Ogród Pod Lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Pod Lasem

Post »

No proszę, jakie chętne do pomocy są koleżanki z Forum :;230 Malin mam chyba z 10 krzaków, starczy, poziomki miałam ale trawy je zarosły. Różyczka też mnie wzięła jak odstawiłam sarny od ogrodu - w tym roku posadziłam ok.12 krzewów. Więc nie próżnują moje chciejstwa :;230
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jolu, posadzenia borówek nie będziesz żałować, są pyszne. Ja mam odmianę 'Duke'.
Ciepło mi się zrobiło na sercu, kiedy przeczytałam że darowałaś życie krecikowi.
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj, Małgosiu, dziękuję za ;:167 w sprawie krecika. Widzę,że zawiązuje się klub obrońców tych sympatycznych i pożytecznych, wbrew powszechnym opiniom, zwierzątek ;:138
A borówki chyba rzeczywiście posadzę - jak to się mówi "słowo się rzekło, kobyłka u płota" :;230. Że są pyszne, to wiem i że zdrowe, też ;:108 .
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, ja u P.Konieczki byłam tylko wirtualnie. Ty na pewno też. :;230 A tak w ogóle, gdzieś Ty??
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak, Adrianno, wirtualnie, po Twojej wskazówce, żeby obejrzeć ofertę. Zagon pod borówki już się przygotowuje ;:108
A w ogóle to jestem, tylko nic ciekawego nie mam do opowiadania. Jestem "zarobiona" przy sprzątaniu ogrodu, kończę zbieranie liści orzecha, a to ręczna robota ;:223 każdy listek trzeba wybrać spomiędzy roślin. Poza tym ja nie mam w ogrodzie tylu barwnych jesienią roślin. Jakieś drobiazgi i to wszystko. Ale czasem zaglądam do innych, kolorowych o tej porze, ogrodów.
Kilka fotek, żeby nie było, że nic ...
Fotosik się zaciął, jak się odblokuje to coś wstawię

-- 3 lis 2011, o 13:22 --

Piękny poranek, jak od wielu dni, ale zimno, jeszcze w cieniu szron. Spróbuję uruchomić Fotosik.

Sundewilla jeszcze kwitnie, ale nocuje w domu

Obrazek

Ciemierniki rozkwitają

Obrazek Obrazek

Maleńka azalia japońska zakwitła kolorem, tak jak ta pontyjska, którą ukorzeniałam wiosną

Obrazek Obrazek

Niestrudzona, uczepiona skalniaka do tej pory kwitnie zwisająca lwia paszcza, a jeżówkom już tylko kulki zostały ...

Obrazek Obrazek

Różyczki jeszcze mają zamiar rozkwitnąć ...

Obrazek Obrazek

Bergenia ładnie się przebarwia. Chabry znów zakwitły.

Obrazek Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Jolu, piękne kwity, tak nie wiele , a jak cieszą. :tan
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Niewiele, Igo, niewiele, ale mam nadzieję, że pod Twoim kierunkiem barwnych plam będzie więcej.
Ale na razie najpiękniejszym barwnym akcentem w moim ogrodzie jest buk, w lecie purpurowy.

Obrazek

Jak się dobrze porozglądać, to tu i ówdzie jeszcze coś się czerwieni, jeszcze coś rozkwita dzięki wspaniałej pogodzie ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Całe mnóstwo bylin jeszcze kwitnie :-) a najfajniejsze jest to, że dzięki fotografii można je oglądać do rana :;230
Buk zjawiskowy :shock: :shock: :shock:
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Lubię drzewa Siberio, przefarbowana na szafirowo, i mam ich w ogrodzie sporo, ale ten buk jest moim ulubieńcem :D
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wczoraj dostałam taki prezent - dwie rośliny, tawuły, ale nie znam nazwy - od pani Zofii. Pani Z. jest niesamowita, tylko patrzeć a przyniesie mi na plecach jakieś drzewo :shock: Ona lubi się dzielić, zresztą i ja zawsze dzielę się z nią zdobyczami, jeśli są podzielne.
Miałam dziś posadzić, ale wiatr głowę urywa, więc nie ryzykowałam, może jutro będzie spokojniej. Pięknie przebarwione liście ma ta tawuła, więc będzie atrakcyjna jesienią. Oto ona.

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu śliczna , będzie cieszyć oczy jesienią jak się przebarwi .
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

I nie tylko jesienią :-) cokolwiek to jest :-)
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Jolu, za Siberią nie nadążysz.Teraz dostosowała się do jesieni. :;230 Ciekawa jestem tej tawuły.Jaka jest na wiosnę.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wiem, Adrianno, ale zachowałam ten szafirowy ślad, gdyby Siberia nie pamiętała swoich przygód z kolorami.
Tawuły już posadziłam, nie wiem czy dobrze, ale uwzględniłam ich upodobanie do wilgoci - ale czy wszystkie to lubią :?: Nie kojarzę jak wyglądały w lecie. Teraz, nawet z resztkami liści wyglądają pięknie.
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Jolu, te buki najładniejsze są wiosną, gdy mają intensywnie bordowy kolor i właśnie teraz jesienią, gdy mienią się złotem i pomarańczem w promieniach słońca. Zasuszone, brązowe liście trzymają się na drzewie do wiosny. Nie wiem czemu ale w tym roku sporo liści opadło już z buków. Może traktują ten ciepły listopad jak wiosnę?
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”