Witam wszystkich cieplutko
Nie wiem, co się dzieje, ale widzę, że wiele osób zniknęło na amen
Mam nadzieję, że podobnie, jak ja bywają na forum, ale nie mają weny, aby skreślić kilka słów
Wiem dokładnie, co się dzieje i co u kogo kwitnie, bo zaglądam do Was każdego dnia... choćby się paliło i waliło
Żebyście jednak nie myślały, że dopadła mnie jakaś depresja, to pokażę Wam, jak działam
Nareszcie zrobiłam porządek z cebulami hipeastrum i w końcu posadziłam do doniczek
Niestety okazało się, że w zeszłym roku trochę zbyt intensywnie je podlewałam i teraz musiałam oskubać rozmiękłe łuski
Cebulki zaczęły wypuszczać zielone liście, a na razie tylko jedna...pęd kwiatowy
Posiadam również jednego, prawdziwego amarylisa. Latem stał na tarasie, a teraz na parapecie w domu.
Czy te rośliny wymagają okresu spoczynku ? bo chciałabym doczekać się kwiatów
Zauważyłam, że na forum "grasują" hiacynty, więc stwierdziłam, że i u mnie w domu przydałoby się coś kolorowego i pachnącego
Kiedy dotarłam do sklepu, zobaczyłam...sukulenty

Hiacynty lada dzień zakwitną w ogrodzie, a takich ślicznotek jeszcze nie mam
Pierwszy do koszyka trafił
aloes, ale jak mogłabym go nie wziąć skoro po pierwsze zbieram aloesy, a po drugie on ma pąk kwiatowy
Druga była
Haworthia pentagona...
...a tu mam wątpliwości, bo etykietki oczywiście nie było. Mam nadzieję, że zajrzy tu ktoś "douczony" i mnie oświeci
Pozdrawiam i obiecuję, że niedługo skreślę u Was kilka słów