Witam Cię
Jolu-Fafka w moich zielonych progach.

Dzięki w imieniu chryzantemki. Ja nie sprzedaję roślinek tylko wymieniam i właśnie z takiej wymiany mam tę chryzantemę. Jak ją rozmnożyć nie mam pojęcia, pewnie wiosną będę ją oglądała pod tym kątem to przypomnij się wiosną może coś z tego będzie.
Moni-Rozeta Ciebie też witam

i cieszę się że też polecasz hydrożel. Ja w tym roku miałam stare pelargonie i tylko trochę zmieniłam im ziemię na kompostową z hydrożelem a nawóz stosuję w płynie.
Ida też taką chryzantemę zauważyłam pierwszy raz dlatego mi się jej zachciało.

To dobrze że szałwia tak fajnie kwitnie, za rok będę miała z głowy dodatek do Kalmarów. Mój Souvenir też jest z R. i nawet fajnie rośnie. Dzisiejszy kwiatek
Jadziu dopiero wiosną będę ją oglądać pod względem podziału bo teraz tak ślicznie kwitnie. Tak że do wiosny musisz poczekać.
Gosiu jak będziesz teraz sadzić to lepiej dać im tego hydrożelu teraz, po prostu mieszasz ziemię z odpowiednią dawką hydrożelu i do tego sadzisz roślinkę. Wiosną to do doniczkowych roślin w sam raz. A do już rosnących to jest bardziej skomplikowane, trzeba wybierać ziemię z pod korzeni, mieszać z hydrożelem, zasypać dół a na wierzch ziemia bez hydrożelu. Zresztą na opakowaniu dokładnie jest wszystko opisane.
Robercie taka ilość liści na ścianach skutecznie broni ich przed deszczem więc nie może dojść wilgoć. A wyobrażasz sobie ile wody potrzebuje taka ilość liści do życia, samymi korzeniami nie da rady a ponieważ jest przytwierdzona do ścian korzonkami to wyciąga wodę ze ścian. Odkąd mamy tak obrośnięte ściany zawilgocenie ich z powodu szkód górniczych zmniejszyło się bardzo i powoli zaczynają się wysuszać.
Kiwi jest wielkości dużego agrestu. Kwiatów dużo bo pozwalam rosnąć samosiejkom gdzie chcą, oczywiście w miarę rozsądku. Jeszcze nie zimowałam go to nie wiem jak przezimuje. Będę go przesadzać to może kawałek schowam do piwnicy.
Majeczko kwiatki dalii były dodane do chryzantemy jako porównanie kolorów. Ty będziesz miała lepszą sadzonkę Souvenira więc pewnie będzie lepiej rosła. Cieszę się z szałwii że będzie mi tak ładnie kwitła. Dla Ciebie dalie ale same.
Aga popadało i to zdrowo i co jakiś czas dopaduje. Czyli hydrożel jest popularny wszędzie. Dla Ciebie wiosenne bratki
Dla wszystkich inne letnio-wiosenne kwiatki.