszą, ale co tam :D
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

lulka pisze:... są kompletnie nie absorbujące. Im mniej uwagi, tym lepiej kwitną. No i co jest ogromnym plusem..jak już się kwiatki pojawią, to bardzo długo można je podziwiać
Święta prawda Madziu ,przekonałam się o tym po niewczasie,gdy straciłam już kilka egzemplarzy ;:14 i zupełnie zniechęciłam się do ich uprawy więc te pozostałe- jako tako żyjące wyniosłam do pokoju córki (wówczas studentki rzadko odwiedzającej stare śmieci) i... zupełnie zapomniałam. Dopiero po kilku tygodniach dopatrzyłam się ,że storczyki wypuściły po kilka pędów kwiatowych.Teraz już wiem ,że lepiej o nich zapomnieć trochę ,niż chuchać , dmuchać i co chwila sprawdzać paluchem czy aby nie trzeba podlać .
Serdecznie pozdrawiam Danuta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”