Wiejski ogród Ewy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród Ewy cz.2

Post »

Ewiciu to ja Ci proponuję św. Tereskę z Lisieux http://www.roses.webhost.pl/2008/07/sw- ... -lisieux/- cudna o malutkich kwiatuszkach alabastrowych. Niby jest okrywowa, ale nie idzie na boki tylko tworzy niewielki krzaczek z pędami do góry :D Ja się w tej różyczce zakochałam ;:167
Śliczne róże a moje wypuszczają pączki które zasychają :cry:
Jak u Ciebie zielono, ale Ty w cieplejszym miejscu mieszkasz :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudna jest też Parky dorasta do 100 cm [Harkneska ]Princess of Wales http://www.floribunda.pl/princess-of-wa ... -2358.html 0,7 cm jest też niska okrywówka Swany http://www.floribunda.pl/swany-meiburenac-id-2290.html ,a także White Meidiland http://www.floribunda.pl/white-meidiland-id-2310.html
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa, po pierwsze muszę pochwalić nowy awatarek, bardzo ładnie na nim wyglądasz ;:138
Po drugie jestem zachwycona mnogością kwitnień różanych u Ciebie o tej porze roku ;:oj ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fotki aktualne ;:oj to niesamowite jak Ci jeszcze kwitną róże :!: zresztą cały ogród piękny , bo masz dużo rożnych drzew, jedne zielone, inne się przebarwiają i to stanowi piękną kompozycję, wspaniały ogród ;:138 pozdrawiam karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam czwartkowo. :wit
Dzień, jak codzień. Z rana trochę wyjazdowo, ale po drodze dawno nie odwiedzana szkółka.
Małżuś towarzyszył, ale dał się troszeczkę naciągnąć. :lol:
Kupiłam niewiele, bo tylko dwie spore azalie wielkokwiatowe, jednego rhododendrona i tatarak.
Pójdą na rabatę po wyciętym jałowcu. Teraz muszę się pospieszyć z sadzeniem, bo to już listopad, ale zapomniałam o kwaśnym torfie, więc jutro sama sobie pojadę po niego do szkółki. :wink:
Jak już wróciliśmy do domu, to przypomniałam mojemu ślubnemu o brzózkach, które mieliśmy posadzić w leśnej części ogrodu i ku mojemu zdziwieniu małżuś udał się do znajomego w celu nabycia tychże drzewek.
Kazałam mu przywieźć ze trzy. Takie już większe około dwóch metrów.... Przywiózł pięć prawie czterometrowych drzew, bo doszedł do wniosku, że będzie miał szybciej lasek.. :shock: Czy one się przyjmą?
Sadziliśmy je już prawie po ciemku, ale nie chciałam zostawiać tego na jutro.

Marysiu, Jadziu śliczne te różyczki, ale mężuś sobie wymyślił, że tam chciałby żywe kolory. :wink:
Dla niego odpowiednią różą jest rumba. Ogólnie lubi w ogrodzie mocne kolory. Kiedyś na biało-różowej rabacie nasadził sobie żółtej celozji, bo mu było mdło. ;:219 Paskuda taka. Popracować w ogrodzie to nie za bardzo, ale swoje trzy grosze wsadzić, to jak najbardziej lubi.

Tesiu, Beti awatarek taki sobie. Widać mi tylko głowę, bo reszta się nie zmieściła. :lol:
Róże kwitną dalej. Dzisiaj jest ich chyba jeszcze więcej. ;:196 :wit

Karolino dziękuję za miłe słowa, ale chyba nie do końca zasłużone. Mam sporo różnych krzaczorów, ale jeszcze więcej wolnego miejsca. Obawiam się, że wszystkiego nigdy nie obsadzę, bo mam tylko dwie łapki. Muszę jednak przyznać, że jak ostatnio oglądałam swoją działkę w roku 2009 na mapie przez satelitę, to trochę się od tego czasu zmieniło i zagęściło. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Widzę, że rabata nabiera realnych kolorów ;:333 rośliny w donicach to na pewno się przyjmą, a jeszcze ma padać :D
A brzózki to kopane? to solidne drzewa ;:215 A ja podziwiam mężczyzn co interesują się roślinami ozdobnymi, mój na wszystko ma jedną odzywkę...a da się to zjeść ;:oj
Oj zmieniło się za te 5 lat i to bardzo ;:215
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu brzozy kopane, ale ze sporą bryłą. Może się przyjmą. Kilka latek temu już mi przytargał taką sporą brzozę do posadzenia i rośnie do dziś.
Małżuś lubi rośliny w ogrodzie, a dostaje białej gorączki jak ścinam kwiaty do bukietu. Według niego dłużej by zdobiły ogród i tam jest ich miejsce. Ostatnio nawet oberwało się jego mamie, bo cięła sobie kwiatostany traw. Ja jej pozwoliłam, a on się naburmuszył. :;230 :wit
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuś ale masz niesamowitego partnera ? ;:185 po prostu trudno mi sobie to wyobrazić mając do czynienia z panami wokół. Mam kolegę, z którym mogę długo o roślinach, ale też głównie tych owocujących :roll: Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo To Ty musisz mieć duży teren , bo sadzisz i sadzisz i masz jeszcze wolny teren, zazdroszczę :) ja mam tylko w koło domu i już maksymalnie napchane :) chyba ,że kiedyś zrezygnuję z ogrodu warzywnego i tam zrobię park :) ale na to się nie zanosi :) brzozy już miałam , ale tak szybko rosły , przytłaczały inne roślinki ,że wycięłam . A teraz znowu posadziłam jedną , bo one jednak zimą pięknie zdobią swoją białą korą, ale będę ją kontrolować i nie dam się rozrosnąć nadmiernie :) karlina
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Z tą Rumbą to Twojego eMa świetnie rozumiem, ja też lubię takie ogniste akcenty. Nawet róż w takich płomiennych kolorach kupiłam na wyprzedaży sztuk 4 i mam nadzieję na takową rabatę. Ale jak to z marketówkami bywa (głównie w moim przypadku), się zobaczy, co z tego wyjdzie.
Karolciu żebyś wiedziała, że teren duży, a ile jeszcze miejsca... Tylko żeby to się wszystko samo zechciało robić, a potem pilnować :roll:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o to to , najgorzej z tą robotą :D
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości :wit
Dzisiaj była paskudna pogoda, więc nic się w ogrodzie nie dało zrobić, więc pojechałam po torf i wróciłam z kolejną azalią wielkokwiatową i to już taką około metra wysokości. :D
Jak pogoda pozwoli, to jutro sadzenie. :heja

Marysiu trafił mi się dość dobry egzemplarz, a tak swoją drogą to troszkę go sobie też wychowałam. :lol: Mało jest w domu bo dużo pracuje, ale każdą wolną chwilę spędza na świeżym powietrzu w ogrodzie, a nie na kanapie przed telewizorem.

Karolino teren spory, bo 40 arów. Wszystko w imitacji trawnika tylko gdzieniegdzie poprzetykane rabatkami. W tym wszystkim stoi stary poniemiecki dom do remontu i budynki gospodarcze. Warzywnik też mam, ale maleńki. Ogólnie pełno niedoróbek i chyba nigdy nie będzie wszystko porobione, ale co tam........ Przecież trzeba mieć jakieś cele w życiu. :wink:

Aniu-wsianiu mój eM tak już ma z tymi kolorami. Jak czasem wybierze kolor farby na ściany w domu, to mózg się lasuje. Lubi wsio takie coby po oczach waliło. :lol:
Widziałaś, to wiesz że sporo u mnie miejsca, ale cenię też sobie przestrzeń. Całości nie zapełnię. W tej chwili gdyby tak policzyć moje wszystkie drzewka i krzaki, nawet te jeszcze maleńkie, to pewnie koło czterech setek by się zebrało, a wcale tego nie widać.
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie śmiać się tylko podziwiać ! duży teren ! dużo już masz rabat, obsadzenia pod ogrodzeniem , kącik różany, skalnik, wypoczynkowy........duuużo tego, ale też roboty włożyliście !!!! podziwiam ;:180 a te czterysta drzew !!!!!!! ;:215 ;:138 ;:63 karolina
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolino w tych czterech setkach są również wszystkie krzaczory, a nie tylko drzewa.
Całe granice działki są obsadzone iglakami i już niedługo sąsiedzi mi nie będą za płot zaglądać. :wink:
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie widzę ,że masz pod płotami obsadzone, no i dobrze, ja też tak zrobiłam i już mam od sąsiadów dżunglę :) masz olbrzymi trawnik, jak go kosisz? chyba jakimś traktorkiem ? u mnie też jest spory, Stasiu kosi go etapami, ma zajęcie na całe lato :wink: :wit karolina
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”