Mój kwiecisty zakątek.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek.

Post »

Aga , Multi blue jest intensywnie granatowy. Być może monitor zmienia kolor. U syna też kwiaty są w innych barwach.To są kwiaty z drugiego kwitnienia. Z pierwszego , o wiele bardziej okazałe. Niestety nie kwitł u mnie. Tutaj są
http://www.ogrodkroton.pl/towar.1585.po ... .blue.html
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Szałwia piękna ... ale ten hibiskus.... to normalnie mi szczęka opadła.W dodatku cały obsypany pąkami..... Takiego pełnego nie widziałam jeszcze nigdy.... mogę się uśmiechnąć o kilka patyczków?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja też Jagusiu nie widziałem takiego w żadnym sklepie , czy szkółce. Nie za wiele patyczków mogę z niego uciąć, to nowy nabytek i jest mały.Zrobiłem na próbę sadzonkę ze zwykłego niebieskiego i rośnie . Może i z tego coś uda się rozmnożyć .
Mam też ciekawą forsycję półzwisająca , dorasta do 2 metrów bez cięcia i ma pstrokate liście.. Też wetknąłem parę patyków i 2 przyjęły się. Z niej też jeszcze coś wetknę w ziemię.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Tadziu :D
Czasami się zdarzy taki rarytasik.
To się wycofuję. Jak już się rozrośnie, to wtedy będę prosiła :wink:
Ale ta forsycja to pewno domowa? W gruncie nie przetrwa?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Forsycja jest ogrodowa. Widziałem taki , około metra. Ma ładny pokrój . Dość cienkie i wiotkie gałęzie , ładne dwukolorowe liście. Można go zagęścić przez cięcie , ale taki też ładny. Do tej pory miałem duży krzew , o grubych pędach i żadnego praktycznie kwitnienia. Przemarzały pąki, tylko przy ziemi kilkanaście kwiatków. Poszedł w siną dal.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tadek, zachwyciłeś mnie piegowatymi liliami :) to pewnie jakaś stara odmiana, bo widać silnie rozmnożona. Podobne pomarańczowe mozna spotkać na każdym kroku, ale żólte to już rzadziej widuję.
Szałwia muszkatołowa kwitnie Ci jeszcze? Mam ją od zeszłego roku i należy do roślin, których nigdy bym się nie pozbyła :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Basiu , te żółte to stara odmiana, podobne są pomarańczowe. Ta jedna to nowość , podwójny kwiat. Mam jeszcze takie czerwone, tylko bez kropek. Ta szałwia przed dwoma miesiącami miała 10 cm. Dostałem od Janusza Drozda. Przetrwała suszę i jak spadły deszcze ruszyła z kopyta. Mam jeszcze inną , liście bardziej okrągłe , grube i mechate , kwitnie biało.Ta już dawno przekwitła.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadek, jeśli szałwia muszkatołowa przetrwa Ci do następnego roku, to będziesz miał olbrzymi, przepięknie kwitnący, krzaczor :)
Wiesz, że człowiekowi podoba się zawsze to, czego nie ma...więc mnie właśnie ta stara żółta pieguska :;230 ta pomarańczowa pełna nazywa się Flore Pleno, ją akurat mam :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tadku ja mam taką forsycje o pstrych liściach chyba żółto zielonych , co roku mi przymarza ale odbija tylko nie mogę doczekać się aby w końcu troszkę urosła :;230 może to ta sama o jakiej piszesz .

Genia
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Tadku :wit
Mnustwo cudownych kwiatów w Twoim ogrodzie, wspaniałe jeżówki.
Najbardziej podoba mi się pomarańczowa. ;:108
Aleja liliowcowa, marzenie, szkoda, że deszcze tak szybko niszczą kwiaty, przynajmniej u mnie.
Lilie tygrysie pełne śliczne, jeszcze ich nie spotkałam. :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

tade k pisze:Aga , Multi blue jest intensywnie granatowy. Być może monitor zmienia kolor. U syna też kwiaty są w innych barwach.To są kwiaty z drugiego kwitnienia. Z pierwszego , o wiele bardziej okazałe. Niestety nie kwitł u mnie. Tutaj są
http://www.ogrodkroton.pl/towar.1585.po ... .blue.html
Ja ja kupiłam i okazał się pojedynczy w przyszłym roku jeszcze raz muszę kupić biały i granatowy pełny .
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadeuszu ten ,, prawie różowy,, hibiskus jest prześliczny :D
Twoje szałwia zaczyna kwitnąć....moje już niestety została wykopana....przekwitła....a była ogromna, wyższa ode mnie :D
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

no i tak że ten hibcio jest pieknością
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Korzystam z ładnej pogody i walczę z chwastami. Norosło ich na gęsto. I dlatego nie ma mnie na Forum.
Basiu , Mam nadzieję , że szałwia przetrwa. Mimo deszczu wygląda olśniewająco. Te żółte lilie to juz chyba niedostępne w handlu , nie spotkałem ich. W kopertę kilka się zmieści, za miesiąc mogę wysłać.
Geniu , nie pocieszyłaś mnie. Kołderkę na zimę zrobię , może przetrzyma. :uszy
Te dwa pełne Clematisy kupiłem w Kurowie , i jak pisze na etykiecie wszystko się zgadza . Pierwsze kwitnienie pełne , drugie pojedyncze.
Witaj Teresko. Miałem dwie stare odmiany, dokupiłem 5 nowych. Na pewno to nie koniec. Zawsze lubiłem te kwiaty. Liliowce już kończą kwitnąć , szkoda , że przez deszcze nie miały ładnych kwiatów. Są Teresko jeszcze inne lilie tygrysie , niższe i o szerszych płatkach. W 5 kolorach. Co z tego , nornice też je uwielbiają. :;230 :;230
Agness , hibek to najlepsza ,,pomyłka'' w tym roku. Mam jeszcze jeden różowy, inną odmianę , może ten będzie taki jak na etykiecie.
Aga , hibiskusy to moja nowa ,,choroba''. Gdyby nie brak miejsca , byłoby ich więcej. Nie muszą być pełne, miałem jeszcze niebieskiego pojedynczego , ale maleństwo zadusił śnieg.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadek, nie miałam odwagi żebrać wprost, a dzięki Bogu domyśliłeś się :;230 bardzo się cieszę i przypomnę się w odpowiednim momencie. Dla mnie takie lilie to skarb ;:180
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”