Ogródek An-ki
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek An-ki
Aniu - mam prośbę - jak gdzieś w szkółkach znajdziecie tą róże:
Pompon Veranda - Pashmina - Pompon Flower Cirkus - to jedna nazwa tej samej róży Kordesa,
to dajcie mi znak. Znalazłam ją w szkółce w Belgi ale wychodzi trochę drogo - może znacie jakieś szkółki z Anglii gdzie ona jest dostępna.
Pompon Veranda - Pashmina - Pompon Flower Cirkus - to jedna nazwa tej samej róży Kordesa,
to dajcie mi znak. Znalazłam ją w szkółce w Belgi ale wychodzi trochę drogo - może znacie jakieś szkółki z Anglii gdzie ona jest dostępna.
Aniu, róże cuuudowne zaś ta Augusta ach.....
tylko pozazdrościć, w pozytywnym oczywiście znaczeniu.......jejku chyba czas porozglądać się za różami do zakątka......

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marto, czas najwyższy. Bo co ładniejsze Ci wykupią

wiem, wiem, trzeba bedzie poszukać i się zapożyczyć u mamy - rany ona mnie zabije 

Anuś niestety nie zdążyłam cyknąć fotki bo już byłą opadnięta ale zauważyłam jak opadła jeszcze jeden pączek i może ten uda mi się sfotografować.
Augusta jest niesamowita Aniu - muszę znaleźć dla niej miejsce w moim ogrodzie podobnie jak i Rapsody in blue 

Jurek jak dobrze,że czuwasz!!!Oczywiście myślę jedno a co innego piszęJurek_9 pisze:Myślałaś 'Aloha', napisałaś 'Nahema' ...nie mam Nahemy![]()

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Takiej róży nie można przeoczyć-prześliczna.Czy to róża Kordesa?Deirde pisze:Aniu - mam prośbę - jak gdzieś w szkółkach znajdziecie tą róże:
Jak tylko ją zlokalizuję dam znać.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Maju411,Annes77,Haszko,Shinal Izabel 12- moja róża dziękuje Wam za pozytywne wrażenie jakie na Was wywarła.
Dzisiaj zakwitła 2 kwiatami-piękna ale w takim wianuszku jest zdecydowanie piękniejsza.
Uroczo wygląda za płot Casanowa.Duże ładne kwiaty.

Następny kwiat cafe

Biała pięknotka nn

Dzisiaj zakwitła 2 kwiatami-piękna ale w takim wianuszku jest zdecydowanie piękniejsza.
Uroczo wygląda za płot Casanowa.Duże ładne kwiaty.

Następny kwiat cafe

Biała pięknotka nn

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411
Aniu, ja dziękuję za to ,że tak pięknie kwitną. Casanowa - obłędny kolorek. Cafe - to ta z serii brudny róż jak Lavender Pinocchio? 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cały czas podziwiam was za taką znajomość odmian róż,bo ja jestem na etapie odróżniania kolorów.Ewentualnie odróżnię rabatowe od wielkokwiatowych czy parkowych,a odmiany to czarna magia dla mnie

- majka411
Małgosiu, co tam jak chcesz to Ci pomożemy znaleść najpiękniejsze.
Musisz tylko określić czego szukasz.
Musisz tylko określić czego szukasz.