Ogród Soczewki cz2
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Soczewki cz2
O... tak kombinatorki to my jesteśmy pierwszorzędne.Jesienią przesadzona połowa roślin w ogrodzie a wiosną pozostałe . 

- Georginia
Święta prawda. 

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Monia, ja to myślę, że Twój pgród jest wprost stwożony do róż.
Masz tyle słońca, od samego rana ogród wręcz skąpany w promieniach a do tego dawca nawozu za płotem
.
Nie gniewaj się na mnie ale ten widok dość mocno wrył mi się w pamięć
.
Masz tyle słońca, od samego rana ogród wręcz skąpany w promieniach a do tego dawca nawozu za płotem

Nie gniewaj się na mnie ale ten widok dość mocno wrył mi się w pamięć

- Georginia
Asiu,nie sprawdziłaś a może gdzieś w rogu ogrodu Monisi, już dawno się to złoto kompostuje. 

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie. Wolnego czasu u mnie nadal jak na lekarstwo Starszy syn wrócił z Konstancina i zaczęło się nadrabianie zaległości z lekcjami. Niestety moje dziecię robi to ze strasznym oporem i oburzeniem. Wygłosiłam już trzy kazania na temat uczenia się i już mam dosyć, więc weszłam na forum dla odprężenia i nareperowania nerw.
Jacku jestem winna lekkie sprostowanie. Ja uwielbiam jesienne barwy, ale nie znoszę zimna i krótkich dni. Niestety mój system pracy nie za bardzo pozwala mi na zachwycanie się tą porą roku. Rano jak wstaję jest jeszcze ciemno, zaspana i lekko nie przytomna nie zwracam uwagi na widoki wokół mnie, później dziewięć godzin w pracy ( łącznie z przymusową przerwą) następnie powrót do domu i jest już szarówka. Dopiero w weekendy zauważam , że w moim ogrodzie aż kipi od jesiennych kolorów.
Takie widoki mam za oknem

Igo na własnej skórze zauważyłam, że skomponowanie typowo bylinowej rabaty to wielki wyczyn. U mnie wszelkie próby kończyły się przesadzaniem roślin.
Agatko krzew o który pytałaś to kalina koralowa Park Harwest. Wiosną i latem liście są żółte a jesienią przebarwiają się na czerwono. Jest u mnie dopiero drugi sezon. I już ją przesadziłam w inne miejsce

Alu Gosi kombinatorki do przesadzania to my jesteśmy niezrównane i to nie tylko dotyczy bylin
Mój m mówi, że ogród i moje przeróbki to nie kończąca się opowieść.
Asiu ja też bym chciała by moje róże tak myślały "To jest ogród wprost wymarzony dla nas"
A jeśli chodzi o łaciatego zwierza za płotem to jak najbardziej wykorzystuję dary jakie zastawia na łące.
I nie gniewam się Mi natomiast dość mocno wrył się w pamięć wasz zachwyt nad tym "widokiem "
Jacku jestem winna lekkie sprostowanie. Ja uwielbiam jesienne barwy, ale nie znoszę zimna i krótkich dni. Niestety mój system pracy nie za bardzo pozwala mi na zachwycanie się tą porą roku. Rano jak wstaję jest jeszcze ciemno, zaspana i lekko nie przytomna nie zwracam uwagi na widoki wokół mnie, później dziewięć godzin w pracy ( łącznie z przymusową przerwą) następnie powrót do domu i jest już szarówka. Dopiero w weekendy zauważam , że w moim ogrodzie aż kipi od jesiennych kolorów.
Takie widoki mam za oknem

Igo na własnej skórze zauważyłam, że skomponowanie typowo bylinowej rabaty to wielki wyczyn. U mnie wszelkie próby kończyły się przesadzaniem roślin.
Agatko krzew o który pytałaś to kalina koralowa Park Harwest. Wiosną i latem liście są żółte a jesienią przebarwiają się na czerwono. Jest u mnie dopiero drugi sezon. I już ją przesadziłam w inne miejsce

Alu Gosi kombinatorki do przesadzania to my jesteśmy niezrównane i to nie tylko dotyczy bylin

Asiu ja też bym chciała by moje róże tak myślały "To jest ogród wprost wymarzony dla nas"

A jeśli chodzi o łaciatego zwierza za płotem to jak najbardziej wykorzystuję dary jakie zastawia na łące.
I nie gniewam się Mi natomiast dość mocno wrył się w pamięć wasz zachwyt nad tym "widokiem "

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Moniczko witaj,
piękne widoki za oknem
Życzę spokoju 

-
- 1000p
Pozdrawiam Monika
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Moniko, kalina przepiękna, chciałabym miec taką u siebie!
Na pewno wiele osób mówiło Ci już, że widoki jesienne masz przepiękne. Ale ja też to jeszcze raz powiem!
Na pewno wiele osób mówiło Ci już, że widoki jesienne masz przepiękne. Ale ja też to jeszcze raz powiem!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
A jednak wiśnia Umbraculifera się pięknie przebarwia. Prawdę pisali
.
Piękne kolory ma u Ciebie jesień. Szkoda, że nie ma czasu ich podziwiać
ale te 4 dni laby z ładną pogodą i miłą temperaturą na pewno się przydadzą.

Piękne kolory ma u Ciebie jesień. Szkoda, że nie ma czasu ich podziwiać
ale te 4 dni laby z ładną pogodą i miłą temperaturą na pewno się przydadzą.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kto ma 4, to ma. Ja muszę jutro do pracy
Tak naprawdę teraz dopiero wyszło najpiekniejsze oblicze Twojego ogrodu.
Niesamowite kolory.

Tak naprawdę teraz dopiero wyszło najpiekniejsze oblicze Twojego ogrodu.
Niesamowite kolory.
- Georginia
Moniczko,Twój ogród jest piękny latem ,ale teraz jesienią jest niesamowity.Dopiero teraz widać jak pięknie dobrałaś rośliny.Naprawdę możesz być z siebie dumna.Praca i starania o szczegóły dają wspaniały rezultat.Monisiu pięknie. 

-
- 1000p
Agata to przecież żaden problem. Zapisujesz Kalinę na wiosennej liście chciejstw, a później tylko szukasz w pobliskich szkółkach. Twój ogród pomieści jeszcze nie jedną taka roślinę.
Aniu drzewo o które pytasz to dąb czerwony. Rośnie stosunkowo szybko i jest bezproblemowe. Mój ma już siedem lat.
Asiu miałaś rację wiśnia się przebarwia i wygląda ślicznie. Nie wiem dlaczego wcześniej tego nie zauważyłam. Na zewnętrznej stronie korony liście przebarwiają się na czerwono. Niestety na zdjęciu tego tak dobrze nie widać. Mam ochotę posadzić kilka szt przed ogrodzeniem.
Agnieszko
Gosia nie przejmuj się ja również byłam w poniedziałek w pracy, ale tak piękna pogoda i kolorowe widoki za oknem spowodowały , że bardzo wypoczęłam przez te kilka dni i nadrobiłam zaległości domowe
Alu najśmieszniejsze jest to, ze ja kupując roślinę nigdy nie zwracałam uwagi na to jak będzie wyglądała w jesiennej szacie. Ważne było dla mnie jak się będzie prezentowała wiosną i latem. Ten efekt to czysty przypadek
Sama zaskoczona jestem, że tak kolorowa nagle się zrobiło. U Asi w wątku wyczytałam, że poszukujesz drzewek które ładnie przebarwiają się jesienią. Wstawię kilka fotek byś mogła sobie obejrzeć.
Wiśnia Kanzan i Kiku- Shidare (wiosną przepięknie kwitną), dąb czerwony, berberysy i tawuły

Aniu drzewo o które pytasz to dąb czerwony. Rośnie stosunkowo szybko i jest bezproblemowe. Mój ma już siedem lat.
Asiu miałaś rację wiśnia się przebarwia i wygląda ślicznie. Nie wiem dlaczego wcześniej tego nie zauważyłam. Na zewnętrznej stronie korony liście przebarwiają się na czerwono. Niestety na zdjęciu tego tak dobrze nie widać. Mam ochotę posadzić kilka szt przed ogrodzeniem.
Agnieszko

Gosia nie przejmuj się ja również byłam w poniedziałek w pracy, ale tak piękna pogoda i kolorowe widoki za oknem spowodowały , że bardzo wypoczęłam przez te kilka dni i nadrobiłam zaległości domowe
Alu najśmieszniejsze jest to, ze ja kupując roślinę nigdy nie zwracałam uwagi na to jak będzie wyglądała w jesiennej szacie. Ważne było dla mnie jak się będzie prezentowała wiosną i latem. Ten efekt to czysty przypadek

Wiśnia Kanzan i Kiku- Shidare (wiosną przepięknie kwitną), dąb czerwony, berberysy i tawuły

Pozdrawiam Monika